• Chatbot
  • Hjelp og veiledning
  • Finn ditt DNB-kontor
  • Avtal møte

Se våre tips til hvordan å spare penger

Vi forklarer enkle måter du kan spare penger på det du allerede betaler for i dag.

Ungt par som sparer

Det å kunne føle på en økonomisk trygghet er en god hjelp i hverdagen, og det å spare penger er en viktig del av vår økonomiske helse. Gode sparevaner og enkle sparetiltak vil bidra til en økonomisk stabilitet, enten om du sparer til fremtidige mål eller bare ønsker å ha mer penger til overs hver måned. Du har nok fått et tips eller to tidligere om sparing, men vi ønsker å dele sparetips hvor du ikke behøver å gjøre store endringer i livet eller livsstilen din.

Sett opp et budsjett

Noe av det viktigste du kan gjøre er å opprette et budsjett. Ikke fordi budsjettet kommer til å spare deg penger, men fordi et budsjett gir deg en bedre total oversikt over hvor pengene dine går og om du har et overforbruk i økonomien din. Et budsjett gir oversikt over inntekter, faste og variable utgifter, og deler opp økonomien din i kategorier. Det er viktig å inkludere alt du bruker penger på, som for eksempel husleie, lån, transport, mobilregninger, abonnementer, mat, strøm, transport, sparing, underholdning og uteliv. Sett opp et budsjett og se hvor du kan spare ekstra penger i måneden, vanligvis ser vi at mange har en del å hente på mat og abonnementer.

Legg inn din informasjon i vår budsjett-mal og få satt opp ditt budsjett.

Samle forsikringer for å få samlerabatt

Når du får oversikt over økonomien, er en annen måte du kan spare penger å samle alle forsikringene dine hos en leverandør. Det kan hende at du har forsikringer hos ulike leverandører, som innboforsikring et sted, reiseforsikring et annet sted, samt bilforsikringen hos en tredje leverandør. Du kan ofte få en samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine hos én leverandør, som gjør at du kan spare penger på de samme forsikringene kun ved å samle dem. Se rabattene du får når du samler forsikringene dine hos oss.

Pengetabu

Hør på tips til hvordan du kan spare

Trenger du hjelp til å komme i gang med sparingen? Da bør du høre på denne episoden av Pengetabu. Spareekspert Behnaz Ganji og forbrukerøkonom Silje Sandmæl forklarer hvordan du går frem, forklarer ord og uttrykk, og deler hvordan de selv sparer.

Refinansier eller nedbetal gjeld med høye renter

Dersom du har gjeld med høye renter, som for eksempel kredittkortgjeld eller dyre forbrukslån, kan refinansiering eller nedbetaling være en smart måte å spare penger på. Dersom du har flere utbetalte kredittkort, forbrukslån og lignende gjeld med høye renter, kan det være lurt å prøve å samle alle disse lånene til et felleslån, med en forhandlet lavere rente. Hvis ikke refinansiering er mulig, kan du se om du har mulighet eller rom i budsjettet til å øke nedbetalingene. Ved å enten refinansiere eller øke nedbetalingene, vil du på sikt betale mindre i renter på lånene og på den måte spare penger.

Bruk av tilbud og faste rabatter når du handler

Hvis du er i en situasjon hvor du må kjøpe et produkt, kan du like godt få det så billig som mulig. Du kan spare en del penger ved å være oppmerksom og benytte deg av tilbud og faste rabatter. Du kan enten melde deg opp på ulike plattformer for å få varslinger når noe er på tilbud, eller bruke tjenester som sammenligner og finner den billigste prisen. Ved å unngå spontankjøp og gjøre litt undersøkelser på varianter og priser vil du enkelt kunne spare litt ekstra penger på kjøp du uansett må gjøre.

Ikke glem at med DNB kundeprogram får du tilgang til faste rabatter hos flere kjente merkevarer og aktører. Se om noen av de faste rabattene hjelper deg med å spare penger på ditt neste kjøp.

Oslo Børs

Ønsker du å sette av penger til investeringer?

Vi har samlet tips for nybegynnere til investering, og deler aksjetips, fondstips og eiendomstips.

  • Lær mer om inverstering av penger

Opprett en høyrentekonto

En god måte å spare penger på er ved å opprette en dedikert sparekonto. Det er ikke like lett å ta ut penger fra en sparekonto, og noen sparekontoer har egne betingelser og vilkår for uttak. Hvis du skal spare langsiktig kan du undersøke om banken din tilbyr en høyrentekonto, dette er en konto du får høyere rente på i bytte mot at du ikke tar ut pengene innen et visst antall år. Du kan enten sette opp faste overføringer eller sette opp et visst beløp som går til sparing hver gang du utfører en transaksjon.

I tillegg til en sparekonto burde du alltid ha en bufferkonto, forskjellen her er at du i en bufferkonto skal kunne enkelt ha mulighet til å ta ut pengene og bruke dem på uforutsette hendelser som ny vaskemaskin, tannlegeregning, verkstedregninger, vannskader eller lignende. Med en bufferkonto slipper du da å ty til kredittkort eller lignende løsninger for å betale.

Ung familie ved laptop som setter opp budsjett

Ved å gjøre noen små tiltak i hverdagen kan du enkelt spare litt ekstra penger hver måned. Det er viktig å være disiplinert og motivere deg selv til å følge budsjettet. Start allerede i dag med å se hva du kan gjøre for å spare litt ekstra penger. Hvis du ønsker mer informasjon om hvordan på spare penger kan du ta kontakt med en av rådgiverne for å ta en nærmere titt på din situasjon.

DNB Nyheter · 5 min lesetid
DNB Nyheter articles
Illustrasjon som viser en person som leser avisen

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech BlogSbanken.no

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteJobb hos ossSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

© DNB