Intro – for barn og unge

For å gjøre hverdagen litt enklere har vi samlet barnas banktjenester og tips til familien på ett sted. Kundeprogrammet Intro følger med barnas bankkort.

  • Barnas første bankkort

  • Sparing til barn, fond og Boligspar Ekstra

  • Barneforsikring

Kundeprogrammet Intro følger med bankkortet.

Du kan enkelt etablere et kundeforhold til barn og ungdom ved bruk av BankID. Har du ikke BankID? Da må du fylle ut skjemaet her.

Slik bestiller du Intro program

Bankkort for barn og unge

For barn er et eget kort en fin introduksjon til å lære om penger, økonomi og at kontoen kan bli like tom som en lommebok. I DNB-appen har foreldre full oversikt over kort, konto, saldo og transaksjoner. Barn mellom 6 og 14 år kan få sitt eget barnekort.

Ungdomskortet er for de mellom 15 og 17 år, og har høyere beløpsgrenser for uttak og varekjøp, og kan i tillegg brukes til netthandel.

Barnas første kort

Ungdomskortet

Ta kortlappen før ditt første bankkort

Det er viktig å kunne bruke kortet riktig før barnet får sitt første bankkort. Kortlappen er en liten test som gir kunnskap om kort, kode og penger.

Ta kortlappen

Lær barna om økonomi på Lærepenger.no

Lærepenger forklarer budsjettering, sparing, valuta og lån slik at dine barn lærer mer om voksenlivet, personlig økonomi og hvordan samfunnet fungerer.

Sjekk ut Lærepenger.no

Barn fra A til Å

Ting du burde vite og ting du ikke så komme – med barn i heimen.

Les mer om barn fra A til Å

F for Familieøkonomer

Er du programkunde hos oss? Få tilgang til egne rådgivere for deg som har barn i hus. Vi hjelper deg med en gjennomgang av barneprodukter​, samt tilgang til vårt familiebudsjett.

Book time med en familieøkonom

Snart voksen?

Dagen hvor barnet skal flytte hjemmefra vil komme og vi i DNB har samlet alt du trenger å vite om livet som gryende voksen på DNB Ung.

Til DNB Ung

Fra lommepenger til boligsparing

Det kan være smart å starte med sparing tidlig. Alle monner drar, og selv små summer kan bli store når de får lang tid til å vokse.

Barnas sparekonto

Barnas sparekonto er en klassisk sparekonto med bedre rente enn en vanlig konto. Med en sparekonto får foreldrene lett oversikt i både nettbanken og i app.

Boligspar Ekstra

En Bolispar Ekstra-konto har en veldig god rente hvor pengene er øremerket bolig. I motsetning til vanlig BSU er det ikke skattefradrag på Boligspar Ekstra (skattefradrag kan man jo ikke få før man har egen skattbar inntekt). Med en Boligspar Ekstra-konto kan alle som vil spare til barnet og bidra til en litt enklere start på voksenlivet – når den tiden kommer.

Sparing i aksjer og fond

Med et langsiktig spareperspektiv kan aksjer og fond egne seg. – Hva med å gi fond i gave?

Forsikre det kjæreste du har

Offentlige støtteordninger er gode for barn som skader seg eller blir utsatt for sykdom. En barneforsikring kan likevel være lurt for å sørge for en enklere hverdag dersom noe skulle skje.

Forsikringen leveres av Fremtind

Vårt forsikringsselskap heter Fremtind, og er et av Norges største forsikringsselskap med mye erfaring og helt i toppen med flere testvinnende forsikringer. Se hva som gjør oss best i test på forsikring.

Er barnet blitt 16 år og klar moped? Da er det kjekt å vite at Fremtind scorer spesielt godt på skadeoppgjør.

Nett- og mobilbank

Kundeprogrammet Intro gir tilgang til nett- og mobilbank, hvor foreldre/verger har full oversikt over barnets forbruk og sparing. Her kan begge parter sjekke saldo, få oversikt over forbruket og overføre penger. Det er også mulig å bestille eller sperre bankkort på en enkel måte. Pengebruk-funksjonen i mobilbanken gir en mer detaljert oversikt over hva barnet bruker penger på.

Les mer og last ned mobilbanken her

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB EiendomHun InvestererDNB Ung

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernPrislisteSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

© DNB