DNBs bruk av informasjonskapsler (cookies)

 
Når du besøker DNBs nettsider lagres informasjonskapsler på din enhet. En enhet er for eksempel din pc eller mobiltelefon. Informasjonskapsler eller «cookies» er små tekstfiler som lagres lokalt på enheten og som gjør det mulig å samle inn data om bruken av våre nettsider.

DNB benytter informasjonskapsler for følgende formål: 
 • Sørge for at nettsidene fungerer
 • Ivareta sikkerhet, blant annet avdekke misbruk av nettsidene
 • Huske på innstillinger og valg besøkende gjør på nettsidene
 • Kartlegge bruksmønstre på nettsidene for å forbedre dem
 • Spore adferden til de besøkende for å tilpasse markedsføringen vår

Administrasjon av informasjonskapsler

Nedenfor kan du selv administrere hvordan du vil at vi skal bruke informasjonskapsler på nettsidene våre. 
 • Hvis du ikke ønsker at DNB skal bruke informasjonskapsler når du besøker nettsidene våre, kan du slå av informasjonskapsler i kontrollpanelet nedenfor. 
 • Hvis du slår av informasjonskapsler i kontrollpanelet, sletter vi informasjonskapslene vi har lagret på enheten din. 
 • Innstillingene du setter varer ikke evig. Dersom det er mer enn syv dager siden ditt forrige besøk på nettsiden vår, vil informasjonskapslene være slettet – og du må gjøre eventuelle innstillinger på nytt. 
 • Informasjonskapslene som er nødvendige for at nettsidene våre skal fungere og som er nødvendige for sikkerheten, kan du ikke slå av i kontrollpanelet. 
 • Du kan blokkere mot informasjonskapsler, helt eller delvis, gjennom innstillinger i enheten din. Dersom du blokkerer helt mot informasjonskapsler, vil en rekke funksjoner på nettsidene våre ikke fungere.  
 • Vi bruker informasjonskapsler til å huske valgene du gjør i kontrollpanelet. Hvis du sletter alle informasjonskapsler i enheten din, må du derfor gjøre valgene på nytt. 
 • Valgene du gjør i kontrollpanelet eller gjennom innstillinger i enheten din, gjelder bare for den enkelte enheten. Det vil si at du må gjøre valgene for hver enhet du bruker, for eksempel for hver pc eller mobiltelefon.
 

 

Behandle dine informasjonskapsler

Tillat å tilpasse funksjonalitet

DNB samler inn og analyserer data om din brukeratferd på våre nettsider.

Når innstillingen er på, vil du slippe å gjøre de samme valgene hver gang du er på nettsidene våre. Funksjonelle informasjonskapsler sporer og lagrer opplysninger om din bruk av nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort, slik at du kan få funksjonalitet tilpasset deg.

 

Tillat statistikk til forbedring av tjenestene våre

Når innstillingen er på, setter du oss i stand til å forbedre oss. Sporing av din bruk i form av statistikk, gir oss mulighet til å analysere hvordan nettsidene våre blir brukt, og gjøre forbedringer. 

Tillat å tilpasse markedsføring

Når innstillingen er på, gir vi deg mer relevant og tilpasset markedsføring. Disse informasjonskapslene sporer og lagrer opplysninger om din bruk av nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort. Vi tilpasser markedsføringen vår etter det. 

DNB bruker for tiden ikke lagret informasjon fra informasjonskapslene til å tilpasse sin markedsføring på tredjeparters plattformer.