Gratulerer med 18-åringen!

jente som smiler
Det er en stor dag å få en 18-åring i hus, eller kanskje er hun/han allerede er på vei ut av redet? Vi har noen tips til deg som foreldre som kan være til nytte allerede nå eller om noen år.

Hør Siljes råd til foreldre til ungdom som skal forlate redet.
 

8 av 10 ungdommer føler de ikke kan nok om økonomi

ungdommer smilerVisste du at 8 av 10 ungdommer opplever at de ikke lærte tilstrekkelig om privatøkonomi på skolen til å kunne klare seg best mulig som voksen? Vi ønsker at våre unge kunder skal få en god økonomisk fremtid! Dessverre er det mange unge som får sjokk den dagen de flytter hjemmefra og skal klare seg på egenhånd. 

Som foreldre kan du bidra til å øke kunnskapen om dette temaet, og på den måten sørge for at ungdommen får gode økonomiske vaner. 

Husk at vi er til stede på chat og telefon dersom du ønsker hjelp eller råd, og kom gjerne innom et av våre bankkontor for en uformell prat, enten alene eller sammen med ungdommen. 

Det er smart å starte tidlig

ungt par flytter esker
De fleste 18-åringer tenker kanskje ikke på boligkjøp allerede nå, men vil nok være veldig glad for at de startet sparingen tidlig når den dagen kommer.

Staten krever 15% av boligens kjøpesum som egenkapital når man skal kjøpe bolig. Med mange fordeler og bankens beste rente, er BSU smart for de som sparer til bolig. I DNB har vi to ulike BSU-kontoer: ordinær BSU og BSU Start. For ungdommer med skattbar inntekt anbefaler vi ordinær BSU som gir skattefradrag. Har ungdommen inntekt under frikort-grensen anbefaler vi BSU Start.
 
Nyttige artikler
ikon med husDet er på tide å slippe fuglen ut av redet, men ikke la den flakse før du har lært den å fly.
ikon kalkulatorEn dag skal barna dine ut og klare seg på egen hånd. Da er det lurt å ha kunnskapen som trengs. 
sparing ikonI et år har DNB Ung testet ut forskjellige sparetips på Instagram-kontoen @dnbung. 

» Her er DNB Ung-ambassadørenes tips
forsikring ikonMange unge tror de er forsikret gjennom foreldrene sine, men det stemmer ikke alltid.

Se også: Endelig 18 år!