• Chatbot
  • Hjelp og veiledning
  • Finn ditt DNB-kontor
  • Avtal møte

Årets julegave 2022: Den største gleden er å gi

Hør historiene fra mennesker som har kjent på kroppen hvor viktig det er å gi.

Den største gleden er å gi

Ekstra viktig er det med julegaver til de som trenger det mest. Vi vet at den største gleden er å gi. Derfor møtte vi fire ulike mennesker som har følt på kroppen hva det betyr å få hjelp, og lot dem gi 150 000 kroner hver tilbake til de organisasjonene som har hjulpet dem. Se filmene og bli kjent med historiene til familien Alsaeed, Albertine, Paal William og Alf.

Takk for alle forslag

I tillegg deles det ut 400 000 kroner til en veldedig organisasjon som er blitt foreslått på vår Facebook. Blant de flere tusen gode forslagene har det blitt valgt ut to tydelige gjengangere: Dyrebeskyttelsen og Dråpen i Havet. Disse deler den gjenværende julegaven på 400 000 kroner.

Dyrebeskyttelsen

Dyrebeskyttelsen

Forslagene viste et stort fokus på dyrs rettigheter. Dyrebeskyttelsen er en landsdekkende organisasjon som jobber for at dyr skal behandles med respekt og medfølelse.

Logo dråpen i havet

Dråpen i Havet

Flere hundre forslag kom inn til Dråpen i Havet og deres arbeid for å gi mennesker på flukt en bedre hverdag. De organiserer aktiviteter og distribusjoner i flyktningleirer, og har tilstedeværelse i flere land.

Hør historiene fra mennesker som vet hvor viktig det er å gi

Albertine gir tilbake til Sykehusklovnene

Da Albertine var barn, fikk hun leukemi og var innlagt i over 160 dager på sykehuset. Sykehusklovnene oppmuntret henne, fikk tankene vekk fra den vanskelige situasjonen, og gjorde henne glad i tiden da hun var innlagt.

Alf gir tilbake til Kirkens Bymisjon

Som 13-åring begynte Alf å ruse seg. Da handlet ikke julen om julegaver, men om å finne et varmt sted å være. For Alf var Kirkens Bymisjon til stede med mat og tak over hodet. I dag har han vært rusfri i nesten syv år.

Familien Alsaeed gir tilbake til Hjelpende Hender

Som flyktninger fra Syria kom familien Alsaeed til Norge i 2014. Da de flyttet fra mottaket til Strømmen, fikk de besøk av Hjelpende Hender som hjalp dem med møbler, hvitevarer og klær.

Paal William gir tilbake til Mental Helse Ungdom

Barneskolen var en veldig tøff tid for Paal William. Det gikk så langt at han ikke ønsket å leve mer. Han har fått god hjelp av Mental Helse Ungdom, og føler seg nå trygg og akseptert.

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech Blog

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.noJobb hos oss

© DNB