KORT OG BETALING

 

Få opptil 30% rabatt med Supertilbud. Alt du trenger er Mastercard fra DNB!

Supertilbud Logo
Priseksempel Sølv Mastercard:
Nominell rente 18,60%, effektiv rente 20,27%, 30 000 kroner o/12 mnd. Totalt 33 108 kroner.
 

Google Pay

google pay
Google Pay gjør det enkelt å betale i butikk, handle på nett og gjennomføre kjøp i apper. 
 
 

Betal med din Fitbit- og Garmin-klokke

Holder smartklokke over betalingsterminal
Har du Fitbit- eller Garmin-klokke? I så fall kan du nå legge bankkortet inn i klokken og betale kontaktløst der butikkene har klargjort terminalene sine for det.

» Les mer og kom i gang

Digitale tjenester for en enklere hverdag

Digitale tjenester fra DNB

Vi har en rekke tjenester som skal gjøre hverdagen enklere for deg. På den måten har du banken tilgjengelig uansett hvor du er, så lenge du har med deg mobilen.

» Les mer om våre tjenester
 

Nye regler gir nye muligheter for deg som bankkunde

bilde av ung dame
Norge har nylig innført EU-direktivet om betalingstjenester (også kalt PSD2). Dette vil føre til konkurranse og innovasjon knyttet til betalingstjenester, og det vil bli utviklet nye og mer effektive betalingsløsninger. For deg betyr dette bedre oversikt over egen økonomi, større valgfrihet og tilgang til flere tjenester. I DNB jobber vi aktivt med å oppgradere vårt tjenestetilbud til kundenes beste.
 
Under finner du mer informasjon 

Alt på et sted

Det nye regelverket gir deg rett til å gi andre foretak tilgang til å utføre tjenester på dine vegne. Det er to typer tjenester disse nye foretakene kan utføre:
 
• Gjennomføre betalinger: Du kan gi fullmakt til et foretak om å utføre betalinger fra din bankkonto.
 
• Samle informasjon: Du kan gi fullmakt til et foretak til å lage en samlet oversikt over alle dine betalingskontoer i alle banker.

Samtykke

Både banker og fullmaktsforetak kan opptre som en tredjepartaktør og tilby overnevnte tjenester. Dette krever at du som bankkunde gir samtykke til dette, og tjenestene skal utføres i samsvar med ditt samtykke. Dette vil da være en avtale mellom deg og en tredjepart. Som kunde er det viktig å sette seg inn i hva du gir tredjepart fullmakt til å gjøre på dine vegne, før du inngår slike avtaler.

Krav til tredjepartsaktører

Foretak som tilbyr fullmaktstjenester, er i likhet med bankene underlagt tilsyn fra Finanstilsynet, Datatilsynet og Forbrukertilsynet. For at DNB skal dele din kontoinformasjon med tredjeparter, må tredjeparten ha konsesjon hos Finanstilsynet.

Når skjer alt dette

Mens regelverket er gjeldende i Norge fra 1.april 2019, vil de tekniske løsningene som tilrettelegger for dine muligheter som kunde først bli tilgjengelig senere i år.

Ytterligere informasjon

Du kan lese med om PSD2 på Finans Norge sine sider
 
Lurer du p noe?