Til Pensjon

Egen pensjonskonto

1.februar 2021 vil alle som har innskuddspensjon få egen pensjonskonto - helt automatisk.

  • God forvaltning av pensjonen din

  • God rådgivning fra våre eksperter

  • Full oversikt over pensjonen din i Spare

Meld interesse for pensjonskonto i DNB

Fordeler med egen pensjonskonto i DNB

Du står fritt til å velge pensjonsleverandør selv. Under kan du se hvilke fordeler du har ved å ha pensjonskontoen din hos oss:

God forvaltning av pensjonen din

Du får tilgang til et stort spare- og investeringsunivers med et godt utvalg av fond. Velg selv hvordan pensjonen din skal investeres, våre dyktige forvaltere sørger for at pengene dine er godt ivaretatt.

God rådgivning fra våre eksperter

Vårt pensjonsteam gir deg god rådgivning og svarer på dine spørsmål. Vi hjelper deg å ta riktige valg sånn at du kan gjøre det du liker aller best - også i fremtiden.

Full oversikt over pensjonen din i Spare

I Spare-appen kan du se din pensjon og pensjonsprofil. I tillegg kan du se hvor mye arbeidsgiver sparer for deg og endre pensjonsprofil. Spare er tilgjengelig for alle, også for deg som ikke er bankkunde i DNB. I Spare-appen kan du gå inn på Min pensjon for å se filmen om hva egen pensjonskonto betyr for akkurat deg.

Les mer om Spare-appen

DNB forklarer egen pensjonskonto

Egen pensjonskonto

Innskuddspensjon er sparing til pensjon gjennom din arbeidsgiver. Hvis du slutter får du et pensjonskapitalbevis som viser oppspart pensjon. Når egen pensjonskonto kommer 1.februar 2021 vil alle som har innskuddspensjon få en pensjonskonto. Da samles innskuddspensjon og pensjonskapitalbevis på ett sted. Det betyr bedre oversikt, lavere kostnader og muligheter for mer i pensjon.

Du får pensjonskontoen din der du har innskuddspensjon i dag, men du har full frihet til å velge en annen pensjonsleverandør enn arbeidsgiveren din har valgt. Når loven endres og pensjonskonto kommer, vil innskuddspensjon og pensjonskapitalbevis samles - helt automatisk.

Ofte stilte spørsmål om egen pensjonskonto

Velg Pensjonskonto Flex i DNB

Du får egen pensjonskonto der du har innskuddspensjon, men du står fritt til å velge hvor og hvordan pengene dine skal forvaltes. Velger du å flytte, får du selvvalgt pensjonskonto som vi i DNB har valgt å kalle Pensjonskonto Flex. Dette er også et alternativ for deg som allerede har pensjonskonto hos oss, og som ønsker flere investeringsmuligheter enn det arbeidsgiver har i sin avtale.

Pensjonskonto Flex gir deg tilgang til et bredt utvalg av pensjonsprofiler og konkurransedyktige fond. Du får god rådgivning av våre pensjonseksperter, og full oversikt over pensjonen din i nettbanken og i Spare-appen.

Forvaltningskostnaden på Pensjonskonto Flex må dekkes av deg, men du vil få en kompensasjon fra arbeidsgiver. Du er selv ansvarlig for å sammenligne kostnader før du etablerer Pensjonskonto Flex.

Ofte stilte spørsmål om Pensjonskonto Flex

Usikker på hva du har?

På Norsk Pensjon sine sider finner du en oversikt over dine pensjonskapitalbevis

  • Få oversikt hos Norsk Pensjon

Pensjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB EiendomHun InvestererDNB Ung

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernPrisliste

© DNB