Finansieringsbevis

par ser p mobil

Det tar bare noen minutter å søke. Har du ordnet med finansieringsbevis så er du klar til å delta i budrunden!

Dette får du med Finansieringsbevis fra DNB

✓ Råd og hjelp gjennom hele prosessen
✓ Gode betingelser 

Rente

Fra 1,65 %

Prisen gjelder Grønt boliglån. Vi vurderer alltid hver lånesøknad individuelt. Hvilken pris du får baseres blant annet på betjeningsevne, sikkerhet og risiko.
 

Hva er et finansieringsbevis?

Et finansieringsbevis er en bekreftelse på hvor mye du kan kjøpe bolig for. Med et finansieringsbevis er du klar til å delta i budrunder på bolig eller hytte. 

Det tar bare noen minutter å søke og få svar på hvor mye du kan låne. Du henter informasjonen vi trenger fra Skatteetaten raskt og enkelt når du søker. Finansieringsbeviset er gyldig i 3 måneder. Du kan enkelt fornye det ved å kontakte din rådgiver.

Tips og nyttige lenker

 

Hvorfor trenger jeg finansieringsbevis?

  • Du slipper å ta forbehold om finansiering, som er en fordel når det er flere som byr på boligen
  • Du vet hvor mye du kan kjøpe bolig for
  • Du som boligkjøper har trygghet for at finansiering er i orden
Finansieringsbeviset er gyldig i 3 måneder og kan fornyes.

Har du husket forsikring?

 

Spørsmål og svar om finansieringsbevis

Hvor finner jeg mitt Finansieringsbevis

Finansieringsbeviset finner du i nettbanken under "Mine lån og kredittkort".
I mobilbanken velger du fra menyen, "Lån" og "Boliglån".

Jeg vant budrunden. Hva gjør jeg?

Gratulerer med ny bolig!

Megler vil raskt sende deg et utkast av kjøpekontrakten. Det er viktig at du snarest sender kontrakten til rådgiveren i DNB som gav deg finansieringsbeviset. Da kan rådgiveren sende deg lånepapirene i god tid før overtagelse av boligen.

Hvor lang er behandlingtiden på lånesøknader?

Normalt blir du kontaktet av en rådgiver innen 2-3 virkedager fra du har sendt inn lånesøknad. 

Hvor mye egenkapital kreves?

Ifølge Finanstilsynets retningslinjer, trenger du 15 % av boligens kjøpesum i egenkapital.

Dersom du ikke har nok egenkapital er det likevel mulig å vurdere andre løsninger dersom du har tilleggsikkerhet i for eksempel foreldres bolig.

Hvor lenge er et finansieringsbevis gyldig?

Når du har fått innvilget finansiering, vil du få et finansieringsbevis av oss. Beviset garanterer at du har finansiering i orden, slik at du kan delta i en budrunde.

Finansieringsbeviset er gyldig i 3 måneder og kan fornyes.

Hvordan fornye et finansieringsbevis?

Finansieringsbeviset er gyldig i 3 måneder og du kan fornye det ved å ta kontakt med rådgiveren i DNB som behandlet finansieringsbeviset ditt.

Dersom du ikke får tak i rådgiveren kan du chatte eller ringe oss på 915 04800.

Hva betyr det å være medlåntaker

Som medlåntaker til et boliglån er du solidarisk ansvarlig for at hele lånet tilbakebetales. Det betyr at hver og en av låntakerne er ansvarlig for hele lånet.

Hva er realkausjonist?

En realkausjonist er en person som stiller sin bolig som tilleggsikkerhet for et lån. Dette kan for eksempel være foreldre.

Hva menes med sikkerhet i annen bolig?

Dersom du ikke har nok egenkapital kan vi vurdere tilleggsikkerhet i en annen bolig. Du trenger 15 % av boligens kjøpesum i egenkapital, ifølge Finanstilsynets retningslinjer.

Du kan låne inntil 100 % av kjøpesum med tilleggssikkerhet i for eksempel foreldres bolig.

Hva er fellesgjeld?

Fellesgjeld er gjeld som tilhører et borettslag, og alle som har borett eller andel i en leilighet i borettslaget, eier også en del av gjelden.

Gjelden er ofte tatt opp for å betale for arbeid i borettslaget som kommer alle leilighetene eller beboerne i borettslaget til gode, for eksempel rehabilitering av bad, bytting av vinduer, oppussing av fasade eller bygging av balkonger. Fellesgjelden nedbetaler du månedlig sammen med felleskostnadene. Høy fellesgjeld betyr høy husleie.

NB! Fellesgjeld teller med som din gjeld og har betydning for hva du får i lån av banken.

Hvilke personopplysninger benyttes i lånesøknaden?

Når du søker boliglån, benytter vi opplysninger om deg for å kunne gi deg et tilbud. Tilbudet er basert på en automatisert kredittvurdering og prissetting.

Vi benytter både opplysninger du oppgir og som du samtykker til at vi innhenter i lånesøknaden. I tillegg benytter vi informasjon om ditt kundeforhold og opplysninger fra offentlige registre.

Dette vil kunne avgjøre hvor mye du kan låne og hvilken rente vi kan tilby deg. Beslutningen baseres blant annet på opplysninger om din inntekt og gjeld, lånevolum, verdien på boligen din og eksisterende kundeforhold.

Gjeldsregisteret ble etablert sommeren 2019. Dette gir banker, utlånere og deg som kunde bedre oversikt over din usikrede gjeld.

Et avslag betyr at vi med vår kredittpraksis, og den informasjon vi har tilgjengelig, ikke kan gi deg ett tilbud på ønsket lånebeløp.

Du kan til enhver tid ta kontakt med oss på 915 04800 dersom du har spørsmål om søknaden/lånet ditt. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger om deg.
 

Priseksempel Grønt boliglån

Nom.rente fra 1,65 %, eff.rente fra 1,74 %, kr. 2 000 000 o/25 år. Kostnad: kr. 460 000, totalt: kr. 2 460 000.