• Chatbot
  • Hjelp og veiledning
  • Finn ditt DNB-kontor
  • Avtal møte

Slik kan du spare penger på forsikringene dine

Mange er overforsikret, eller har forsikringer de ikke har bruk for. Du kan spare tusener i året ved å være riktig forsikret.

Bilde av dame med bankkort og kalkulator.

Med enkle grep kan du få billigere forsikringer.

Det er nødvendig å være godt dekket for det uventede som livet kan by på. Men er du overforsikret eller har overlappende avtaler, kan det være mange tusenlapper spart på å ta en rask gjennomgang av hva du betaler for.

Her er noen enkle tips til hvordan du frigjør unødige utgifter.

Finn kuttkandidater

Gå gjennom alle forsikringsavtalene dine for å få oversikt. For å avdekke overlappende forsikringer bør du sjekke hvilke avtaler du har gjennom arbeidsgiver, fagforeninger, kredittkort og tilleggsforsikringer kjøpt i butikk.

Spørsmål du kan stille deg når du gjennomgår avtalene, kan for eksempel være: Hvilke forsikringer har jeg gjennom jobben, og hvilke betaler jeg for selv? Har min partner forsikringer som inkluderer meg? Betaler jeg for feriereiser med kredittkort med inkludert reiseforsikring, samtidig som jeg har separat reiseforsikring? Eller har jeg unødvendige forsikringer med tanke på livsfasen jeg er i?

Husk å sjekke vilkårene i avtalene nøye, slik at du unngår å stå i en situasjon der du ikke er dekket av forsikring hvis uhellet er ute.

Spare opp en buffer eller handle i butikk?

Kjøper du butikkforsikringer på hvitevarer eller elektronikk? Disse kan være dyre, så sjekk gjerne om du allerede er forsikret for småuhell i andre forsikringer, som innboforsikring eller reiseforsikring.

Et godt alternativ til butikkforsikringer kan være å sette av et mindre beløp på en bufferkonto til å dekke om oppvaskmaskinen ryker.

Oppgraderinger i huset kan gi forsikringsrabatt

Dersom du oppgraderer sikkerheten i huset og installerer for eksempel innbruddsalarm eller vannstoppventil, kan det være en gyllen anledning til å få en bedre forsikringsavtale. Økt sikkerhet kan kvalifisere til rabatt på innbo- eller husforsikringen. Det samme kan gjelde dersom du fornyer rørene eller setter opp jevnlige el-kontroller.

Fiks ferdig forhandlet

Er du medlem i en organisasjon eller fagforening? Da er det godt mulig at du kan ha rett på særlig gode forsikringsavtaler som organisasjonen eller fagforeningen har forhandlet frem på vegne av deg.

Utnytt samlerabatter

Du kan få rabatter når du samler alle forsikringene dine på ett sted. Derfor kan det lønne seg å vurdere om det er aktuelt å flytte alle forsikringer til DNB.

Les mer om samlerabatten.

Billigere bilforsikring

Det er mange ting som påvirker prisen på bilforsikringen din.

Er bilen din gammel?

Står bilforsikringen i stil med bilen din? De fleste velger Kasko eller Toppkasko, som blant annet dekker skade på egen bil ved kollisjon når du selv har skyld. Minikasko er imidlertid rimeligere, og kan være et fornuftig alternativ dersom bilen er av eldre årgang eller har lav verdi.

Bytt bonus mellom bilene

Har du to biler med ulik bonus? Det er mulig å bytte bonus mellom disse for å få best pris sammenlagt. Som regel lønner det seg å ha høyest bonus på den dyreste bilen.

Øk egenandelen

Når du tegner forsikring, har du mulighet til å velge hvor stor egenandel du skal ha – altså hvor mye du selv må punge ut med dersom uhellet skjer. Jo høyere egenandel, jo billigere forsikring. Regn litt på hvor lang tid det vil ta å tjene inn økningen i egenandelen, og hvordan det passer din situasjon. Det kan nemlig lønne seg.

Riktig dekning på husforsikringen?

Eier du hus, er det et must å forsikre det. Vurder imidlertid nøye hvilken dekning som er relevant for boligen din. Topp-dekningen kan være det beste valget for mange, mens for andre er den rimeligere Standard-dekningen mer fornuftig.

Tips!

Skal du sikre deg mot tyveri i bilen, er første bud å tømme den helt. Da blir faren for innbrudd mye mindre – samtidig som du unngår at forsikringsutbetalingen blir avkortet.

  • Beregn pris på bilforsikring

Visste du at...

boligeiere faktisk er pliktig til å forebygge og eventuelt oppdage skadedyr? Dette er regulert i Forskrift om skadedyrbekjempelse. Formålet med forskriften er å forebygge at skadedyr forårsaker sykdommer eller andre helseproblemer hos mennesker.

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech Blog

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.noJobb hos oss

© DNB