• Chatbot
  • Hjelp og veiledning
  • Finn ditt DNB-kontor
  • Avtal møte

Vekstfinansiering

Det er kapitalkrevende å skalere bedriften og det finnes mange måter å finansiere veksten på. Få råd om hvordan vi kan bistå dere i vekstreisen.

Bilde av to kollegaer som smiler på jobb

Finansiering av veksten​

I all hovedsak dreier det seg om å benytte støtteordninger, hente egenkapital og søke om lån. Det kan være krevende å få en oversikt over mulighetene og hva som er den ideelle kombinasjonen av egenkapital og gjeld. I denne prosessen ønsker vi som bank å være en god rådgiver for dere.

Støtteordninger:

Dette er tilskudd fra offentlige organer som Forskningsrådet, Innovasjon Norge, SkatteFUNN og ulike EU-ordninger som kan være attraktive kapitalkilder for dere i tidlig vekstfase. Vi kjenner godt til de ulike støtteordningene og kan hjelpe med råd om hvilke ordninger som kan passe.

Egenkapital:

Kort fortalt innebærer egenkapitalfinansiering at investorer kan kjøpe en andel av selskapet. Før dere går i dialog med potensielle investorer bør dere blant annet tenke på hvor mye penger dere skal hente inn, fra hvem, til hvilken tid og til hvilken verdivurdering.

Ting å tenke på i dialog med investor:

Hvordan finansiere bedrifter i vekst?

Vekstekspert Maria forklarer (6:57 min)

Lån

Lånefinansiering er relevant når dere har evne til å betale ned gjeld og mulighet for å stille sikkerheter for lånet. Lån kan tilbys fra det offentlige, bank og private investorer. Felles for disse er en vurdering av risikoen og deres evne til å kunne tilbakebetale lånet.

Vi har en verktøykasse med låneprodukter som er tilpasset kortsiktige og langsiktige behov og vi vil kunne gi råd om hva som passer for deres vekstbedrift.

  • Vekstgarantiordningen: Vi samarbeider med Innovasjon Norge om å tilby lån under vekstgarantiordningen og vi har hjulpet flere hundre vekstbedrifter med denne type lån. Det er en attraktiv låneordning hvor vi tilbyr et lån og hvor Innovasjon Norge stiller en tapsgaranti. Les mer om ordningen her
  • Lån med InvestEU- garanti: Dette er lån med gunstige vilkår som tilbys innovative vekstbedrifter og bedrifter innenfor bærekraft og grønn omstilling. Lånet er garantert av det Europeiske Investeringsfondet (EIF) og DNB er eneste bank i Norge som tilbyr denne finansieringsløsningen.

Crowdfunding​

De siste årene har crowdfunding vokst sterkt i Norge. For dere i vekst vil det som regel være egenkapitalbasert crowdfunding eller lånebasert crowdfunding som er mest aktuelt. ​

Egenkapitalbasert: Her henvender selskapet seg direkte til investorer på en plattform. En av fordelene er eksponering mot mange potensielle investorer. En ulempe kan være at eierandeler kan bli spredt på et utvalg mindre aksjonærer som primært er opptatt av avkastning og ikke hvordan det kan hjelpe selskapet i sin vekstfase.​

Lånebasert: Her går mange enkeltpersoner sammen om å gi lån til en selskap gjennom en crowdlendingsplattform. I likhet med bankene gjør crowdlendingsaktørene en grundig vurdering av casene før de legges ut på plattformen.

Få rådgivning

Vi jobber hver dag for at det skal bli enklere for deres bedrift å vokse. Vi hjelper dere gjennom jungelen av alt dere bør tenke på.

  • Bli kontaktet

Bli bedriftskunde

Uavhengig av hvor dere er i vekstfasen, vil vi gjerne være banken for dere. Etableringen er kostnadsfri.

Ordbok

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech BlogSbanken.no

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteJobb hos ossSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

© DNB