Typiske spørsmål om billån

dame i bil


Billån fra A til Å

Det er flere fremgangsmåter for finansiering av bil, og prosessen fra start til slutt kan virke uoversiktlig. Her finner du nyttige spørsmål og svar knyttet til billån.

Hva er et finansieringsbevis og når trenger jeg det?

Et finansieringsbevis eller lånebevis, er en bekreftelse fra banken på ønsket lånebehov så du raskt kan slå til når du finner bilen du ønsker å kjøpe. Lånebeviset har gyldighet i 3 måneder.

Et lånebevis er greit å ha dersom du er usikker på hvilken bil du skal kjøpe, men vil vite om du får lån.

Her kan du søke finansieringsbevis. Du kan også logge inn i nettbanken og søke derfra.

Kan et finansieringsbevis gjøres om til lån?

Ja, finansieringsbeviset (lånebeviset) finnes under Lån og kredittkort. Klikk på Søk om lån og kredittkort, Billån og Søk om billån. Her finner du Mine søknader. Husk å legge inn riktige opplysninger om bilen før finansieringsbeviset endres til Søknad om lån. Send inn på nytt.

Det er heftelser i bilen jeg skal kjøpe. Hva gjør jeg?

Vi innfrir alltid heftelsen og utbetaler eventuelt restbeløp til selger. Er heftelsen større enn lånet, må selger først innbetale beløpet som overstiger lånet og sende en bekreftelse til oss. Deretter innfrir vi restgjeld.

Selger av bilen vil ikke omregistrere bilen før han har fått oppgjør. Hvordan løser vi dette?

Når DNB Finans har mottatt alle dokumenter i signert stand sammen med kopi av signert kjøpekontrakt og rett kopi av bekreftet legitimasjon, vil lånet bli utbetalt til selger forutsatt at bilen er fri for heftelser. Bekreftelse til selger ligger sammen med lånedokumentene. 

Lånet blir overført til selger når bilen er omregistrert på ny eier. Billån Etablering kan være behjelpelig ved å bekrefte dette for selger.

Kan jeg låne mer enn bilen koster?

Nei, det finansieres maksimalt 100% av salgspris som fremgår av kjøpekontrakt.

Kan jeg søke om lån til andre gjenstander enn bil?

Ja, for eksempel båt og motorsykkel. Pantet må kunne registreres i Brønnøysundregisteret eller Skipsregisteret hvis båten er over syv meter. Kontakt oss ved lån til andre gjenstander som for eksempel lastebil, traktor og gravemaskin.
Kontakt oss
24062025

send e-post


For eksisterende lån
Mandag - fredag
08.00-18.00
Telefon 56 13 23 85
Faks 24 05 05 00
send e-post