Slik kommer du i gang med sparing

Kom i gang du også!

Sparing handler om å få mest mulig ut av livet, og ikke minst å kunne oppnå det du drømmer om. Med disse enkle trinnene kommer du raskt i gang med å spare til det du ønsker deg.

Visste du at du ikke trenger oppsparte midler for å begynne å spare i fond? Du trenger kun 100 kroner for å komme i gang!

1. Hva drømmer du om?

En viktig suksessfaktor som vil avgjøre om du lykkes med sparing, er å vite hva du ønsker å spare til. Setter du deg konkrete mål, øker sannsynligheten for at du vil nå dine sparemål. Ikke bare er et sparemål motiverende å jobbe mot – det vil også fortelle deg hvordan du bør spare. Drømmer du om din første bolig, ny bil eller en reise – eller vil du spare til barna eller din egen pensjon? Det er smart å finne et realistisk sparemål før du går i gang med sparingen.

2. Finn sparingen som passer for deg

Når du skal i gang med å spare, er hva du sparer til, og hvor lenge det er til du skal bruke pengene, det som avgjør hvordan du bør spare.

3. Vil du spare til et kortsiktig mål?

Vil du spare til en ferietur du drømmer om – eller kanskje et nytt bad? Penger du skal bruke om kort tid eller om få år, bør du ha lett tilgjengelig på sparekonto.

Se våre sparekontoer her

4. Sett opp et sparemål i appen

Å laste ned Spare-appen er kanskje sparingen med aller lavest terskel. Her kan du med et par klikk opprette et sparemål til egen konto. Da blir det enklere å holde oversikt. Legg inn hvor mye og hvor lenge du ønsker å spare, så får du se hvor du mye du trenger å spare hver måned for å nå ditt sparemål. Beløpet kan du sette opp som et fast trekk til sparekontoen på lønningsdagen, eller du kan bruke en av de enkle metodene under. Du kan også gjøre dette i nettbanken din.

5. Test superenkle sparemetoder

Vil du prøve deg frem før du bestemmer deg for hvilken sparemetode som passer deg? Disse lavterskelmetodene kan du teste i Spare-appen eller nettbanken din: Med «Mikrosparing», også kalt morsom sparing, kan du spare et lite beløp hver gang du drar kortet, eller hver gang du betaler en regning. Velger du «impulssparing», dropper du noe du pleier å sløse penger på, og setter det over på sparekonto akkurat når det passer deg.

6. Vil du spare til et langsiktig mål?

Sparer du til langsiktige mål, som pensjon, hytte eller til barnas fremtid, har du gjerne en tidshorisont på over seks år. For langsiktige sparemål kan det være smart å spare i fond – og i mange av dem trenger du bare en 100-lapp for å starte sparingen.

7. Vil du spare til bolig?

Skal du spare til bolig og er under 34 år, kan du sette det du sparer på en BSU-konto. Hvis du sparer maksbeløpet på 27.500 kroner i året, får du 5500 i skattefradrag. Fra 2021 gjelder bare skattefradraget om du ikke eier bolig. Om du sparer maksbeløpet på vanlig BSU, kan du spare mer i BSU Start med like god rente. Er du forelder og vil spare til barnas første bolig, er det smart å starte sparing i BSU Start – og det kan du gjøre helt fra barnet er 0 år.

Tips: start en spareavtale i dag

Med en spareavtale kan selv små beløp bli store over tid. Sparer du fast når du mottar penger inn på kontoen går sparingen av seg selv. Hva med et fast trekk på lønningsdagen? Beløpet trenger ikke være så stort, det viktigste er at du sparer. Under ser du mulighetene du har for fast sparing både på konto og i fond.

Spareavtale på konto

Med Superspar får du god rente fra første krone om du sparer fast hver måned. Når du oppretter kontoen setter du opp en spareavtale som du selv kan endre når du ønsker. Du kan også opprette spareavtale på vanlig sparekonto.

  • Opprett spareavtale på konto

Spareavtale i fond

Den beste måten å spare i fond på er ved månedlige kjøp. I de fleste fond er minimumsbeløpet for en spareavtale kr 100. Med en spareavtale slipper du å tenke på å time markedet. Faste månedlige kjøp gir deg som regel en god gjennomsnittspris.

Få full oversikt over sparingen din

Spare er appen som gjør det gøy å bygge en formue! Følg investeringene dine og hvordan de utvikler seg i Spare-appen

Historisk avkastning er ingen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil bl.a. avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt forvaltningskostnader. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB EiendomHun InvestererDNB Ung

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernPrislisteSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

© DNB