• Chatbot
  • Hjelp og veiledning
  • Finn ditt DNB-kontor
  • Avtal møte

Vennelån

Få en enklere vei inn på boligmarkedet ved å kjøpe bolig med en venn.

Jenter med sykler
  • Enklere vei inn på boligmarkedet

  • Gratis sameieavtale

  • Andelen i lånet kan fordeles som dere ønsker

Søk Vennelån

Når dere søker Vennelån får dere et finansieringsbevis.

Kjøpe bolig med en venn

Mange førstegangskjøperes vei inn i boligmarkedet er å kjøpe sammen med noen, gjerne en kjæreste, søsken eller en god venn. Bolig er en stor investering, og å være flere om kjøpet gjør det enklere å bli boligeier. Da har dere gjerne mer enn én inntekt å basere lånetilbudet på og større egenkapital å bruke til boligkjøp.

Uansett hvem du velger å kjøpe bolig med, er hele boligreisen – fra finansieringsbevis til innflyttingsfest – den samme.

Priseksempel Boliglån Ung

Nom. rente fra 5,49 %, eff.rente fra 5,70 %. Annuitetslån kr 2 000 000 o/25 år. Terminbeløp kr 12 334 pr mnd. Kostnad kr 1 703 390, totalt kr 3 703 390. Forutsetter pant i bolig.

To venninner med sykkel som har skrevet sameieavtale sammen.

Som DNB-kunde får du tilgang til sameieavtale for venner hos advokatfirmaet Ally.

Skriv en sameieavtale

Ikke kvi dere for å skrive en sameieavtale av frykt for at det skal bli dårlig stemning. Selv bestevenner blir uenige, og uten en slik avtale er det nettopp dårlig stemning som fort kan bli resultatet.

DNB har i samarbeid med advokatfirmaet Ally laget en egen sameieavtale for venner. Her kan dere også få en gratis rådgivningssamtale og ta en gratis test for å se om dere passer til å kjøpe bolig sammen.

Hvor mye kan vi kjøpe for?

Det aller første dere bør finne ut av er hvor mye dere kan kjøpe bolig for. For å gjøre det søker dere om et finansieringsbevis. Med et finansieringsbevis er du ikke låst til å ta boliglånet du søker om. Det er kun en bekreftelse på hvor mye dere kan kjøpe bolig for.

Finansieringsbevis er viktig å ha klart før dere skal begynne å gå på visning og delta i budrunde. Da vet dere hvilke boliger dere kan dra på visning på, og er klare til å legge inn bud når budrunden åpner ganske raskt etter at boligens siste visning er unnagjort.

Fem ganger total inntekt og minst 15 % egenkapital

Hvor mye dere kan kjøpe for styres av norsk lov. Dere kan maksimalt låne fem ganger total inntekt, inkludert alle lån hver enkelt har fra før. I tillegg må dere ha minst 15 % av boligens kjøpesum i egenkapital.

Rådgivere for unge boligkjøpere

Usikker på hva som skal til for å få boliglån? Ta en prat med en av våre rådgivere for unge boligkjøpere.

  • Avtal møte

Tips for å kjøpe bolig med en venn

Du har kanskje noen ting du lurer på rundt det å kjøpe bolig med en venn. Dette har vi tenkt på.

Det er lurt med en exit-strategi og en plan for felles økonomi

Ha en plan for salg – en såkalt exit-strategi. Spesielt venner som kjøper bolig sammen har som regel en begrenset tidshorisont på samboerskapet. Derfor er det ekstra viktig å ha klare avtaler for kjøp, bruk og salg.

Når det gjelder økonomi er det enkleste å splitte boliglånet og dele på utgifter som strøm, forsikring, fellesgjeld, oppussingskostnader og uforutsette utgifter.

Husk at med egen bolig, kommer også uforutsette utgifter. Dere bør ha satt av en buffer til uventede utgifter (og da snakker vi ikke om overraskelsesfester). Det kan være lurt å tenke gjennom hvilke forsikringer dere trenger og for eksempel opprette en felles utgiftskonto.

Våre boliglån

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech Blog

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.noJobb hos oss

© DNB