• Chatbot
  • Hjelp og veiledning
  • Finn ditt DNB-kontor
  • Avtal møte

Vennelån

Det er lettere å komme inn på boligmarkedet om du kjøper med en venn. Da dobler dere inntekten, får bedre betjeningsevne og mer egenkapital.

UNG Vennelån Søstre 4240x2832
  • Enklere vei inn på boligmarkedet

  • Gratis sameieavtale for din trygghet

  • Fordel lånet slik dere ønsker

Søk Vennelån

Når dere søker Vennelån får dere et finansieringsbevis.

Hvor mye kan vi kjøpe for?

Det aller første dere bør finne ut av er hvor mye dere kan kjøpe bolig for. For å gjøre det søker dere om et finansieringsbevis. Med et finansieringsbevis er du ikke låst til å ta boliglånet du søker om. Det er kun en bekreftelse på hvor mye dere kan kjøpe bolig for.

Finansieringsbevis er viktig å ha klart før dere skal begynne å gå på visning og delta i budrunde. Da vet dere hvilke boliger dere kan dra på visning på, og er klare til å legge inn bud når budrunden åpner ganske raskt etter at boligens siste visning er unnagjort.

Fem ganger total inntekt og minst 15 % egenkapital

Hvor mye dere kan kjøpe for styres av norsk lov. Dere kan maksimalt låne fem ganger total inntekt, inkludert alle lån hver enkelt har fra før. I tillegg må dere ha minst 15 % av boligens kjøpesum i egenkapital.

Priseksempel Boliglån Ung

Nom. rente fra 5,49 %, eff.rente fra 5,70 %. Annuitetslån kr 2 000 000 o/25 år. Terminbeløp kr 12 334 pr mnd. Kostnad kr 1 703 390, totalt kr 3 703 390. Forutsetter pant i bolig.

UNG Vennelån venninner 4240x2832

Skriv en sameieavtale

Å kjøpe bolig sammen med en venn kan være en stor beslutning. For å sikre at alt går smidig, anbefaler vi at dere setter opp en sameieavtale. Ikke bekymre deg, det trenger ikke å skape dårlig stemning. Tvert imot, det kan hjelpe dere å unngå misforståelser og uenigheter i fremtiden.

Sammen med advokatfirmaet Ally har vi utviklet en egen sameieavtale for venner. I tillegg tilbyr vi en gratis rådgivningssamtale og en gratis test for å se om dere er en god match for å kjøpe bolig sammen.

Rådgivere for unge boligkjøpere

Usikker på hva som skal til for å få boliglån? Ta en prat med en av våre rådgivere for unge boligkjøpere.

  • Avtal møte

Tips for å kjøpe bolig med en venn

Du har kanskje noen ting du lurer på rundt det å kjøpe bolig med en venn. Dette har vi tenkt på.

Det er lurt med en exit-strategi og en plan for felles økonomi

Ha en plan for salg – en såkalt exit-strategi. Spesielt venner som kjøper bolig sammen har som regel en begrenset tidshorisont på samboerskapet. Derfor er det ekstra viktig å ha klare avtaler for kjøp, bruk og salg.

Når det gjelder økonomi er det enkleste å splitte boliglånet og dele på utgifter som strøm, forsikring, fellesgjeld, oppussingskostnader og uforutsette utgifter.

Husk at med egen bolig, kommer også uforutsette utgifter. Dere bør ha satt av en buffer til uventede utgifter (og da snakker vi ikke om overraskelsesfester). Det kan være lurt å tenke gjennom hvilke forsikringer dere trenger og for eksempel opprette en felles utgiftskonto.

DNB Nyheter · 5 min lesetid
DNB Nyheter articles
Illustrasjon som viser en person som leser avisen

Våre boliglån

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech BlogSbanken.no

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteJobb hos ossSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

© DNB