• Bli bedriftskunde
  • Ring 915 04800
  • Chatbot
  • Hjelp og veiledning

P27

Ny betalingsinfrastruktur i Norden med oppstart i Sverige og Danmark.

Dame som holder kort og betaler på nett

Hva er P27?

P27 sin ambisjon er å være den felles plattformen i Norden for betalinger. Dette gir gode muligheter for digitalisering og nye gode initiativ i betalingsmarkedet.

Det bor i dag 27 millioner mennesker i Norden (derav navnet på plattformen) som enkelt beveger seg mellom land, men når det kommer til betaling har vi flere forskjellige løsninger. Det gjør det vanskelig å gjøre betalinger mellom oss i de nordiske landene.

Med P27 vil vi i stedet ha en felles nordisk betalingsinfrastruktur som forenkler betalinger og gjør det mulig med betalinger i flere valutaer. I første omgang kun SEK, DKK, EUR. Norge har som land valgt å ikke delta med NOK-valutaen i P27 for lokale betalinger.

Fordeler med P27

Enklere og raskere betalinger

Bedre betalingsinformasjon sikrer raskere avstemming

Felles filformat gir enkle overføringer over grensene

Hva betyr dette for deg som kunde?

Dette er aktuelt for DNB kunder som har konto i DNB Sverige eller har datterselskaper i Sverige. Etter hvert vil også våre kunder i Danmark gjennomføre samme endringsreise. For norske kunder med konto i Norge har det ingen direkte konsekvens at tjenestene endres i Sverige og Danmark.

P27 planlegger en gradvis lansering av den nye oppgjørsmekanismen mellom banker, som vil starte fra 3. kvartal 2023. Som følge av denne omleggingen vil Bankgirot sine tjenester legges ned og erstattes med tjenester levert av DNB. Dette gjelder både utbetalinger, lønn og ulike innbetalingstjenester.

Denne omlegging vil medføre at Bankgirots formater (LB, BG-løn og OCR) erstattes av ISO20022 XML formatet som gir bedre løsninger for våre kunder. Våre kunder som benytter Bankgirot sine tjenester vil få tilgang til våre nye betalingsløsninger ved bruk av nytt betalingsformat med oppstart i 2022.

Lurer du på noe?

Les mer om P27 på våre svenske sider

Har du flere spørsmål rundt overgang til P27 kan du kontakte oss på p27@dnb.se

DNB Nyheter · 5 min lesetid
DNB Nyheter articles
Illustrasjon som viser en person som leser avisen

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech Blog

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.noJobb hos oss

© DNB