Google Pay

google pay
Google Pay™ gjør det enkelt å betale i butikk, handle på nett og gjennomføre kjøp i apper. Kom i gang med din Android-enhet og Visa eller Mastercard fra DNB.
 

Slik legger du til kortet ditt i Google Pay

Slik betaler du i butikk med Google Pay

 

Kom i gang med Google Pay

Hva er Google Pay?

Google Pay er en enkel måte å betale på hvor det fysiske kortet ditt er byttet ut med en smarttelefon, nettbrett eller annen støttet enhet, eksempelvis smartklokke. Når du oppretter Google Pay, lages det et token. Tokenet er en digital versjon av det fysiske bankkortet ditt.

På hvilke enheter kan jeg benytte Google Pay?

Du kan benytte Google Pay på telefoner, nettbrett og andre støttede enheter med Android operativsystem. For at tjenesten skal fungere, krever det at enheten har versjon 5.0 eller nyere med innebygget NFC (Near Field Communication).
   

Hvordan skaffer jeg meg Google Pay?

For å kunne bruke Google Pay trenger du en enhet med Android operativsystem og et Visa eller Mastercard fra DNB. Har du dette på plass, kan du følge denne oppskriften:
  1. Last ned Google Pay appen i Google Play Store på din Android enhet
  2. Velg "betalingsmåte" og legg inn ønsket DNB kort
  3. Aksepter vilkår
  4. Tast inn bekreftelseskoden du mottar
Google Pay er nå klar til bruk.

Hvilke DNB kort kan jeg legge til i Google Pay?

Du kan legge til alle DNB Visa og Mastercard kort som støtter kontaktløs betaling, se etter kontaktløssymbolet på ditt kort.
   
 
Har du allerede en Google Play konto og en Google ID hvor du tidligere har lagt inn dine kortopplysninger vil disse fremkomme i Google Pay appen.
 

Bruk av Google Pay

Hvor kan jeg benytte Google Pay?

google paykontaktls

Du kan betale med Google Pay i alle betalingsterminaler som godtar Visa og Mastercard kontaktløs betaling både i Norge og utlandet. Google Pay kan også benyttes i nettbutikker og apper som tilbyr Google Pay som betalingsalternativ. Ser du et av symbolene over kan Google Pay benyttes.

Hvordan betaler jeg med Google Pay?

Ved betaling under 500 kroner aktiverer du skjermen og holder enheten din over en betalingsterminal.
 
Ved betaling av beløp over 500 kroner kreves det at du låser opp telefonen/nettbrettet/enheten med kode, fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning.

Koster det noe å betale med Google Pay?

Det er ingen gebyr knyttet til betaling med Google Pay.

Trenger jeg PIN-kode for å betale med Google Pay?

Nei, du trenger ikke PIN-kode for å betale med Google Pay. Derimot må du låse opp telefonen/nettbrettet ditt med kode, fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning for betalinger over 500 kroner. 

Hvordan ser jeg at betalingen min med Google Pay er godkjent?

google pay
Etter gjennomført betaling vil du se en hvit hake i blå sirkel over kortet på skjermen din, da vet du at betalingen er godkjent. 
 

Sikkerhet og Google Pay

Jeg har en ukjent transaksjon utført med Google Pay, hva gjør jeg?

På lik linje med andre ukjente transaksjoner reklamerer du fra innlogget nettbank. 
 

Jeg har mistet en enhet som har Google Pay aktivert, kan Google Pay bli misbrukt?

Det anbefales at du sikrer telefonen/nettbrettet ditt med kode. Dette vil begrense sannsynligheten for misbruk. Det anbefales likevel at du tar kontakt for å sperre det digitale bankkortet som er tilknyttet Google Pay. Du sperrer dette ved å kontakte kundeservice på +47 91504800 eller chat fra innlogget nettbank.
 
Det er mulig å sperre det digitale bankkortet og det fysiske bankkortet uavhengig av hverandre. På den måten slipper du å bestille nytt fysisk kort dersom du kun har mistet enheten med Google Pay.
 
Vær oppmerksom på at sperring av det fysiske bankkortet vil kunne medføre sperring av det digitale bankkortet også. I disse tilfellene vil ikke Google Pay kunne benyttes.

Er Google Pay sikkert?

Ja, det er tatt en grundig sikkerhetsvurdering av DNB før Google Pay blir inkludert som ny betalingsløsning i DNB. Google Pay er vurdert til å oppfylle alle DNBs sikkerhetskrav. 

Kan Google se mine transaksjonsdata?

Velger du å laste ned og installere Google Pay appen aksepterer du Googles brukervilkår, og dermed samtykker du til å dele transaksjonsdata med Google. Dette gjelder kun for transaksjoner foretatt med Google Pay. Du kan når som helst trekke tilbake samtykke ved å avregistrere betalingskortet. Avregistrering av kortet kan du gjøre i Google Pay eller ved å ta kontakt med DNB. Dersom du ikke bruker Google Pay, blir ingen opplysninger overført til Google.

Hvor kan jeg se vilkårene for Google Pay?

 
Google Pay is a trademark of Google LLC