• Chatbot
  • Kundeservice

Bærekraftig finans

Vi deler vår kunnskap om bærekraft og sikrer kapitalflyt til bærekraftig utvikling.

Hav-vind-unsplash-2000x2995
  • Norges ledende tilrettelegger av bærekraftige obligasjoner

  • Dedikert team for rådgivning innen bærekraftige finansieringsprodukter

Kontakt bærekraftsteamet

Hold deg oppdatert

Transaksjonsoversikt: Fornybar energi, ren teknologi og bærekraftig finans

I nyhetsbrevet skrevet av vårt bærekraftsteam løfter vi frem transaksjonene DNB har vært involvert i. Transaksjonene støtter opp under den bærekraftige omstillingen. Nyhetsbrevet inkluderer grønne obligasjoner, bærekraftslinkede obligasjoner og finansiering av fornybare energiinvesteringer, samt egenkapitalmarkeds-, fusjons- og oppkjøpsrådgivning innen fornybar energi og ren teknologi.

Siste nyhetsbrev

Nyhetsbrevet med transaksjonsoversikten distribueres halvårlig, og ble senest distribuert februar 2024.

Brevet er skrevet på engelsk.

Last ned

Newsletter

Rådgivning som bidrar til bærekraftig omstilling

Finansbransjen har en sentral rolle i å sikre oppnåelse av Paris-avtalen og FNs bærekraftsmål. Skal vi nå målene må enorme summer investeres mer bærekraftig.

Bærekraftige finansprodukter, som grønne, sosiale og bærekraftslinkede obligasjoner og lån, er viktige for å styre kapital mot investeringer som bidrar til å realisere ulike bærekraftsmål.

Ønsker dere å vite mer? Ta kontakt med vårt bærekraftsteam.

Grønne obligasjoner

Den første "grønne obligasjonen" ble utstedt i 2007 og siden det har en variasjon av bærekraftige finansielle instrumenter blitt utviklet. I dag følger grønne, sosiale og bærekraftslinkede obligasjoner og lån globale standarder satt av the International Capital Markets Association (ICMA) og the Loan Market Association (LMA).

Markets dnb.no

ESG-stempler har fått økende relevans

Investorer og banker setter nå mål for å nå nullutslipp på tvers av sine porteføljer innen 2050. Dette, samt økende regulatoriske krav til åpenhet og rapportering om bærekraftsmål, gir et økt behov for informasjon om selskapenes bærekraftarbeid. Bærekraftsstempler hjelper investorer i deres ESG-analyser og hjelper selskaper å sikre kapitalen de trenger for å omstille seg.

Vi i DNB ønsker bidra til bærekraftig omstilling ved å finansiere investeringer som bidrar til reduksjon av karbonutslipp, som bedrer klimatilpasning og gir mer rettferdige sosiale forhold.

Et eget dedikert team som kan ESG

Våre eksperter tilbyr rådgivning til klienter på tvers av geografi og sektorer. Tilbudet inkluderer bærekraftige obligasjoner og låneprodukter, samt analyser og rådgivningstjenester innen ESG (Environmental, Social and Governance).

Hva vi tilbyr:

Relaterte sider

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech BlogSbanken.no

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteJobb hos ossSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

© DNB