Gi Aksjesparekonto i gave

gutt og jente med mobil
Ønsker du å gi bort din Aksjesparekonto i gave uten at det får skattemessige konsekvenser? Nå kan du enkelt gjøre det ved å fylle ut skjemaet her!

Gi bort din Aksjesparekonto i gave

Nå kan du enkelt gi bort din Aksjesparekonto i gave! 
  • Aksjesparekontoer som skal gis i gave må overføres i sin helhet. Det er ikke mulig å gi bort deler av beholdningen.
  • Du kan kun gi Aksjesparekontoen i gave til en annen kunde i DNB. Gavemottakeren kan senere velge å overføre denne til en Aksjesparekonto hos en annen tilbyder.
  • Mottakeren av aksjesparekontoen må ha opprettet en Aksjesparekonto i DNB, slik at vi kan overføre din Aksjesparekonto til denne.
  • Før du fyller ut flytteskjemaet må du ha klart fødselsnummer og Aksjesparekonto-nummeret for gavemottakers Aksjesparekonto. Aksjesparekonto-nummeret finnes i Aksjesparekonto-oversikten i nettbanken.

Aksjesparekonto i gave

Vil det koste meg noe å gi min Aksjesparekonto i gave?

Det påløper ingen kostnader ved å overføre din Aksjesparekonto i gave til en annen kunde i DNB.

Får det noen skattemessig konsekvenser å gi min Aksjesparekonto i gave?

Aksjesparekontoen overføres med skattemessig kontinuitet, noe som betyr at skatteposisjonen i den avgivende Aksjesparekontoen løftes inn i den mottagende Aksjesparekontoen og videreføres der. Å gi Aksjesparekonto i gave utløser med andre ord ikke skatt.

Hvor lang tid vil det ta før Aksjesparekontoen min er overført som gave og er tilgjengelig for mottakeren?

Myndighetene har bestemt at flyttingen av Aksjesparekontoen kan ta inntil 10 dager. På grunn av stor pågang blant tilbyderne i markedet kan dette ta noe lengre tid. Du kan forøvrig selv velge hvilken dato du ønsker at Aksjesparekontoen skal være overført, men da tidligst 10 dager fra dagens dato.

Vil jeg være ute av markedet i flytteperioden?

Ettersom overføringen skjer mellom Aksjesparekontoer i DNB, vil du ikke være ute av markedet i flytteperioden. Du vil kunne se beholdningen på Aksjesparekontoen din helt frem til overføringen er gjort til mottakers Aksjesparekonto. 

Hva skjer hvis jeg kjøper og selger aksjer eller aksjefond etter å ha bestilt overførsel av Aksjesparekontoen?

Du kan kjøpe og selge aksjefond frem til datoen for overføringen starter. Du velger selv hvilken dato kontoen skal overføres på. Det gjør du i flytteskjemaet du sender inn. Merk at overføringsdatoen må være tidligst 10 dager fra dagens dato. 

Hva skjer med den gamle Aksjesparekontoen min etter overføringen er gjennomført?

Så snart beholdningen på Aksjesparekontoen er overført til gavemottakeren, vil den tomme Aksjesparekontoen og tilknyttede spareavtaler avsluttes.

Hva skjer med spareavtaler jeg har på Aksjesparekontoen som skal gis i gave?

Spareavtaler du har på Aksjesparekontoen som skal gis i gave vil bli avsluttet. Dersom gavemottaker ønsker å videreføre disse etter at Aksjesparekontoen er overført til han eller henne, må de selv opprette disse på nytt. Så snart Aksjesparekontoen er overført vil gavemottaker finne denne i Aksjesparekonto oversikten. Der vil det være enkelt å se hvilke aksjefond du har spareavtaler på, og enkelt kunne opprette nye eller endre eksisterende spareavtaler. 

Hvordan er flytteprosessen for å gi min Aksjesparekonto i gave?

Det første du må gjøre er å fylle inn et flytteskjema. Vi vil deretter overføre beholdningen fra din Aksjesparekonto til gavemottakers Aksjesparekonto på valgt dato. Vi avslutter deretter din tomme Aksjesparekonto og tilhørende spareavtaler knyttet til denne.