• Chatbot
  • Kundeservice

Anbefalte aksjer

På denne siden finner du aksjestrateg Paul Harpers ukentlige aksjetips på Oslo Børs.

Paul Harper

Hver uke går aksjestrateg Paul Harper gjennom aksjene på Oslo Børs og plukker sine favoritter til vår anbefalte portefølje Tilbake til oppstart i 2005 har porteføljen levert en årlig snittavkastning på 20,7 prosent*. (Foto: DNB)

Marius Brun-Haugen og Paul Harper

Marius Brun-Haugen og Paul Harper gir deg sine beste råd

Hvordan finne aksjer som kan stige i verdi?

Det finnes ingen fasit på hvordan du skal finne vinneraksjer. Aksjestrateg Paul Harper og programleder Marius Brun Haugen fra podkasten Utbytte peker imidlertid på 8 forhold som kjennetegner selskaper som typisk vil kunne stige i verdi.

Anbefalte-uke9

Så langt i 2024 er porteføljen ned med 1.3 prosent, mens OSEBX-indeksen er ned med 4.2 prosent.

Anbefalte aksjer uke 9

(26.2.24) Vi gjør et bytte

Vår portefølje var opp med 0.6 prosent fra mandag formiddag forrige uke til mandag formiddag denne uken. Til sammenligning var OSEBX-indeksen i samme periode ned 0.2 prosent. Så langt i 2024 er porteføljen ned med 1.3 prosent, mens OSEBX-indeksen er ned med 4.2 prosent. Denne uken tar vi Atea ut, mens Kitron kommer inn.

Porteføljeutvikling siste uke

DOF Group leverte gode Q4-tall (+7.2 %). En solid utvikling for BW LPG etter oppgang i VLGC-ratene bidro også til positiv avkastning for porteføljen forrige uke. Oppgangen kom til tross for en liten nedgang i OSEBX-indeksen. Atea hadde en ny skuffende uke med en nedgang på 3.9 prosent og Aker BP var i takt med svakere oljepris ned 2 prosent. SR-Bank (-1.6 %) var den eneste andre aksjen i porteføljen med negativ avkastning.

Vi tar Atea ut, og Kitron inn

Atea har hatt en svak utvikling etter en litt skuffende Q4-rapport, vi tar den derfor ut av porteføljen. DNB tok relativt nylig opp dekning av Kitron med en kjøpsanbefaling og vi synes dette er et spennende selskap. Kitron gir eksponering mot flere megatrender inkludert elektrifisering, IoT, 5G og økte investeringer i forsvarssektoren. Aksjen ser ut til å ha reetablert positivt kursmomentum etter en svak periode i 2023, noe som også gjør at prisingen ser mer attraktiv ut.

Ukens aksjetips

Her finner du tidligere ukers anbefalinger

Rapportarkiv

Uke 9

(26.2.2024) Ukens portefølje består av disse aksjene. Klikk på lenken for å se kurs og nøkkeltall:

Aker BP (AKRBP)

BW LPG

DOF Group

Kitron (KIT)

Mowi (MOWI)

Sparebank1 SR.Bank (SRBNK)

Storebrand (STB)

Subsea 7 (SUBC)

MERK: Anbefalingene er gitt med visse forbehold. Les disclaimer under.

Ung smilende dame med krøllete hår

Aksjeskolen

Aksjeskolen tar for seg alt en nybegynner i aksjemarkedet lurer på om aksjer, fond og ASK. Bli med på kurs - helt gratis.

  • Les mer og meld deg på!
Oslo Børs

Aksjer og børs fra A til Å

Vi har samlet vanlige spørsmål om aksjer og børs på en egen side. Her får du også demovideoer for forklarer deg steg for steg hvordan du handler.

Uttrykk forklart - aksjer og analyse

Ukentlige og daglige aksjetips

Ukens anbefalinger oppdateres på denne siden hver mandag ettermiddag. Er du kunde av oss får du anbefalingene innlogget tidlig mandag morgen inne i vår aksjehandel.

Daglige kjøps- og salgstips fra våre analytikere finner du også innlogget.

Daglige anbefalinger

Våre analytikere følger 300 selskaper tett og gir daglige kjøp, selg eller hold-anbefalinger inne i DNBs aksjehandel.

Bestill tilgang

*I vår beregning av avkastning baserer vi inn- og utkursen på åpningskursene mandag morgen. Porteføljen er likevektet og ukens avkastning reflekterer dermed et samlet gjennomsnitt av kursutviklingen for alle aksjene gjennom uken. For selskaper på OBX-indeksen bruker vi gjennomsnittlig kurs frem til kl. 10.00 på mandag, mens vi for andre aksjer bruker gjennomsnittet frem til kl. 12.00. Avkastningen for OSEBX beregnes fra kurs kl. 10.00 mandag.

Å investere i aksjer innebærer høy risiko. Framtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutvikling, investors dyktighet, risiko, samt kostnader ved kjøp, vedlikehold og salg. Avkastningen kan bli negativ.

Viktig informasjon

Ukens anbefalinger er basert på en rapport utarbeidet av DNB Markets, en divisjon i DNB Bank ASA. DNB Bank ASA er en del av DNB -konsernet. Denne rapporten er basert på informasjon hentet fra offentlige kilder som DNB Markets mener er pålitelige, men som DNB Markets ikke har verifisert uavhengig av hverandre. DNB Markets gir derfor ingen garantier, representasjoner eller garantier for nøyaktigheten eller fullstendigheten. Denne rapporten inneholder ikke, og prøver ikke, å inneholde alt materiale som det er å si om selskapene som navngis.

Alle meninger uttrykt her på siden gjenspeiler DNB Markets' vurdering på det tidspunktet rapporten ble utarbeidet. Anbefalingene kan endres uten varsel.

Les hele disclaimeren her.

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech Blog

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.noJobb hos oss

© DNB