Klient

Dame som snakker til en gruppe
Det er mye å huske på når du får en ny klient eller skal ha tilgang til klienters konto. Vi har samlet det du må huske på for å gjøre jobben enkelt, og kunden fornøyd.

Hvordan blir din klient kunde i DNB?

Du kan enkelt bli bedriftskunde digitalt og du får konto, kort, nett- og mobilbank helt gratis. Du betaler kun for bruk av tjenestene, ingen månedspris. Når vi har mottatt alt av nødvendig dokumentasjon, blir konto opprettet innen to virkedager. Kortet kommer normalt i posten innen en uke. Dette gjelder for de fleste selskap med organisasjonsnummer, men det finnes unntak hvor prosessen kan ta litt lenger tid.

» Bli bedriftskunde

Tilgang til klienters konto

Du kan få tilgang til klient sine kontoer via to løsninger. Vi anbefaler å ha tilgang til alle dine klienters kontoer i din egen DNB bedriftsnettbank. Når du logger deg inn får du da en god oversikt over alle disse.

1) Regnskapsfører kan meldes inn som bruker i klientens nettbank
 
  • Administrator i klientens nettbank bestemmer hva regnskapsfører kan se, registrere og godkjenne. På denne måten har bedriften full kontroll.
  • Klienten vil se betalingene regnskapsfører legger til forfall og utfører.
  • Både klienten og regnskapsfører kan sende filer.


2) Regnskapskontoret kan få klientens konto inn i sin nettbank
 
  • Administrator i regnskapskontorets nettbank kan gi tilgang til konto til regnskapskontorets nettbankbrukere.
  • Klienten vil ikke se betalingene regnskapskontoret legger til forfall og utfører.
  • Filer kan kun sendes fra en av nettbankene (enten klienten eller regnskapskontoret).
 
Du kan enkelt søke om å få fullmakt

» Søk om fullmakt fra klienten

Viktig! Fullmakt på klientens konto kan også gi deg rettighet til å bestille tjenester på vegne av klienten. Det er en egen sjekkboks for dette som må være haket av i signert fullmakt. Dette er nødvendig dersom du for eksempel skal bestille bankintegrasjon på klientens kontoer.

Ønsker du å meldes inn som bruker i klientens nettbank kan de enkelt melde deg som bruker ved innloggede sider bruker under Administrasjon -> Administrer - Bruker.