Bruk av kort på reise

Kortvett p ferie

Spar tid og penger ved å sette av et minutt til å lese våre råd om bruk av kort på reisen.

 • Ta med to kort på reise!
  Vi anbefaler deg å ta med både Visa-kort og Mastercard når du skal ut og reise. Disse bør oppbevares adskilt slik at du unngår at begge kort blir frastjålet eller mistet. Oppbevar aldri PIN-kode og kort sammen.

 

 • Betal med kort
  Ikke bruk ferien til å lete etter minibanker når du kan betale med kortet ditt i butikker, hoteller og restauranter. Det anbefales ikke å ha for mye, eller bare kontanter på reise.

 

 • Betal med kredittkort i utlandet
  I utlandet er det tryggest å betale med kredittkort. Da kan du sjekke at beløpet stemmer før du betaler Mastercard regningen.

 

 • Betal i lokal valuta
  Du får ofte den beste kursen hvis du betaler i lokal valuta og ikke i norske kroner. Velger du norske kroner når du betaler eller tar ut penger, setter butikken/ minibankeier kursen og denne er som regel dårligere for deg enn om du lar Visa / Mastercard gjøre dette.

 

 • Provisjon ved betaling med Visa-kort
  Dessverre kan du oppleve i enkelte land at du blir ilagt en provisjon (surcharging) av butikken når du betaler med Visa-kort eller Mastercard. I Danmark må du regne med dette. Dette er dessverre ikke noe DNB kan bestemme over. Provisjonen skal spesifiseres på kvitteringen.

 

 • Regionsperre
  Vi har ikke regionsperre på kortene, men vi har gode sikkerhetsløsninger som gjør det trygt å bruke kortet ditt både i butikker og på nettet. Du har meget godt forbrukervern om uhellet skulle være ute. Du kan også bli varslet med en SMS hver gang kortet ditt benyttes, eller ved betalinger over et visst beløp. Aktiver slike varslinger i nettbanken før du reiser.

  » Les om våre SMS- og varslingstjenester

 

 

 • Mistet eller stjålet kort?
  Har du vært så uheldig at du har mistet eller blitt frastjålet kortet ditt, er det viktig at du sperrer det umiddelbart. Kort kan sperres og erstattes i nettbanken eller mobilbanken. Vi har åpent 24 timer i døgnet for å hjelpe deg og kan bistå med nødkontanter hvis det er nødvendig. Husk å legge inn telefonnummeret i kontaktlisten på mobiltelefonen din.

 

 • Bekreft betaling med BankID på mobil
  Hvis du handler på nett, enten du er hjemme eller på reise, kan du bekrefte betalingen med BankID på mobil. Du er altså ikke avhengig av å ha med kodebrikke.

  » Les mer om BankID på mobil

 

 • Bankkort for personer under 18 år
  For de yngste mellom 6 - 15 år anbefaler vi Mitt første kort. For personer mellom 15-18 år anbefaler vi Ungdomskortet som også kan benyttes til å handle på nett.

  » Les mer om Mitt første kort eller Ungdomskortet.