Vipps, Norges mest populære betalingsapp!

vipps logo
Vipps virker for alle, uansett hvilke bank du har. Alt du trenger er Vipps og mobilnummeret til personen du skal sende penger til.
 

Pris og vilkår

Det koster ingenting å vippse penger til venner så lenge beløpet er under 5 000 kroner. Skal du vippse 5 001 kroner eller mer koster det 1 % av beløpet.

Spørsmål og svar

Har du andre spørsmål om Vipps? Det meste finner du under spørsmål og svar. Finner du ikke det du lurer på, kan du fylle ut kontaktskjema.

Vipps eFaktura

Kan jeg slutte å motta Vipps eFaktura?

Hvis du ikke ønsker å motta eFakturaer i Vipps, skrur du av dette i Vipps-appen, menyvalg «Motta regninger i Vipps». Du vil fortsette å motta eFakturaer i DNB nettbank.

Merk at «på/av»-knappen i «Motta regninger i Vipps» lever uavhengig av «på/av»-knappen i «Alltid Vipps eFaktura» under «eFaktura i nettbank og apper.» Det vil si at dersom du skrur av den første knappen, vil du kun slutte å få varsling om regning i Vipps appen, men du vil fortsatt være på «Vipps eFaktura» eller «Alltid eFaktura.» For å skru av sistnevnte må du inn og skru av «Alltid Vipps eFaktura» for seg selv. 

Du vil da heller ikke motta eFaktura-krav i DNB nettbank/mobilbank eller hos evt. andre banker, med mindre du har inngått spesifikk avtale om eFaktura med tilbyder/bedrift.

Må jeg "takke ja til alle" for å bruke Vipps eFaktura?

"Takke ja til alle" og å benytte Vipps eFaktura er i praksis det samme. Denne funksjonen kan enten aktiveres i nettbanker eller i Vipps-appen.

"Takke ja til alle" er det samme som å aktivere "Alltid eFaktura" i nettbanken, eller "Vipps eFaktura" i Vipps. Dette er i praksis flere begreper for akkurat samme funksjon. Du kan aktivere og deaktivere denne funksjonen enten i DNBs nettbanke, andre nettbanker, eller i Vipps.

Deaktiverer du deaktiverer funksjonen, i en av flatene, vil du kunne inngå avtale med bestemte eFaktura-tilbydere slik som før.

Hvorfor får jeg plutselig Vipps eFaktura fra en bedrift?

Du har på et tidspunkt blitt presentert en avtaletekst i Vipps hvor det forklares at alle fakturaer som er mulig å digitalisere vil komme som en digital faktura, gjennom Vipps eFaktura.

Dette kan du lese om i Vipps avtalevilkår under punkt 5.7.1. og 5.7.2 på Vipps.no.

Jeg får fortsatt papirfaktura. Jeg trodde denne skulle komme som eFaktura?

Ved å aktivere Vipps eFaktura, slipper du å inngå avtale med hver bedrift du mottar regninger fra, men dette forutsetter at bedriftene tilbyr "Alltid eFaktura". Du vil motta eFaktura automatisk og trenger ikke melde inn avtalen med bedriften. Foreløpig tilbyr ikke alle bedrifter "Alltid eFaktura", så enkelte regninger/fakturaer vil fortsatt komme på papir.

Betales papirfakturaen i nettbanken vil det gå en automatisk avtaleinnmelding slik at neste faktura fra samme utsteder kommer automatisk.
 

Vipps for bedrifter

Vipps

Ta betalt via Vipps til din bedrift. >> Les mer

Vipps i nettbutikken

Vipps p nett

Raskere og enklere å betale. >> Les mer
 

Kontanttjenester i butikk

Animasjon - mann handler i butikk
DNB har inngått en avtale med BankAxept/Vipps om en ny og spennende løsning for innskudd og uttak av kontanter i dagligvarebutikker: Kontanttjentester i butikk.