• Chatbot
  • Kundeservice

Anbefalte aksjer

På denne siden finner du aksjestrateg Paul Harpers ukentlige aksjetips på Oslo Børs.

Paul Harper

Hver uke går aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets gjennom sin anbefalte portefølje av aksjer fra Oslo Børs.

Ukentlige og daglige aksjetips

Ukens anbefalinger oppdateres på denne siden hver mandag ettermiddag. Er du kunde av oss får du anbefalingene innlogget tidlig mandag morgen inne i vår aksjehandel.

Daglige kjøps- og salgstips fra våre analytikere finner du også innlogget.

Daglige anbefalinger

Våre analytikere følger 300 selskaper tett og gir daglige kjøp, selg eller hold-anbefalinger inne i DNBs aksjehandel.

Bestill tilgang
Anbefalte-25-25

Så langt i 2024 er porteføljen opp med 16.2 prosent, mens OSEBX-indeksen er opp 6.0 prosent.

Anbefalte aksjer

(17.6.24) Vi gjør noen grep

Vår portefølje var ned med 0.6 prosent fra mandag formiddag forrige uke til mandag formiddag denne uken. Til sammenligning var OSEBX-indeksen i samme periode ned 1.9 prosent. Så langt i 2024 er porteføljen opp med 16.2 prosent, mens OSEBX-indeksen er opp 6.0 prosent. Denne uken tar vi BW LPG og DOF Group ut, mens Equinor kommer inn.

Porteføljeutvikling

Til tross for en svak uke for OSEBX indeksen var seks av de elleve aksjen i porteføljen opp og bare tre falt mer enn indeksen. Europris var best med en oppgang på 4.7 prosent, etterfulgt av Elopak (+3.0 prosent) og Atea (+2.1 prosent). BW LPG falt 9.7 prosent, mens Vår Energi (-4.5 prosent) og DOF Group (-3.7 prosent) også var svake. Subsea 7 (+0.7 prosent) har investordag i morgen.

Vi gjør tre endringer

Vi sikrer gevinst i BW LPG og DOF Group etter en veldig sterk utvikling siden vi tok de inn i porteføljen i februar. Kursmomentum i begge har blitt noe svakere i det siste og BW LPG utløste en trailing stop-loss etter at den falt 10 prosent fra toppnoteringen i år. Med Equinor opprettholder vi en nøytral vekt i energisektorene, men er noe mere defensiv enn DOF Group. Selskapet er gjeldfritt, noe som gir stor fleksibilitet for fremtidig utbyttebetalinger og etter vår mening mindre nedsiderisiko enn DOF Group dersom markedet skulle bli mer ruglete.

Ukens aksjetips

Her finner du tidligere ukers anbefalinger

Rapportarkiv

Uke 25

(17.6.2024) Klikk på lenkene for å se kurs og nøkkeltall på porteføljens aksjer:

Atea (ATEA)

Elopak (ELO)

Europris (EPR)

Equinor (EQNR)

Mowi (MOWI)

Protector (PROT)

Sparebank1 SR.Bank (SRBNK)

Storebrand (STB)

Subsea 7 (SUBC)

Vår Energi (VAR)

MERK: Anbefalingene er gitt med visse forbehold. Les disclaimer under.

Ung smilende dame med krøllete hår

Aksjeskolen

Aksjeskolen tar for seg alt en nybegynner i aksjemarkedet lurer på om aksjer, fond og ASK. Bli med på kurs - helt gratis.

  • Les mer og meld deg på!
Oslo Børs

Aksjer og børs fra A til Å

Vi har samlet vanlige spørsmål om aksjer og børs på en egen side. Her får du også demovideoer for forklarer deg steg for steg hvordan du handler.

Uttrykk forklart - aksjer og analyse

Marius Brun-Haugen og Paul Harper

Marius Brun-Haugen og Paul Harper gir deg sine beste råd

Hvordan finne aksjer som kan stige i verdi?

Det finnes ingen fasit på hvordan du skal finne vinneraksjer. Aksjestrateg Paul Harper og programleder Marius Brun Haugen fra podkasten Utbytte peker imidlertid på 8 forhold som kjennetegner selskaper som typisk vil kunne stige i verdi.

*Gjennomsnittlig årlig avkastning på Paul Harpers anbefalte portefølje siden oppstart (2005– ut 2023) er 20,7 %, OSEBX ga i samme periode 10,7 % i årlig gjennomsnitt. De siste ti årene (2013-2023) ga Harpers portefølje 17,9 % i årlig gjennomsnitt.

I vår beregning av avkastning baserer vi inn- og utkursen på åpningskursene mandag morgen. Porteføljen er likevektet og ukens avkastning reflekterer dermed et samlet gjennomsnitt av kursutviklingen for alle aksjene gjennom uken. For selskaper på OBX-indeksen bruker vi gjennomsnittlig kurs frem til kl. 10.00 på mandag, mens vi for andre aksjer bruker gjennomsnittet frem til kl. 12.00. Avkastningen for OSEBX beregnes fra kurs kl. 10.00 mandag.

Å investere i aksjer innebærer høy risiko. Framtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutvikling, investors dyktighet, risiko, samt kostnader ved kjøp, vedlikehold og salg. Avkastningen kan bli negativ.

Viktig informasjon

Ukens anbefalinger er basert på en rapport utarbeidet av DNB Markets, en divisjon i DNB Bank ASA. DNB Bank ASA er en del av DNB -konsernet. Denne rapporten er basert på informasjon hentet fra offentlige kilder som DNB Markets mener er pålitelige, men som DNB Markets ikke har verifisert uavhengig av hverandre. DNB Markets gir derfor ingen garantier, representasjoner eller garantier for nøyaktigheten eller fullstendigheten. Denne rapporten inneholder ikke, og prøver ikke, å inneholde alt materiale som det er å si om selskapene som navngis.

Alle meninger uttrykt her på siden gjenspeiler DNB Markets' vurdering på det tidspunktet rapporten ble utarbeidet. Anbefalingene kan endres uten varsel.

Les hele disclaimeren her.

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech BlogSbanken.no

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteJobb hos ossSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

© DNB