• Chatbot
  • Kundeservice

Vår anbefalte portefølje er tilgjengelig innlogget fra før børsåpning hver mandag.

Anbefalte aksjer

Vår aksjestrateg Paul Harper plukker hver uke ut de aksjene han har mest tro på. Porteføljen publiseres her mandag ettermiddag.

Hver uke tar aksjestrateg Paul Harper en grundig gjennomgang av aksjene på Oslo Børs og gir sine anbefalinger.

Til informasjon

Ukens anbefalinger oppdateres på denne siden hver mandag ettermiddag. Som kunde av vår aksjehandel får du imidlertid oppdatering på endringene tidlig mandag morgen - innlogget i aksjehandel. Paul Harper gir deg anbefalingene under "Marked", "nyheter og WebTV".

Daglige anbefalinger

Våre analytikere følger 300 selskaper tett og gir daglig kjøp, selg eller hold-anbefalinger inne i DNBs aksjehandel.

Bli kunde

Vår portefølje var opp med 2.6 prosent fra mandag formiddag forrige uke til mandag formiddag denne uken. Til sammenligning var OSEBX-indeksen i samme periode opp 1.9 prosent.

Anbefalte aksjer uke 21

(23.5.22) Vi tar inn Aker BP

år portefølje var opp med 2.6 prosent fra mandag formiddag forrige uke til mandag formiddag denne uken. Til sammenligning var OSEBX-indeksen i samme periode opp 1.9 prosent. Så langt i 2022 har porteføljen dermed steget med 5.5 prosent, mens OSEBX-indeksen er opp 2.5 prosent. Denne uken tar vi Aker BP inn, og ingen ut.

Porteføljeutviklingen forrige uke

Grieg Seafood fikk en velfortjent rekyl (+8.3 %) etter at den til tross for gode Q1-tall falt i forrige uke. Vår Energi var nest sterkest med en oppgang på 5.2 prosent. Nordic Semiconductor (-0.2 %) og SR-Bank (-0.1 %) var de eneste aksjene med negativ avkastning.

Rapporteringssesong er nesten ferdig

DNBs oljeanalytiker oppjusterte i en oppdatering forrige uke Q4-2022 oljeprisanslaget til USD130 pr fat. Dette er ca. 40 prosent høyere enn prisanslaget i konsensusestimatene. Som en konsekvens av høyere oljeprisforventninger oppgraderte vi Aker BP til Kjøp fra Hold. Vektingen av energisektoren i OSEBX- indeksen har etter den sterke kursutviklingen vi har sett i år økt fra 20 prosent i januar til 30 prosent nå. Det gjør at vi nå må ha tre oljeaksjer i porteføljen hvis vi ikke skal være undervektet.

Her finner du tidligere ukers anbefalinger

Rapportarkiv

Ukens aksjetips

(23.5.2022) Denne uken tar vi inn Aker BP, uten at vi tar ut noen andre aksjer. Følgende aksjer inngår nå i den anbefalte porteføljen:

Aker

Equinor

Lerøy Seafood

Nordic Semiconductor

Grieg Seafood

SR Bank

Gjensidige

Vår Energi

Yara

Begrunnelsen for valget av hvert enkelt selskap er oppsummert i detalj fra side tre i den fulle rapporten. Rapporten finner du ved å klikke på knappen under.

MERK: Anbefalingene er gitt med visse forbehold. Les disclaimer under.

Aksjeskolen

Aksjeskolen tar for seg alt en nybegynner i aksjemarkedet lurer på om aksjer, fond og ASK. Bli med på kurs - helt gratis.

  • Les mer og meld deg på!

Aksjer og børs fra A til Å

Vi har samlet vanlige spørsmål om aksjer og børs på en egen side. Her får du også demovideoer for forklarer deg steg for steg hvordan du handler.

Uttrykk forklart - aksjer og analyse

*I vår beregning av avkastning baserer vi inn- og utkursen på åpningskursene mandag morgen. Porteføljen er likevektet og ukens avkastning reflekterer dermed et samlet gjennomsnitt av kursutviklingen for alle aksjene gjennom uken. For selskaper på OBX-indeksen bruker vi gjennomsnittlig kurs frem til kl. 10.00 på mandag, mens vi for andre aksjer bruker gjennomsnittet frem til kl. 12.00. Avkastningen for OSEBX beregnes fra kurs kl. 10.00 mandag.

Viktig informasjon

Ukens anbefalinger er basert på en rapport utarbeidet av DNB Markets, en divisjon i DNB Bank ASA. DNB Bank ASA er en del av DNB -konsernet. Denne rapporten er basert på informasjon hentet fra offentlige kilder som DNB Markets mener er pålitelige, men som DNB Markets ikke har verifisert uavhengig av hverandre. DNB Markets gir derfor ingen garantier, representasjoner eller garantier for nøyaktigheten eller fullstendigheten. Denne rapporten inneholder ikke, og prøver ikke, å inneholde alt materiale som det er å si om selskapene som navngis.

Alle meninger uttrykt her på siden gjenspeiler DNB Markets' vurdering på det tidspunktet rapporten ble utarbeidet. Anbefalingene kan endres uten varsel.

Les hele disclaimeren her.

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB EiendomHun InvestererDNB Nyheter

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernPrislisteSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

© DNB