Borettslag og sameier

Utsikt over Oslo
Borettslag og boligsameier har spesielle behov for bankprodukter og rådgivning. På denne siden har vi samlet informasjon og aktuelle lenker til produkter som er relevante.

Aktuelle tema

Ikon soknadsprosessHer kan du lese litt mer om aktuelle temaer for borettslag og sameier. Skulle du ikke finne svaret på det du lurer på ber vi deg ta kontakt med oss på chat eller tlf. 915 04800.

Nyttige lenker

» Fakturering med KID
» eFaktura
» Vipps.no/bedrift

Bli kunde

For å bli kunde i DNB er dere nødt til å fylle ut en bedriftskundeprofil hvor dere legger inn informasjon om organisasjonen deres, den finner dere her.

Legitimering

Styret må være legtimert i DNB, dette kan man gjøre elektronisk via BankID eller ved å fremvise pass i en DNB filial. Det er også nødvendig med en signaturprøve av styremedlemmer som skal signere dokumenter på vegne av borrettslaget eller boligsameiet.
Her finner du ditt nærmeste kontor og evt. mulighet til å avtale en time.

Finansiering

Borettslag og boligsameier har bygningsmasser og eiendom som trenger vedlikehold, dette finansieres vanligvis via fellesgjeld. DNB kan bistå med denne finansieringen.
For å søke lån kan dere bruke vår elektroniske lånesøknad om dere har ytterligere spørsmål om finansiering kan dere starte en chat med vårt kundersenter eller ringe oss på tlf. 915 04800.

Dokumentasjon lånesøknad

I forbindelse med en lånesøknad trenger vi følgende:

  • Signert protokoll fra generalforsamling/sameiermøte med vedtak om låneopptak
  • Vedtaket må innholde: lånebeløp og formål, og for borettslag eiendomsbetegnelse (gård- og bruksnr.) samt at banken kan få prioritet foran fellesobligasjonen (For brettslag: eiendomsbetegnelse (gårds- og bruksnr)
  • Signert protokoll fra siste ordinære generalforsamling/sameiermøte
  • Vedtekter

I tillegg trenger vi informasjon om antall andeler, forvalter, og om husleieninntektene er sikret. Informasjonen kan tastes inn i fritekstfeltet i vår lånesøknad

Innkreving av felleskostnader

DNB har gode innbetalingsløsninger som kan gjøre det enklere og raskere for borettslaget/sameiet å krever inn felleskostnadene.
Produkter som OCR, eFaktura, Avtalegiro og Vipps kan være løsninger som forenkler innkrevningen. Mer informasjon om disse løsningene finner du her.

Fastrentelån

DNB tilbyr mulighet for binding av renten for borettslag og boligsameier, ta kontakt med banken for et tilbud.

For regnskapsfører og forvalter

Ikon soknadsprosess
Er du regnskapsfører eller forvalter kan du finne nyttig informasjon her. Du kan lese om både innbetalingsprodukter, veiledning for nettbank og filoverføring.