• Chatbot
  • Hjelp og veiledning
  • Finn ditt DNB-kontor
  • Avtal møte

Investering i eiendomsaksjer og eiendomsfond

Du kan ta del i verdiutviklingen i markedet for boliger og næringseiendom, uten å eie fysisk eiendom.

Fargerike leilighetsbygg

Du kan investere i eiendom selv om du ikke har nok penger til å kjøpe en fysisk eiendom.

Eiendomsaksjer og ETFer kjøper du i vår

Aksjehandel

Du kan investere i eiendomsaksjer og børsnoterte fond

På Oslo børs finnes det aksjer som er eksponert mot eiendom, og ser vi på hvordan disse har utviklet seg historisk over tid, så har de fulgt utviklingen generelt i eiendomsmarkedet. Har du tro på at prisene på eiendom skal oppover, er derfor investeringer i slike selskap et godt alternativ til å kjøpe fysisk eiendom.

I vår aksjehandel finner du utover aksjer også utallige børsnoterte fond (ETFer) som investerer i ulike eiendomsmarkeder. En ETF kjøper og selger du akkurat som du kjøper aksjer. Oversikt over disse finner du inne i vår aksjehandel.

Oversikt eiendomsaksjer

Norske og svenske eiendomsaksjer

Entreprenør på byggeplass

Verdiutviklingen i ulike bolig- og næringsbyggselskap, følger gjerne utviklingen i eiendomsmarkedet tett.

Invester i boligmarkedet

Entra er et selskap som eier mye av kontormarkedet i Oslo. Olav Thon Eiendomsselskap er mest eksponert mot handel og kjøpesenter i Norge, men har også kontorer og ett par hoteller. KMC Properties er et selskap som hovedsaklig investerer i nordeuropeiske logistikk- og industrieiendommer. Det finnes også aksjer som er eksponert mot boligutvikling, i Norge er Selvaag Bolig størst, i tillegg kan du få kjøpt JM og Bonava via Stockholmsbørsen i vår aksjehandel. Disse utvikler også boliger i Norge.

Nordiske og baltiske eiendomsaksjer

Ser vi på sektoren i nordisk sammenheng finner vi mer enn 40 noterte eiendomsselskaper som har investering i bolig- eller næringseiendom som hoved-aktivitet, flere med eiendom i Norge.

Les analyser om eiendomsmarkedet

Våre analytikere i DNB Markets dekker flere av disse selskapene, og alle aksjene kan handles via vår aksjehandel i nettbank. Innlogget i aksjehandelen får du også analysene, slik at du kan følge med på aksjetips og prognoser.

to profesjonelt utseende mennesker

I et eiendomsfond er det profesjonelle forvaltere som velger hvilke eiendomsselskap det skal investeres i.

Investering i eiendomsfond

Vi i DNB tilbyr ikke egne eiendomsfond («verdipapirfond») til personmarkedskunder, men vi tilbyr eiendomsfond fra andre leverandører. Disse aksjefondene kan kjøpes innenfor aksjesparekonto-ordningen. Du må ha Aksjesparekonto for at utvalget skal bli synlig inne i fondslisten i nettbank.

Hva er et eiendomsfond?

Et eiendomsfond er kort sagt et aksjefond som normalt investerer i børsnoterte eiendomsselskaper. Her er det altså profesjonelle forvaltere som analyserer og finner fram til hvilke eiendomsselskap de mener det er klokt å investere i for andelshaverne i fondet.

Verdiutviklingen i et eiendomsfond vil være et gjennomsnitt av utviklingen i de aksjene fondet til enhver tid eier.

Eiendomsfond innenfor ASK

Merk: Å kjøpe og selge aksjer og verdipapirfond innebærer høy risiko fordi verdien i verdipapirer vil svinge med tilbud og etterspørsel. Historisk avkastning i aksjemarkedet er aldri noen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutvikling, aksjeselskapets eller fondets utvikling, din egen dyktighet, eventuelle kostnader for kjøp og salg, og forvaltning, samt skattemessige forhold.

Innholdet på denne siden er verken ment som investeringsråd eller anbefalinger. Har du noen spørsmål om investeringer, bør du kontakte en finansrådgiver som kjenner deg og din situasjon.

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech BlogSbanken.no

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteJobb hos ossSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

© DNB