Innlogging i nett - og mobilbanken

Person jobber ved PC
Her finner du nyttig informasjon om nettbank og innlogging. Husk at det er ikke tillatt å benytte andres nettbank eller innloggingsinstrumenter. 

Kodebrikke

Du kan bestille ny kodebrikke ved å logge deg inn i nettbanken og starte en chat med oss, eller ved å benytte bestillingsskjemaet for kodebrikke. Får du ikke logget inn kan du ta kontakt med oss på 915 04800, så vil vi hjelpe deg.

» Bestill ny kodebrikke

Personlig passord

Hvis du har andre påloggingsmuligheter enn BankID, kan du logge deg inn i nettbanken og få et engangspassord tilsendt på SMS. Hvis du ikke har andre påloggingsmuligheter kontakt oss på 915 04800 så vil vi hjelpe deg.

 » Lag nytt personlig passord
 

Feilmeldinger

Under finner du forklaring på feilmeldingene vi får mest spørsmål om:

BID 1439

Feil BID 1439 oppstår vanligvis fordi man taster feil engangskode for mange ganger. Det kan for eksempel skje hvis du:
 • Har flere banker og benytter feil kodebrikke når du skal logge inn.
 • Har flere banker og benytter feil BankID når du skal logge inn. Du må velge hvilken BankID du skal bruke når du logger inn.
 • Bruker en annen/feil kodebrikke enn din egen.

BID 2031, 2032, 2033, 2034, 20a1, 20b0, 20b1

Disse feilkodene betyr vanligvis dårlig/ustabil internettforbindelse ved bruk av BankID. Vi anbefaler derfor at du gjør dette:
 • Prøv på nytt. Feilen kan ha vært midlertidig.
 • Sjekk om nettet går tregt. Husk at faktisk båndbredde ikke er det samme som den nettleverandøren din oppgir.
 • Prøv å slå av eller trekke ut strømmen på modem/ruter. Du bør også starte datamaskin eller nettbrett på nytt.
 • Får du fortsatt slike feilkoder bør du ta kontakt med din nettleverandør.

BID 5000

Feilkode BID 5000 kan oppstå når du prøver å logge inn med BankID. Dette betyr ofte at nettleseren du benytter blokkerer tredjeparts informasjonskapsler («cookies»).

For å løse problemet kan du:

 • Tillate tredjeparts informasjonskapsler ved å endre innstillinger i nettleseren
 • Logge inn med BankID på mobil eller Uten BankID
 • Bruke Mobilbanken vår
 • Prøve en annen nettleser

C131 eller C293

Denne feilmeldingen oppstår som oftest når det allerede kjøres en BankID-prosess på ditt mobilnummer. Det betyr at forrige handling fortsatt foregår. Vi anbefaler at du venter noen minutter, og prøver igjen.

C161

Denne feilen betyr at vi ikke finner en aktiv BankID på mobil-avtale på det mobilnummeret du tastet inn, eller at du har tastet feil mobilnummer. Din BankID på mobil kan også være slettet. Årsaken til dette kan være nytt SIM-kort eller at det er blitt gjort endringer på abonnementet ditt.

Logg deg inn i nettbanken med kodebrikke fra DNB og opprett BankID på mobil på nytt igjen.

C167

C167 betyr at du trolig har gjort endringer på ditt mobilabonnement. Eksempel:
 • endret mobilnummer
 • ny teleoperatør
 • endret adresse hos teleoperatør 
Dette fikser du ved å slette BankID på mobil og opprette det på nytt i din nettbank eller mobilbank.

C302

Vi får ikke kontakt med mobiltelefonen din. Har du husket å oppheve tastelåsen? Prøv gjerne å slå telefonen din av og på hvis feilen gjentar seg.

C325

C325 betyr vanligvis at mobiloperatøren din har problemer. Det kan også bety at det allerede kjøres en prosess på mobiltelefonen din. Vi anbefaler at du venter noen minutter, og prøver igjen. Slå telefonen din av og på hvis feilen gjentar seg.
 

Hvordan få nettbank?

Nettbank gir deg full oversikt over egen økonomi. Du kan utføre banktjenester raskt og enkelt - når det passer deg. Du får også tilgang til vår mobilbank.

» Bli nettbankbruker i dag

Slik kommer du i gang med BankID på mobil:

» Test din mobil hos BankID Norge
» Opprett BankID på mobil i nettbanken
» BankID for ungdom (15-18 år) bestilles her
 

BankID-app

Hva er BankID-app?

BankID-app er et digitalt alternativ til kodebrikken som gjør innlogging med BankID enda enklere og tryggere. 

» Les mer om BankID-app

Hvordan kommer jeg i gang med BankID-app?

 1. Last ned BankID-app for iPhone eller Android. Du må ha iOS 11/ Android 6 eller nyere.
 2. Aktiver appen med BankID eller BankID på mobil.
 3. Skru på varslinger.
 4. Appen er klar til bruk.
Har du BankID fra en annen bank, kan det være at denne banken ikke tilbyr appen enda. Oversikt over banker som tilbyr BankID-app.

Hvordan logger jeg inn med BankID-app?

Slik logger du inn:
 1. Velg ‘Annen BankID’ og deretter ‘BankID-app’.
 2. Klikk på varslingen som dukker opp på telefonen for å åpne appen. Har du ikke slått på varslinger må du selv åpne appen.
 3. Godkjenn forespørselen i appen.
 4. Gå til innloggingsvinduet i nettbanken og skriv inn ditt personlige passord på minst 8 tegn.

Hvordan flytter jeg BankID-app til ny telefon?

Hvis du har BankID-app trenger du ikke kodebrikken for å aktivere app når du bytter telefon. Du kan enkelt ordne dette uten kodebrikken slik:
 1. Last opp BankID-app på ny telefon
 2. Aktivér BankID-app på ny telefon med BankID-appen på din gamle telefon
 3. Nå er BankID-appen klar på din nye telefon.

Jeg får ikke app som et alternativ

Du må velge BankID og ikke BankID på mobil når du skal logge inn med app. Når du logger inn første gang med app, velger du app som metode:
klikk på Velg annen BankID under feltet for engangskode. Så velger du ønsket kodeapp i listen, trykker deg videre og følger instruksjonene på mobilen din.

Appen gir null respons etter at jeg har fylt inn fødselsnummer

Da har du mest sannsynlig slått av varslinger på mobilen din. Åpne BankID-appen og slå på varslinger ved å trykke på meldingen som ligger på hjem-skjermen. Da får du en snarvei inn i appen hver gang du skal godkjenne en forespørsel.

Nett - og mobilbank

Hvordan får jeg nettbank i DNB?

Nettbank gir deg full oversikt over egen økonomi. Du kan utføre banktjenester raskt og enkelt - når det passer deg. Du får også tilgang til vår mobilbank.

» Bli nettbankbruker i dag

Hvorfor kommer jeg ikke inn i nettbanken?

Det kan være flere grunner til at du ikke kommer inn i nettbanken. Det kan være feil med nettleseren, BankID, kodebrikken eller at systemene er midlertidig utilgjengelig. Slik oppdaterer du nettleseren:
 
Får du feilmelding som starter med BID eller C?
Det finnes flere feilmeldinger som starter med BID og C. Se forklaring under punktet "feilmeldinger" på denne siden.

Feil med kodebrikken?
Ring 915 04800, så hjelper vi deg med å undersøke kodebrikken nærmere.

Jeg er kunde i annen bank og skal eSignere. Hvordan?

Du kan logge deg inn med BankID eller BankID på mobil fra annen bank. Oppdrag til signering finner du på høyre hånd i innlogget nettbank under "Mine oppdrag". Se også punkt for eSignering under BankID.

Må jeg ha avtale om nettbank for å bruke mobilbanken?

Ja, du må ha en nettbankavtale og sikkerhetsinstrumenter for å logge deg inn hos oss.

Hvordan bestiller jeg ny kodebrikke?

Du kan bestille ny kodebrikke ved å logge deg inn i nettbanken og starte en chat med oss, eller ved å benytte bestillingsskjemaet for kodebrikke. Får du ikke logget inn kan du ta kontakt med oss på telefon 915 04800, så vil vi hjelpe deg.

» Logg inn i nettbank

Jeg har fått nytt SIM-kort. Hva gjør jeg?

Har du byttet SIM-kort, telefon eller gjort endringer i ditt mobilabonnement? Logg deg inn i nettbanken med kodebrikke fra DNB og opprett BankID på mobil på nytt igjen.

Hvordan oppdaterer jeg telefon?

Android
Åpne Innstillinger og velg videre Om telefonen (nederst). Trykk så på Last ned oppdateringer manuelt.  Dersom det finnes en oppdatering tilgjengelig vil du nå få spørsmål om å laste ned og oppdatere telefonen.

iPhone
Åpne Innstillinger og velg Generelt. Trykk på Oppdatering for å se etter tilgjengelige oppdateringer til telefonen.

Windows
Åpne Innstillinger og gå videre til Oppdatering og sikkerhet. Trykk på Telefonoppdatering og deretter Se etter oppdateringer. Du får nå enten beskjed om at enheten er oppdatert eller at det finnes oppdatering tilgjengelig som du laste ned og installere.

Merk at veiledningene er basert på nyere versjoner av de ulike operativsystemene og kan avvike dersom du har en eldre telefon, samt at menyene kan variere hos de ulike produsentene.

Hvordan oppdaterer jeg apper?

Android
Start Play Butikk, gå til menyen øverst til venstre (tre streker) og velg Mine apper og spill. Den søker da etter tilgjengelig oppdateringer til dine installerte apper. Du kan oppdatere utvalgte eller trykke på Oppdater alle øverst til høyre.

iPhone
Start App Store og velg videre Oppdateringer nede til høyre for å se etter oppdateringer til installerte apper. Du kan velge å oppdatere enkelte eller trykke Oppdatere alle øverst.

Windows
Start Store, trykker på menyknappen øverst til venstre (tre streker) og velger så Nedlastninger og oppdateringer. Dersom tilgjengelige oppdateringer ikke starter automatisk trykker du på Se etter oppdatering og deretter pilen øverst til høyre.

Hva gjør jeg om appen stopper opp?

Dersom en app stopper opp på telefon eller nettbrett anbefales det å lukke alle programmer samt slå den helt av og på igjen om det vedvarer.

Hvordan lukker jeg programmer på telefonen?

Android
Trykk på appveksler nede til høyre eller venstre avhengig av telefon (knappen kun tilgjengelig og synlig når skjermen er aktiv). Programmene lukkes ved å sveipe de til siden eller trykke på krysset oppe i hjørnet. Om du scroller ned på denne listen kan du også velge Lukk alle for å lukke alle kjørende programmer.

iPhone
Dobbeltklikk på Home-knappen på forsiden av telefon for å vise appveksler. Sveipe programmene opp eller ned for å avslutte.

Windows
Hold inne pilen nede til venstre på skjermen (knappen kun tilgjengelig og synlig når skjermen er aktiv) for å vise appveksler. Sveipe programmene ned eller trykk på krysset oppe til høyre for å lukke gjeldende app.


BankID og BankID på mobil

Hva er BankID?

BankID er en personlig og enkel elektronisk legitimasjon for sikker identifisering og signering på nettet. BankID kan brukes på tvers av de bankene du har kundeforhold i, og som en påloggingsmulighet på de fleste offentlige nettsider. BankID tilbys av bankene i Norge og er basert på en felles infrastruktur som er utviklet av banknæringen i felleskap.

Din BankID er personlig og skal ikke overdras eller på annen måte overlates til eller brukes av andre enn deg. Passord, personlige koder og andre sikkerhetsprosedyrer må ikke røpes for noen, heller ikke overfor politiet, banken eller husstandsmedlemmer.

Hvordan opprette BankID

Du kan opprette BankID når du er innlogget i nettbanken. Gå til "Innstillinger" og "BankID".

Før du logger inn kan du sjekke ut denne veiledningen:
 

Kan jeg ha flere BankID-er?

Du kan opprette BankID i alle banker der du har kundeforhold. Imidlertid så holder det med en BankID siden denne kan brukes på tvers av banker og brukersteder.

Jeg har glemt BankID-passordet mitt. Hva gjør jeg?

Hvis du har andre påloggingsmuligheter enn BankID så kan du logge deg inn i nettbanken og få et engangspassord tilsendt på SMS. Før du logger inn kan du sjekke ut denne veiledningen:
  
 
» Trykk her for å lage et nytt personlig passord
 
Hvis du ikke har andre påloggingsmuligheter kontakt oss på 915 04800 så vil vi hjelpe deg.

Min BankID er sperret. Hva gjør jeg?

Dersom du har din fire-sifrede personlige kode kan du logge inn i nettbanken ved å benytte metoden "Uten BankID". Når du har kommet deg inn i nettbanken kan du åpne din BankID og lage nytt personlig passord ved å gå til "Innstillinger" - "BankID". Kontakt oss eventuelt på 915 04800 så vil vi hjelpe deg.

Hvordan eSignerer jeg med BankID?

Med BankID kan du elektronisk signere avtaler, dokumenter, kontrakter og lignende. Du signerer ved å bruke engangskode og personlig passord. Har du BankID på mobil, kan du bruke denne i kombinasjon med ditt personlige passord for å signere.

Hva er BankID på mobil?

BankID på mobil er en tjeneste for sikker digital identifisering ved hjelp av mobiltelefonen. Med BankID på mobil så behøver man ikke kodebrikken. Man trenger kun mobiltelefonen og en egenvalgt kode. Slik kommer du i gang med BankID på mobil:

Steg 1
 
Steg 2

Hvordan aktiverer jeg BankID på mobil?

Når du skal opprette BankID på mobil, må du logge inn med kodebrikke fra DNB. Før du logger inn i nettbanken kan du sjekke ut denne veiledningen: 
 

Får du feilmelding som starter med BID eller C?

Det finnes flere feilmeldinger som starter med BID og C. Se forklaring på disse feilmeldingene øverst på denne siden.

Jeg får feil ved aktivering av BankID på mobil?

Opplever du å få feil når du skal starte aktivering på selve mobiltelefonen?
  
 

Måter å logge inn på

Det finnes flere måter å logge inn i nett- og mobilbanken. Felles for de alle er at du starter med å fylle inn ditt fødselsnummer øverst i høyre hjørnet og klikker "logg inn". Vi anbefaler våre mobile alternativer BankID-app eller BankID på mobil.

BankID-app


BankID-app
Velg annen BankID og deretter BankID-app.
Varsling:
Klikk på varslingen som dukker opp på telefonen for å åpne appen. Har du ikke slått på varslinger, må du selv åpne appen.
Godkjenn forespørselen i appen
Gå til innloggingsvinduet i nettbanken og skriv inn ditt personlige passord på minst 8 tegn.

BankID på mobil


Mobiltelefonnummer:
Ditt telefonnummer på 8 siffer (kan være samme nummer som benyttes i andre banker).
Referanse:
Sammenlign referanse i nettleser med den som fremkommer på telefonen
ID-pin:
Egenvalgt pin på 4-8 siffer som tastes på telefonen
» Bestill BankID på mobil

BankID


Engangskode:
Benytt kodebrikken din til å lese av engangskoden (6 siffer).
Velg annen BankID:
Her kan du bytte metode for innlogging til eksempelvis BankID på mobil eller BankID fra annen bank.
Personlig passord:
Egenvalgt passord på minst 8 tegn (bokstaver og/eller siffer). Kan endres ved innlogging

Uten BankID


Personlig kode:
Egenvalgt kode som kan endres i nettbanken (4 siffer).
Engangskode:
Benytt kodebrikken din til å lese av engangskoden (6 siffer).
Innlogging uten BankID fungerer kun med kodebrikke fra oss.
 

Se hvordan du oppretter BankID

Slik logger du inn i nettbanken med BankID på mobil

 
Se også: Oppgradering av BankID på mobil, DNB-appenMobilbank og apper