• Chatbot
  • Kundeservice

Anbefalte aksjer

Vår aksjestrateg Paul Harper plukker ut de aksjene på Oslo Børs han har mest tro på framover.

eku82oTlum0

Hver uke plukker Paul Harper ut hovedindeksens mest attraktive aksjer. (Foto: NTB)

Ukentlige og daglige aksjetips

Ukens anbefalinger oppdateres på denne siden hver mandag ettermiddag. Er du kunde av oss får du anbefalingene innlogget tidlig mandag morgen inne i vår aksjehandel.

Daglige kjøps- og salgstips fra våre analytikere finner du også innlogget.

Daglige anbefalinger

Våre analytikere følger 300 selskaper tett og gir daglige kjøp, selg eller hold-anbefalinger inne i DNBs aksjehandel.

Bli kunde
5537735.jpg

Så langt i 2023 er porteføljen opp 8.6 prosent, mens OSEBX-indeksen i samme periode er opp med 8.5 prosent.

Anbefalte aksjer uke 38

(18.09.23) Vi gjør noen grep i porteføljen

Verdien av porteføljen var opp med 2.5 prosent fra mandag formiddag forrige uke til mandag formiddag denne uken. Til sammenligning var OSEBX-indeksen i samme periode opp 2.2 prosent. Så langt i 2023 er porteføljen opp 8.6 prosent, mens OSEBX-indeksen i samme periode er opp med 8.5 prosent. Denne uken gjør vi ingen endringer.

Porteføljens utvikling forrige uke

Det ble en sterk uke både for børsen og porteføljen. En ny årsrekord for oljeprisen ga solide bidrag fra energiaksjene i porteføljen, med Borr Drilling opp 10.8 prosent, Aker BP opp tre prosent og Equinor opp 2.4 prosent. SATS var også sterk med en oppgang på 5.1 prosent. Protector hadde en ny svak uke med en nedgang på 3.7 prosent. Det har ikke vært noen selskapsspesifikke nyheter, men vi ser at en større aksjonær har vært en jevn selger de siste ukene. Det er vanskelig å vite om dette vil fortsette eller om salget er ferdig allerede. SR-Bank var den eneste andre aksjen i porteføljen som falt forrige uke (-0.1 %).

Lerøy og Stolt-Nielsen inn, Protector ut

Lerøy Seafood og Stolt Nielsen kommer inn mens Protector Forsikring går ut denne uken. Basert på fredagens kurs ved stegning har Protector falt mer enn 10 prosent relativ til OSEBX-indeksen som trigger en stop-loss. Laksepriser har historisk hatt et tydelig sesongmønster hvor prisen bunner ut i september eller tidlig oktober, for deretter å stige frem til påske. Vi vil derfor være overvektet i sektoren framover. Lerøy Seafood har hatt den svakeste utviklingen i sektoren så langt i år og vi ser størst oppside her. Sesongmønsteret er også positiv for tankshipping og selv om Stolt-Nielsen har begrenset direkte eksponering mot spot-rater, har aksjekursen reetablert et positivt momentum nå, en attraktiv prising gir også et potensial for at dette kan vare.

Ukens aksjetips

Her finner du tidligere ukers anbefalinger

Rapportarkiv

Uke 38

(18.09.2023) Vår anbefalte portefølje:

Aker BP

Borr Drilling

Equinor

Lerøy Seafood

Mowi

Orkla

SATS

Sparebank1 SR-bank

Stolt-Nielsen

MERK: Anbefalingene er gitt med visse forbehold. Les disclaimer under.

OBS! Pga. omlegging til nytt system kan det ta noe tid før den fulle rapporten er ute i arkiv. Les innlogget.

Ung smilende dame med krøllete hår

Aksjeskolen

Aksjeskolen tar for seg alt en nybegynner i aksjemarkedet lurer på om aksjer, fond og ASK. Bli med på kurs - helt gratis.

  • Les mer og meld deg på!
Oslo Børs

Aksjer og børs fra A til Å

Vi har samlet vanlige spørsmål om aksjer og børs på en egen side. Her får du også demovideoer for forklarer deg steg for steg hvordan du handler.

Kjersti Haugland

Sjeføkonom Kjersti Haugland tror verdensøkonomien vil bremse høsten 2023, etter overraskende sterk oppgang i fjor.

Våre makroøkonomer tror på brems i verdensøkonomien

(24.8.23) Våre makroanalytikere er ute med sine halvårlige prognoser i rapporten Økonomiske utsikter. Her tar de for seg de fleste sider av norsk og internasjonal økonomi, energipriser, lønninger, renter, boligpriser og mye mer.

Klikk under for lese den siste rapporten.

Uttrykk forklart - aksjer og analyse

*I vår beregning av avkastning baserer vi inn- og utkursen på åpningskursene mandag morgen. Porteføljen er likevektet og ukens avkastning reflekterer dermed et samlet gjennomsnitt av kursutviklingen for alle aksjene gjennom uken. For selskaper på OBX-indeksen bruker vi gjennomsnittlig kurs frem til kl. 10.00 på mandag, mens vi for andre aksjer bruker gjennomsnittet frem til kl. 12.00. Avkastningen for OSEBX beregnes fra kurs kl. 10.00 mandag.

Viktig informasjon

Ukens anbefalinger er basert på en rapport utarbeidet av DNB Markets, en divisjon i DNB Bank ASA. DNB Bank ASA er en del av DNB -konsernet. Denne rapporten er basert på informasjon hentet fra offentlige kilder som DNB Markets mener er pålitelige, men som DNB Markets ikke har verifisert uavhengig av hverandre. DNB Markets gir derfor ingen garantier, representasjoner eller garantier for nøyaktigheten eller fullstendigheten. Denne rapporten inneholder ikke, og prøver ikke, å inneholde alt materiale som det er å si om selskapene som navngis.

Alle meninger uttrykt her på siden gjenspeiler DNB Markets' vurdering på det tidspunktet rapporten ble utarbeidet. Anbefalingene kan endres uten varsel.

Les hele disclaimeren her.

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech Blog

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.noJobb hos oss

© DNB