Aksjetipsene på denne siden oppdateres mandag ettermiddag. Vår kunder får kjøps- og salgsanbefalinger innlogget fra mandag morgen.

Anbefalte aksjer

Våre aksjestrateg Paul Harper plukker hver uke ut de aksjene han har mest tro på. Porteføljen publiseres her hver mandag.

Hver uke setter vår aksjestrateg Paul Harper opp en anbefalt portefølje med aksjer, basert på analysene fra våre eksperter på ulike områder. Hvilke aksjer han anbefaler ser du lenger ned på siden.

Til informasjon: Ukens anbefalinger oppdateres her hver mandag ettermiddag. Som kunde av vår aksjehandel får du imidlertid oppdatering på endringene tidlig mandag morgen - innlogget i aksjehandel (under fanen nyheter).

Utviklingen i vår anbefalte portefølje har vært god, vi har slått indeksen i nær alle ukene hittil i år, og i de fleste årene tilbake i tid.

Anbefalte aksjer uke 37

(13.9.2021) Ingen endringer

Vår portefølje var ned med 2.8 prosent fra mandag formiddag forrige uke til mandag formiddag denne uken. Til sammenligning var OSEBX-indeksen i samme periode ned 1.1 prosent. Så langt i 2021 har porteføljen dermed steget 14.8 prosent, mens OSEBX-indeksen er opp 17.8 prosent. Denne uken gjør vi ingen endringer

Svak porteføljeutvikling

Equinor (+2.6 prosent) og Aker BP (+0.2 prosent) var de eneste aksjene i porteføljen med positiv avkastning forrige uke. Til tross for en gjennomsnittlig beta på bare 0.87 for de resterende åtte aksjene leverte disse en avkastning på -3.8 prosent, noe som var 2.7 prosentpoeng svakere enn indeksen. Uten nevneverdige nyheter var Atea den svakeste aksjen med en nedgang på 8.0 prosent. B2Holding var ned 6.3 prosent, men dette var lettere å forstå etter en oppgang på 8.6 prosent uken før. Inkludert et utbytte på NOK 20 pr aksje var Yara ned 2.4 prosent for uken.

Under en tredjedel av aksjene i OSEBX-indeksen hadde en bedre utvikling enn indeksen forrige uke og dette har også vært en trend i flere uker. Oppgangen har i stor grad blitt drevet frem av et begrenset antall aksjer med stor vekt i indeksen, spesielt Equinor, Norsk Hydro, Nordic Semiconductor og Mowi. Fordi den har en vekt på bare 10 prosent i porteføljen mot 14 prosent i OSEBX indeksen har Equinor, til tross for at vi har den porteføljen, likevel vært en kilde til mindreavkastning i denne siste perioden

Her finner du tidligere ukers anbefalinger

Rapportarkiv

Ukens aksjetips

Fra mandag 13. september består den anbefalte porteføljen av følgende aksjer på Oslo Børs:

Aker BP

Atea

B2 Holding

Equinor

Europris

Salmar

Schibsted

SR Bank

Telenor

Yara

Begrunnelsen for valget av hvert enkelt selskap er oppsummert i detalj fra side tre i den fulle rapporten. Rapporten finner du ved å klikke på knappen under.

MERK: Anbefalingene er gitt med visse forbehold. Les disclaimer under.

Aksjeskolen

Aksjeskolen tar for seg alt en nybegynner i aksjemarkedet lurer på om aksjer, fond og ASK. Bli med på kurs - helt gratis.

  • Les mer og meld deg på!

Aksjer og børs fra A til Å

Vi har samlet vanlige spørsmål om aksjer og børs på en egen side. Her får du også demovideoer for forklarer deg steg for steg hvordan du handler.

Uttrykk forklart - aksjer og analyse

*I vår beregning av avkastning baserer vi inn- og utkursen på åpningskursene mandag morgen. Porteføljen er likevektet og ukens avkastning reflekterer dermed et samlet gjennomsnitt av kursutviklingen for alle aksjene gjennom uken. For selskaper på OBX-indeksen bruker vi gjennomsnittlig kurs frem til kl. 10.00 på mandag, mens vi for andre aksjer bruker gjennomsnittet frem til kl. 12.00. Avkastningen for OSEBX beregnes fra kurs kl. 10.00 mandag.

Viktig informasjon

Ukens anbefalinger er basert på en rapport utarbeidet av DNB Markets, en divisjon i DNB Bank ASA. DNB Bank ASA er en del av DNB -konsernet. Denne rapporten er basert på informasjon hentet fra offentlige kilder som DNB Markets mener er pålitelige, men som DNB Markets ikke har verifisert uavhengig av hverandre. DNB Markets gir derfor ingen garantier, representasjoner eller garantier for nøyaktigheten eller fullstendigheten. Denne rapporten inneholder ikke, og prøver ikke, å inneholde alt materiale som det er å si om selskapene som navngis.

Alle meninger uttrykt her på siden gjenspeiler DNB Markets' vurdering på det tidspunktet rapporten ble utarbeidet. Anbefalingene kan endres uten varsel.

Les hele disclaimeren her.

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB EiendomHun InvestererDNB Ung

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernPrislisteSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

© DNB