logo BankID
BankID er en elektronisk legitimasjon for sikker identifisering og signering på nett. Er du allerede nettbankkunde kan du logge inn å bestille BankID i nettbanken.
 

Hva er BankID?

BankID er en personlig og enkel elektronisk legitimasjon for sikker identifisering og signering på nettet. BankID kan brukes på tvers av de bankene du har kundeforhold i, og som en påloggingsmulighet på de fleste offentlige nettsider. 
BankID tilbys av bankene i Norge og er basert på en felles infrastruktur som er utviklet av banknæringen i felleskap.

Hvordan får du BankID?

For å få BankID må du være over 15 år. Du må også være legitimert med pass i den banken som skal utstede BankID til deg. Du kan ha BankID i flere banker.

Alle nettbankkunder bestiller BankID i nettbanken, og da må du lage et personlig passord som blir din BankID. Dette passordet og kodebrikken bruker du når du logger inn i nettbanken, mobilbanken eller handler på nett.

 

Bruk av BankID

Identifisering skjer ved at du bruker BankID som legitimasjon, for eksempel når du logger deg inn i nettbanken eller på et nettsted som benytter BankID.

Signering
benyttes når du bruker BankID som din personlige signatur, for eksempel når du handler varer og tjenester på nettet.

Din BankID er personlig og skal ikke overdras eller på annen måte overlates til eller brukes av andre enn deg, selv ikke familiemedlemmer eller andre du stoler på.

Se også: BankID på mobil, BankID for ungdomBankAxess