Sikkerhet på nett

Kvinne med hender i kryss foran hus
Passer du på informasjonen din? Som nettbruker kan du være utsatt for en rekke trusler. Vi anbefaler alle våre kunder til å være oppmerksomme og følge bankens råd om sikkerhet.
 

Sikkerhet på nett

Pass opp for svindel

Kriminelle kan lure deg til å klikke på lenker eller å åpne infiserte vedlegg. Disse angriper din PC med et virus (trojanere) som senere kan benyttes til å ta kontroll over PC-en og få tilgang til nettbanken. Noen nettsider smitter også ondsinnet programvare ved besøk, så vær alltid kritisk til hvilke nettsider du besøker.

Vi vil aldri be om at du oppgir opplysninger som passord, kontonummer etc. over telefon, SMS eller e-post. At noe haster og må utføres umiddelbart, hvis ikke stenges for eksempel "kontoen", er også ofte en indikasjon på at noe ikke stemmer. Om du mistenker at du har mottatt en falsk e-post eller SMS, slett den umiddelbart.

Beskytt opplysningene dine

Phishing (fisking etter personlig informasjon) er en vanlig metode for å lure kunder til å gi fra seg fortrolig informasjon som for eksempel passord og koder til innlogging. Vær derfor forsiktig med å gjenbruke passordet ditt og sørg for å oppdatere det jevnlig. Skriv aldri ned personlig passord eller kode, og husk at de skal aldri deles med andre.

Tilgang til e-post og andre tjenester kan bli tilgjengelig for andre. Derfor er det viktig å ha både passord og tastelås på PC, mobil og nettbrett. Pass på å ikke lagre sensitiv informasjon. Det kan også være lurt å slette SMS-er mellom deg og banken.

Programvare og antivirus

Utdaterte programmer kan være en inngangsport for kriminelle og andre som vil inn i datamaskinen eller mobiltelefonen din. Du bør ha installert antivirus-program som holdes jevnlig oppdatert.
 
 

Nyttige lenker

» Nettvett.no
» Svindel via e-post