DNB Aktiv 80

DNB Aktiv 80 er for deg som skal spare lenge og ønsker mulighet til god avkastning på sparepengene dine. Du er forberedt på å ta ganske høy risiko og at verdiene vil svinge til dels mye underveis.

Passer for deg som:

  • ønsker mulighet til god avkastning på sparepengene, uten å ta den aller høyeste risikoen.
  • skal spare 5-6 år eller mer.
  • tåler å se sparepengene svinge i verdi underveis mot sparemålet, men likevel vil unngå de aller største fallene.

Tips

Det er normalt at børskursene går opp og ned.

Ved et børsfall bør du stille deg spørsmålet: Trenger jeg pengene akkurat nå, eller er dette en fin mulighet for å kjøpe?
 

Dette er DNB Aktiv 80

Aktiv-fondene er en spareløsning for folk flest og passer best for deg som skal spare lenge. Det er et eget team bestående av svært erfarne forvaltere som fortløpende tar beslutninger på hvilke fond som skal inngå i Aktiv-fondene.

DNB Aktiv 80 plasserer midler både i penge-, obligasjons- og aksjefond i DNB og hos internasjonalt anerkjente forvaltere. Gjennom denne forvaltningen oppnår man en noe mer stabil avkastning enn om man kun investerer i aksjemarkedet.

Aksjeandelen på 80 prosent i fondet bidrar til høyere gjennomsnittavkastning over tid enn du normalt ville fått i DNB Aktiv 30 og DNB Aktiv 50.

Les mer om DNB Aktiv 80 (nytt vindu)

Start sparing i DNB Aktiv 80

Forvalterteam

teamet i taktisk aktiva allokering

Forvalterne av DNB Aktiv-fondene er Kevin Dalby, Alina Dobrica, Torje Gundersen, Kjetil Aga, Shakeb Syed og Kjartan Farestveit. 

Husk at:

Historisk avkastning ikke er noen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil bl.a. avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt forvaltningskostnader. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.

Se også: Aktiv Rente Aktiv 10, Aktiv 30, Aktiv 50, Aktiv 80, Aktiv 100, kombinasjonsfond, aksjefond

Fortsatt usikker på hvilket fond du skal velge? Prøv Spareveilederen.