Får du nok i avkastning?

Når du skal spare langsiktig er det viktig at avkastningen ikke spises opp av skatt og inflasjon. Våre godt utdannede og sertifiserte rådgivere kan hjelpe deg å finne en helhetlig måte å sette sammen sparingen din på.

Avkastning på sparekonto etter inflasjon, inntektsskatt og formuesskatt

Graf som viser at bankinnskudd har gitt negativ avkastning etter skatt og inflasjon Siden 1990 har avkastning på bankinnskudd justert for inflasjon, inntektsskatt og formuesskatt gitt negativ avkastning i 16 av 27 år.
Trygt er ikke alltid smart
Å sette pengene på konto føles trygt. Har du som mål å få avkastning på pengene dine er denne måten å spare langsiktig på ikke god nok. Å investere deler av pengene i aksjefond gir deg muligheter til å bevare pengenes verdi, med andre ord opprettholde kjøpekraften.

Det å plassere alle pengene i aksjer er svært risikabelt og vil derfor kun passe for et fåtall.

Spar litt i aksjer også
Dersom en hadde plassert halvparten i obligasjoner og resten i aksjer, ville avkastningen blitt mye bedre. Her har vi illustrert hvordan utviklingen ville vært siden 1996:
Graf som viser avkastning

Ta en prat med oss
I vår rådgivning fokuserer vi på at formuen både skal bevares og utvikles. Siden 1990 viser våre beregninger at en kontoplassering justert for skatt og inflasjon har gitt negativ avkastning i 16 av de siste 27 årene. Det har resultert i at kjøpekraften totalt sett ble redusert gjennom 27-års-perioden.

For deg som skal spare i tre til fem år eller mer, anbefaler vi å ha en del av pengene dine i aksjefond.

Avtal en prat med en av våre rådgivere, så finner vi sammen den sparemåten som passer deg best.

Kjøp fond i nettbanken

I nettbanken kan du kjøpe fond på 1-2-3.

Logg deg inn i nettbanken og kjøp fond