Flytt din Aksjesparekonto til oss

mann med mobil
Dersom du har opprettet en Aksjesparekonto andre steder enn i DNB, kan du enkelt flytte denne over til oss!

Fordeler med Aksjesparekonto i DNB

 • Vi gjør det enkelt for deg å flytte aksjefondene og aksjene dine til Aksjesparekontoen
 • Det koster ingenting å ha Aksjesparekonto i DNB. De underliggende produktene koster det samme innenfor Aksjesparekontoen som utenfor
 • Du får tilgang til et av Norges største fondsutvalg med nesten 400 norske og internasjonale fond
 • Du kan handle enkeltaksjer notert på alle børser i EØS
 • Vi har meget god kjøps- og salgsløsning, både på mobil og i nettbanken
 • Du får samlet alle aksjene og aksjefondene dine på ett sted
 • Du får full oversikt over dine aksjer og aksjefond i Spare-appen

Overføring av Aksjesparekonto

 • Dersom du allerede har en Aksjesparekonto i DNB, kan du velge om du ønsker å flytte til denne eller om du ønsker å flytte til en ny Aksjesparekonto. Dersom du ønsker å opprette en ny Aksjesparekonto, kan det gjøres her.
 • Du kan opprette inntil fem Aksjesparekontoer i nettbanken, har du behov for flere kan dette gjøres ved å ringe 915 04800.  
 • Husk at du må oppgi ditt eksisterende Aksjesparekonto-nummer i flytteskjemaet. Ditt eksisterende Aksjesparekonto-nummer finner du hos din eksisterende tilbyder.

Viktig ved flytting av Aksjesparekonto

For å kunne flytte din Aksjesparekonto til DNB trenger vi kontonummeret for Aksjesparekontoen som skal flyttes. Vi har dessverre ikke mottatt kontoserienummer fra alle tilbyderne i markedet, og har derfor opprettet en kode du må skrive inn foran ditt Aksjespare kontonummer i flytteskjemaet for de tilbyderne dette gjelder. Se oversikten under for de ulike kodene. 
For eksempel ASKNB12345678 om du har en Aksjesparekonto i Nordnet Bank du ønsker å flytte til oss. 
Om du ikke oppgir kontonummer og har flere Aksjesparekontoer hos den aktuelle tilbyderen, vil vi flytte alle dine Aksjesparekontoer over til en Aksjesparekonto hos oss.

Aksjesparekonto tilbyder Kode for kontonummer
Alfred Berg Kapitalforvaltning ASKABK
Danske Bank ASKDB
Formuesforvaltning ASKFF
Forvaltningshuset ASKFVH
Gjensidige Bank ASKGB
Industrifinans Kapitalforvaltning ASKIK
Kron ASKKR
Nordnet Bank ASKNB
Norne Securities ASKNS
Norse Forvaltning ASKNF
Odin Forvaltning ASKOF
Optimum ASKOP
Sbanken ASKSB
Sissener Kapitalforvaltning ASKSK
Voss Sparebank ASKVS
Invento Kapitalforvaltning ASKINV
Arctic Fund Management ASKAFM

Flytting av Aksjesparekonto

Kan jeg flytte en Aksjesparekonto hos en annen sparetilbyder til DNB uten å utløse skatt?

Ja, du kan når som helst flytte din Aksjesparekonto hos en annen sparetilbyder over til din Aksjesparekonto i DNB. Vi vil hjelpe deg med overføringen og fusjonere kontoene til én Aksjesparekonto i DNB. Les mer og bestill flytting.

Kan jeg flytte deler av innholdet på en Aksjesparekonto?

Du kan flytte deler av midlene fra din Aksjesparekonto til en annen Aksjesparekonto i følgende tilfeller:
 • Til deg selv
 • Skilsmisse 
 • Dødsbo
Delingen av aksjesparekontoen innebærer at de verdipapirer og kontanter som du ber oss om å flytte vil bli flyttet til de aksjesparekontoene du ønsker. 

Ved overføring av fond/aksjer til annen aksjesparekonto vil tilsvarende andel av kostpris og ubenyttet skjerming også overføres. Aksjesparekontoen som det overføres fra vil ikke bli avsluttet når overføringen er gjennomført.


Vil det koste noe å flytte en Aksjesparekonto fra en annen sparetilbyder til DNB?

DNB tar ingen kostnader når du skal flytte din Aksjesparekonto til oss. Det kan være at den andre sparetilbyderen krever et flyttegebyr for å legge til rette for overføringen av Aksjesparekontoen. 

Hvor lang tid tar det å flytte en Aksjesparekonto fra en annen sparetilbyder til DNB?

Verdipapirer, kontantbeholdning og skatteopplysninger skal overføres så snart som mulig og senest innen 10 virkedager fra mottatt flyttemelding. På grunn av stor pågang blant aktørene opplever noen kunder at flyttingen kan ta noe lengre tid.

For verdipapirer med begrenset likviditet kan sparebeholdningen overføres separat 5 virkedager senere. Dersom DNB ikke tilbyr tjenester for alle verdipapirene som står på kontoen, kan du velge å realisere hele eller deler av investeringen og deretter overføre kontantbeholdningen.

Hva kan jeg flytte over til DNB?

Alle aksjer kan flyttes over til DNB. Når det gjelder aksjefond, er det en forutsetning at fondene inngår i det fondsutvalget på de over 430 fondene vi tilbyr i vår Aksjesparekonto. Vi vil varsle deg dersom det skulle skje at dine aksjefond ikke finnes i vårt utvalg. 

Vil jeg være ute av markedet i flytteperioden?

Nei, du vil være eksponert i markedet hele tiden. Vi anbefaler likevel at du ikke handler på kontoen etter du har startet flytteprosessen, da dette gjør at selve prosessen tar lengre tid.
I en periode vil du ikke kunne se beholdningen på din Aksjesparekonto, hverken hos den andre tilbyderen eller hos DNB. I denne perioden kan man ikke handle på Aksjesparekontoen. 

Hva skjer med spareavtaler jeg har på Aksjesparekontoen som skal flyttes til DNB?

Spareavtaler du har på Aksjesparekontoen som skal flyttes vil bli avsluttet. Dersom du ønsker å videreføre disse etter at Aksjesparekontoen er flyttet til DNB, må du huske å opprette de på nytt. Så snart Aksjesparekontoen er overført til DNB vil du finne denne i Aksjesparekonto oversikten. Der vil du enkelt kunne se hvilke aksjefond du har spareavtaler på og enkelt kunne opprette nye eller endre eksisterende spareavtaler. 

Hvordan er flytteprosessen for å flytte min Aksjesparekonto over til DNB?

Det første du må gjøre er å fylle ut et flytteskjema. Vi vil deretter sende en beholdningsforespørsel til den andre tilbyderen. Så snart vi har mottatt din Aksjesparekonto vil du få en bekreftelse på at alt er klart. Senest 10 virkedager etter du har registrert ditt flytteskjema vil du kunne finne din sparebeholdning på din nye Aksjesparekonto hos oss. 

Hvordan finner jeg mitt Aksjesparekonto-nummer på Aksjesparekontoen jeg ønsker å flytte?

For å bestille en flytting av Aksjesparekonto er vi avhengig av at du oppgir nummeret på din eksisterende Aksjesparekonto. Dette nummeret finner du hos din eksisterende tilbyder. 
Eksempler på nummer vi kan ta imot i flytteskjemaet for Aksjesparekonto er:
 • Aksjesparekonto avtalenummer
 • Aksjesparekonto bankkontonummer
 • Aksjesparekonto fondskontonummer
 • Aksjesparekonto VPS kontonummer