BankID skal sikre at butikker, banker og kunder kan stole på hvem de kommuniserer med elektronisk, og at innholdet ikke er lest eller endret underveis.

Hva er BankID?

BankID logoI tillegg til at BankID er en sikker elektronisk identifisering av deg som person, erstatter BankID også signering på papir ved at signering skjer på nett.

Din BankID er personlig og skal ikke overdras eller på annen måte overlates til eller brukes av andre enn deg. Passord, personlige koder og andre sikkerhetsprosedyrer må ikke røpes for noen, heller ikke overfor politiet, banken eller husstandsmedlemmer.

Bruk av BankID

Identifisering skjer ved at du bruker BankID som legitimasjon, for eksempel når du logger deg inn i nettbanken eller på et nettsted som benytter BankID.

Signering
benyttes når du bruker BankID som din personlige signatur, for eksempel når du handler varer og tjenester på nettet.

Antall brukersteder som tilbyr BankID øker for hver dag. Du kan allerede bruke BankID i flere nettbanker, kommuner, organisasjoner og bedrifter.

Se hvilke brukersteder som tilbyr bruk av BankID

Hvordan får du BankID?

For å få BankID må du være over 15 år. Er du mellom 15 og 18 år kan du bestille BankID til ungdom her. Du må også være legitimert med pass i den banken som skal utstede BankID til deg. Du kan ha BankID i flere banker.

Alle nettbankkunder bestiller BankID i nettbanken, og da må du lage et personlig passord som blir din BankID. Dette passordet og kodebrikken bruker du når du logger inn i nettbanken, mobilbanken eller handler på nett.

Din BankID må av sikkerhetsmessige årsaker fornyes med jevne mellomrom. Dette vil du få automatisk beskjed om når det er din tur.

BankID på mobil
Vi og de fleste andre banker tilbyr også BankID på mobil. Du kan lese mer og opprette tjenesten her.

Se også: BankID på mobil, BankAxess