• Chatbot
  • Kundeservice

Anbefalte aksjer

Hver mandag plukker vår aksjestrateg Paul Harper ut de aksjene på Oslo Børs han har mest tro på.

Paul Harper

Det er mye uro i finansmarkedene om dagen, her får du vite hva aksjestrateg Paul Harper anbefaler i denne situasjonen. (Foto: NTB)

Ukentlige og daglige aksjetips

Ukens anbefalinger oppdateres her på denne siden hver mandag ettermiddag. Er du kunde av oss får du anbefalingene innlogget tidlig mandag morgen. Du finner anbefalingene under "Marked", og deretter "Markets nyheter".

Daglige kjøps- og salgstips fra våre analytikere finner du også innlogget i vår aksjehandel.

Daglige anbefalinger

Våre analytikere følger 300 selskaper tett og gir daglige kjøp, selg eller hold-anbefalinger inne i DNBs aksjehandel.

Bli kunde
AnbefalteAksjer-hovedbilde

Så langt i 2023 er porteføljen ned 5.8 prosent, mens OSEBX-indeksen i samme periode er ned med 5.1 prosent

Anbefalte aksjer uke 12

(20.3.23) Vi gjør et par endringer

Verdien av porteføljen var ned med 8.3 prosent fra mandag formiddag forrige uke til mandag formiddag denne uken. Til sammenligning var OSEBX-indeksen i samme periode ned med 5.5 prosent. Så langt i 2023 er porteføljen ned 5.8 prosent, mens OSEBX-indeksen i samme periode er ned med 5.1 prosent. Denne uken tar vi Atea inn, mens Golden Ocean går ut.

Porteføljeutvikling

Det ble en ny svak uke for verdens børser, men i motsetning til forrige uke var det en tung uke for porteføljen. Uken ga den største nedgangen for porteføljen siden pandemien. Oljeprisen falt med 15 prosent og presset kursene på energiaksjer kraftig ned. Aker BP falt 11 prosent, mens Subsea7 og Equinor falt 10 prosent. Norske Skog falt enda mer og var ned hele 12 prosent. Mowi (-3.4 %) og Europris (-3.6 %) var de eneste aksjene som falt mindre enn børsen i snitt.

Vi tar Atea inn og Golden Ocean ut

Mangel på defensiv veksteksponering var en svakhet i porteføljen forrige uke. For å rette opp i dette tar vi inn IT-selskapet Atea. I tillegg til bedre diversifisering for porteføljen synes vi aksjen er attraktivt priset med en P/E på 14x og direkteavkastning på 5.6 prosent. Tørrbulkratene er tredoblet fra bunnen i februar og flatet ut forrige uke, så vi tar ut gevinst i Golden Ocean.

Her finner du tidligere ukers anbefalinger

Rapportarkiv

Aksjetips uke 12

(20.3.2023) Denne uken tar vi ut rederiet Golden Ocean og henter inn IT-selskapet Atea. Porteføljen består da av disse åtte aksjene:

Aker BP

Atea

Equinor

Europris

Mowi

Norske Skog

Sparebank1 SR-bank

Subsea 7

MERK: Anbefalingene er gitt med visse forbehold. Les disclaimer under.

Ung smilende dame med krøllete hår

Aksjeskolen

Aksjeskolen tar for seg alt en nybegynner i aksjemarkedet lurer på om aksjer, fond og ASK. Bli med på kurs - helt gratis.

  • Les mer og meld deg på!
Oslo Børs

Aksjer og børs fra A til Å

Vi har samlet vanlige spørsmål om aksjer og børs på en egen side. Her får du også demovideoer for forklarer deg steg for steg hvordan du handler.

Uttrykk forklart - aksjer og analyse

*I vår beregning av avkastning baserer vi inn- og utkursen på åpningskursene mandag morgen. Porteføljen er likevektet og ukens avkastning reflekterer dermed et samlet gjennomsnitt av kursutviklingen for alle aksjene gjennom uken. For selskaper på OBX-indeksen bruker vi gjennomsnittlig kurs frem til kl. 10.00 på mandag, mens vi for andre aksjer bruker gjennomsnittet frem til kl. 12.00. Avkastningen for OSEBX beregnes fra kurs kl. 10.00 mandag.

Viktig informasjon

Ukens anbefalinger er basert på en rapport utarbeidet av DNB Markets, en divisjon i DNB Bank ASA. DNB Bank ASA er en del av DNB -konsernet. Denne rapporten er basert på informasjon hentet fra offentlige kilder som DNB Markets mener er pålitelige, men som DNB Markets ikke har verifisert uavhengig av hverandre. DNB Markets gir derfor ingen garantier, representasjoner eller garantier for nøyaktigheten eller fullstendigheten. Denne rapporten inneholder ikke, og prøver ikke, å inneholde alt materiale som det er å si om selskapene som navngis.

Alle meninger uttrykt her på siden gjenspeiler DNB Markets' vurdering på det tidspunktet rapporten ble utarbeidet. Anbefalingene kan endres uten varsel.

Les hele disclaimeren her.

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech Blog

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.noJobb hos oss

© DNB