par med mobil
Vi har konto til ulike formål.
Du kan selv enkelt åpne og avslutte kontoer.
 

Hvordan gi andre fullmakt til å disponere min konto?

Du kan legge til og slette disponenter selv i nettbanken din.
  • Velg "Innstillinger" og "Disponenter" i hovedmenyen
  • Legg til personen som skal disponere kontoen din (benytt personens fødselsnummer)
Bruker du ikke nettbank, kan du fylle ut skjema og sende til oss per post. Skjemaet signeres av kontoeier selv og bevitnes av to myndige personer. Vitnene kan ikke være ektefelle/samboer, foreldre til eller barn/barnebarn av disponent.

Hvor finner jeg kontoutskrift og kvittering?

  • Kontoutskrift får du månedlige tilsendt til postkassen i nettbanken din eller per post. Kopi av eldre kontoutskrifter finner du under "Dagligbank og lån" og "Arkiv".

  • Kvittering på betalinger finner du i nettbanken under "Dagligbank og lån" og "Utførte betalinger". Ønsker du kvittering på betalinger gjort med kort må du bruke kontoutskrift. Du kan også finne den enkelte betalingen under "Dagligbank og lån" og "Min økonomi".
 

Hvordan avslutte konto?

Du kan enkelt avslutte konto her.

Bankbekreftelse

Trenger du en bekreftelse på ditt kundeforhold i DNB? En bankbekreftelse er en bekreftelse på eksempelvis kundeforhold, saldo og betalingserfaring.

 

Hvordan hjelpe andre med betalinger, overføringer og lignende?

I ulike livsfaser kan det oppstå behov for å få hjelp. Ved å være disponent på konto kan du logge deg inn i din egen nettbank med egen BankID og betale regninger fra kontoer du disponerer.

glad gutt

Barnebanken

Med små barn i huset er det mye å tenke på. For å gjøre livet litt enklere har vi samlet barnas banktjenester og tips til familien på ett sted.

» Les mer om tilbudet til barn
menn tar hverandre i hånden

Profesjonell verge

Nå kan du som verge enkelt registrere nye klienter, eller endre på eksisterende tilganger i nettbanken.

» Les mer og registrer deg her
 
par på brygge

Arveoppgjør og dødsbo

Det er vondt å miste en du er glad i, samtidig er det mange praktiske oppgaver som må tas hånd om. Her finner du informasjon om oppgjørsprosessen og hva du kan gjøre som fullmektig eller arving.

» Les mer om arveoppgjør og dødsbo her
ungt par

Depositumskonto

Skal du leie bolig er det vanlig at utleier krever et depositum. Hos oss kan dere raskt og enkelt opprette depositumskonto i nettbanken.

» Åpne depositumskonto
 

Disposisjonsforhold

Hvordan hoppe fra min private nettbank til bedriftens nettbank?

Du kan enkelt bytte fra din private nettbank til bedriftsnettbank ved å trykke "nettbank bedrift" oppe til høyre i skjermbildet. Velg nettbankbruker og trykk OK.

Hvordan legger jeg til/sletter en disponent på min konto?

Kontoeier kan registrere ny eller slette en disponent på konto i nettbanken under "Innstillinger" og "Disponenter". Man må være over 18 år for å registrere eller slette disponenter. 

Husk at det er ikke lov å bruke andres kodebrikke eller kode/passord.

Hvordan bestiller jeg kort til disponenten?

Først må du legge til disponenten i nettbanken (fullversjonen) under fanen "Innstillinger" og "Disponenter". Kontoeier eller disponenten kan så bestille nytt kort i nettbanken under "Dagligbank og lån", "Bestille kort" og "Bestille nytt/ekstra bankkort". Deretter sendes kortavtalen til elektronisk signering i nettbanken til begge parter. Hvis ikke begge har BankID blir avtalen sendt per post.

Hva vil disponenten får tilgang til?

Disponenten vil få tilgang til å betale fra kontoen, og se transaksjoner (kontoutskrifter m.m.), også for tiden før han ble disponent.

Hvor mange disponenter kan jeg ha på en konto?

Det er maks 5 disponenter per konto ved registrering i nettbanken.

Hvordan blir jeg profesjonell verge?

Du kan registrere deg som verge med BankID. Les mer om profesjonell verge her.

Hvilken dokumentasjon kreves for å bli profesjonell verge?

For å registrere deg som verge må du ha en vergeoppnevnelse fra Fylkesmannen. Vergeerklæringen lastes opp elektronisk bestillingsskjemaet.
Se også: BankkortLån