• Chatbot
 • Hjelp og veiledning
 • Finn ditt DNB-kontor
 • Avtal møte

Sirkulær forsikring

Gode sirkulære løsninger er stadig viktigere for å nå verdens klimamål, og er et satsningsområde for både oss i DNB og vår forsikringsleverandør Fremtind.

Green globe

Hva er sirkulær forsikring for oss?

For oss handler sirkulær forsikring om en helhetlig måte å tenke forsikring på, gjennom forebygging av skader, hvordan vi reparerer skader med brukte deler og hvordan de ødelagte delene kan bli til noe nytt. Sammen med Fremtind ønsker vi å utfordre tradisjonelle verdikjeder innen forsikringsbransjen til å tenke mer sirkulært.

Sirkulær forsikring speiler vår felles ambisjon om å gjøre en forskjell. Bare i 2022 har Fremtind reparert over 35 000 små og store elektronikkgjenstander. Resultatet av dette er et utslippskutt på over 3300 tonn C02 og dette er bare starten.

Forebygging av vannskader

Skadeforebygging er steg én for å skape en mer sirkulær verden. Vårt viktigste bidrag er å forhindre skader på det våre kunder allerede eier. Slik at det kan holde lengre og gjenbrukes.

Med klimaendringer opplever vi flere skader enn tidligere. Byene har lite grønne områder og kombinert med økt regnfall, gjør det oss mer sårbare for vannskader. Når naturen og vannrørene ikke klarer ta unna vannmengdene raskt nok, vil vannet finne andre steder å trenge inn, som i kjelleren på sameiet, lageret til butikken din eller kontoret ditt.

Med stadig mer nedbør og en enorm økning av vannskader på boliger og bygninger er vedlikehold og forebygging viktigere enn noen gang. Sammen med teknologiselskapet 7Analytics skal Fremtind utviklet en datamodell som vil fortelle hvor overvann tar veien.

Overvannmodellen vil:

 • gjøre at vi mer presist kan vurdere hvilken risiko hus og bygninger har for vannskader
 • gjøre det mulig å forebygge vannskader i større grad

Modellen til 7Analytics er kanskje det viktigste verktøyet for skadeforebygging som har blitt laget for forsikringsbransjen, kommuner og utbyggere noen gang. Fremtind har allerede tatt i bruk modellen, blant annet for å vurdere risiko for vannskader i borettslag – og foreslått klimatilpasningstiltak, som reduserer nettopp denne risikoen.

Åtte strakstiltak for næringslivet

For å hjelpe våre bedriftskunder med hvordan man bedre kan forberede seg og også forebygge skader, anbefaler vi å sjekke åttepunktslisten over strakstiltak som ble utarbeide

 1. Kartlegg fysisk klimarisiko for bedriften
 2. Lær av andre
 3. Øk kompetansen i egen bedrift
 4. Definer hva som er akseptabelt skadenivå
 5. Bruk arbeid med klimatilpasning som en forretningsmulighet
 6. Start å rapportere nå; ikke vent til kravene kommer
 7. Del data og kunnskap
 8. Samarbeid med – og still krav til myndighetene

Vi bør bruke flere brukte bildeler til reparasjon

I dag er det en selvfølge at bilen din blir reparert med helt nye bildeler. I Sverige ligger andelen brukte deler i bilreparasjoner på totalt 14%, men i Norge er andelen knapt 2% prosent. Hvis forsikringsbransjen som helhet benytter brukte bildeler i 10% av alle skadesaker, sparer vi årlig utslipp tilsvarende 70.000 flyreiser Oslo-Bergen eller 6000 tonn CO2.

DNB Nyheter · 5 min lesetid
DNB Nyheter articles
Illustrasjon som viser en person som leser avisen

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech BlogSbanken.no

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteJobb hos ossSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

© DNB