• Chatbot
  • Hjelp og veiledning
  • Finn ditt DNB-kontor
  • Bli bedriftskunde
  • Avtal møte

Pensjon for deg som er arbeidsgiver

Du som arbeidsgiver er lovpålagt å spare pensjon for dine ansatte, og pensjonssparing er et viktig ansattgode. Her har vi samlet nyttig informasjon for deg.

Bilde av to kvinnelige kolleger som ser på ser på en datamaskin i en butikk

Automatisk rapportering via a-melding

to kvinner på et kontor

Stortinget har vedtatt at pensjonsleverandørene kan bruke data fra a-meldingen til å oppdatere informasjon om ansatte i pensjonsordninger.

DNB tar sikte på at de første kundene er over på a-melding i løpet av 2022. Din bedrift vil få skriftlig beskjed i god tid før din bedrift skal over på a-melding.

Målsetning:

  • Forenkling av bedriftenes hverdag med henhold til rapportering
  • Sikre at de ansatte får riktigere pensjonssparing

Ofte stilte spørsmål om rapportering via a-melding

Gode investeringsløsninger er viktige for å levere god pensjon til den ansatte

Min pensjonsprofil er utviklet av forvaltere med solid kompetanse hos en av Norges største og eldste kapitalforvaltere. Pensjonsprofilene har en bred sammensetning av investeringer for å sikre god avkastning i forhold til risiko.

Les mer om kapitalforvaltningen og pensjonsprofilene

Lær mer om styringsgruppe for pensjonsavtalen. En viktig møteplass som sikrer at ansattes stemme blir hørt.

Har bedriften din en pensjonsordning som har 15 eller flere ansatte? Det må da opprettes en styringsgruppe for pensjonsordningen.

I DNB er vi opptatt av å være ansvarlige og bærekraftige

Vi investerer ikke i virksomheter som driver med tobakksproduksjon, pornografi, kontroversielle våpen, selskaper med vesentlig virksomhet innen kull og oljesand eller selskaper som er i brudd med internasjonale standarder og normer.

Vi integrerer også faktorer innen miljø, sosiale forhold og eierstyring (ESG) i investeringsbeslutningene. Vi tar rollen som en aktiv eier. Det vil si at DNB engasjerer seg gjennom dialog med selskaper og ved stemmegivning.

Bakgrunnen for dialogen kan være spesifikke problemstillinger knyttet til ESG, men kan også handle om å heve selskapenes generelle nivå innen bærekraft.

Målet med dialogen er å påvirke selskapene i en positiv retning. Som hjelpemiddel til å definere mål og beste praksis har vi publisert flere forventningsdokumenter.

Pensjon for dine ansatte

Som pensjonskunde hos oss vil vi hjelpe deg med å ta vare på dine ansatte. Derfor har vi utviklet en kommunikasjonspakke.

  • Les mer om kommunikasjonspakken her

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech Blog

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.noJobb hos oss

© DNB