Boligln til historisk lav rente

Enten du ønsker et nytt boliglån eller flytte ditt eksisterende, vil du få personlig rådgivning og en historisk lav rente. 

Dette får du med boliglån hos DNB

✓ Gode betingelser
✓ Hjelp og råd gjennom hele prosessen
✓ Mulig med fleksibel nedbetaling og avdragsfrihet

Rente

Fra 1,65 %

Prisen gjelder Grønt boliglån. Vi vurderer alltid hver lånesøknad individuelt. Hvilken pris du får baseres blant annet på betjeningsevne, sikkerhet og risiko.
 

Hvor mye kan jeg låne til bolig

  • Normalt må du ha minimum 15 % egenkapital. Med ekstra sikkerhet kan du søke om inntil 100 % belåning
  • Normalt kan du maksimalt låne opptil fem ganger egen inntekt før skatt
Test din låneevne eller søk om finansieringsbevis for å få svar på hvor mye du kan låne.

Hvilket boliglån passer for deg?

 

Søk om å flytte boliglån til oss

Skal vi hjelpe boliglånet ditt å flytte?
Har du boliglån i en annen bank og ønsker å få et tilbud fra oss?

 
Boliglånskalkulator Ønsker du å snakke med oss om boliglån? Tips ved kjøp av bolig
bilde av kalkulator symbol for chat bilde av lyspre
 » Beregn boliglån » Bli kontaktet av en rådigver  » Få tips om kjøp av bolig  

Spørsmål og svar om finansieringsbevis

Hvor finner jeg mitt Finansieringsbevis

Finansieringsbeviset finner du i nettbanken under "Mine lån og kredittkort".
I mobilbanken velger du fra menyen, "Lån" og "Boliglån".

Jeg vant budrunden. Hva gjør jeg?

Gratulerer med ny bolig!

Megler vil raskt sende deg et utkast av kjøpekontrakten. Det er viktig at du snarest sender kontrakten til rådgiveren i DNB som gav deg finansieringsbeviset. Da kan rådgiveren sende deg lånepapirene i god tid før overtagelse av boligen.

Hvor lang er behandlingtiden på lånesøknader?

Normalt blir du kontaktet av en rådgiver innen 2-3 virkedager fra du har sendt inn lånesøknad. 

Hvor mye egenkapital kreves?

Ifølge Finanstilsynets retningslinjer, trenger du 15 % av boligens kjøpesum i egenkapital.

Dersom du ikke har nok egenkapital er det likevel mulig å vurdere andre løsninger dersom du har tilleggsikkerhet i for eksempel foreldres bolig.

Hvor lenge er et finansieringsbevis gyldig?

Når du har fått innvilget finansiering, vil du få et finansieringsbevis av oss. Beviset garanterer at du har finansiering i orden, slik at du kan delta i en budrunde.

Finansieringsbeviset er gyldig i 3 måneder og kan fornyes.

Hvordan fornye et finansieringsbevis?

Finansieringsbeviset er gyldig i 3 måneder og du kan fornye det ved å ta kontakt med rådgiveren i DNB som behandlet finansieringsbeviset ditt.

Dersom du ikke får tak i rådgiveren kan du chatte eller ringe oss på 915 04800.

Hva betyr det å være medlåntaker

Som medlåntaker til et boliglån er du solidarisk ansvarlig for at hele lånet tilbakebetales. Det betyr at hver og en av låntakerne er ansvarlig for hele lånet.

Hva er realkausjonist?

En realkausjonist er en person som stiller sin bolig som tilleggsikkerhet for et lån. Dette kan for eksempel være foreldre.

Hva menes med sikkerhet i annen bolig?

Dersom du ikke har nok egenkapital kan vi vurdere tilleggsikkerhet i en annen bolig. Du trenger 15 % av boligens kjøpesum i egenkapital, ifølge Finanstilsynets retningslinjer.

Du kan låne inntil 100 % av kjøpesum med tilleggssikkerhet i for eksempel foreldres bolig.

Hva er fellesgjeld?

Fellesgjeld er gjeld som tilhører et borettslag, og alle som har borett eller andel i en leilighet i borettslaget, eier også en del av gjelden.

Gjelden er ofte tatt opp for å betale for arbeid i borettslaget som kommer alle leilighetene eller beboerne i borettslaget til gode, for eksempel rehabilitering av bad, bytting av vinduer, oppussing av fasade eller bygging av balkonger. Fellesgjelden nedbetaler du månedlig sammen med felleskostnadene. Høy fellesgjeld betyr høy husleie.

NB! Fellesgjeld teller med som din gjeld og har betydning for hva du får i lån av banken.

Hvilke personopplysninger benyttes i lånesøknaden?

Når du søker boliglån, benytter vi opplysninger om deg for å kunne gi deg et tilbud. Tilbudet er basert på en automatisert kredittvurdering og prissetting.

Vi benytter både opplysninger du oppgir og som du samtykker til at vi innhenter i lånesøknaden. I tillegg benytter vi informasjon om ditt kundeforhold og opplysninger fra offentlige registre.

Dette vil kunne avgjøre hvor mye du kan låne og hvilken rente vi kan tilby deg. Beslutningen baseres blant annet på opplysninger om din inntekt og gjeld, lånevolum, verdien på boligen din og eksisterende kundeforhold.

Gjeldsregisteret ble etablert sommeren 2019. Dette gir banker, utlånere og deg som kunde bedre oversikt over din usikrede gjeld.

Et avslag betyr at vi med vår kredittpraksis, og den informasjon vi har tilgjengelig, ikke kan gi deg ett tilbud på ønsket lånebeløp.

Du kan til enhver tid ta kontakt med oss på 915 04800 dersom du har spørsmål om søknaden/lånet ditt. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger om deg.

Spørsmål og svar om boliglån

Hvor finner jeg renten og andre vilkår på lånet?

I nettbanken under Dagligbank og lån - Lån og kredittkort finner du boliglånet. Fra snarveien til høyre for lånet velger du "Lånedetaljer".

Hvordan søker jeg om avdragsfrihet?

Du kan søke avdragsfrihet dersom boliglånet er innenfor 60 % av verdigrunnlaget på boligen.

I nettbanken under Dagligbank og lån - Mine lån og kredittkort finner du boliglånet ditt. Derfra velger du "Endre lån"  og «Søk  avdragsfrihet». 

Logg inn her »

Hvordan betaler jeg ned ekstra avdrag?

I nettbanken under Dagligbank og lån - Mine lån og kredittkort finner du boliglånet ditt. Derfra velger du "Ekstra avdrag".  

Du betaler inn som en vanlig regning, hvor lånenummer følger med som kontonummer.

Tips! Betaler du 4 dager eller nærmere terminforfall, vil betalingen også dekke det ordinære terminbeløpet.

Har du fastrentelån? Kontakt oss på 915 04800 før du betaler inn ekstra.

Hva skjer når jeg betaler inn ekstra på boliglånet?

Når du betaler inn ekstra på boliglånet vil månedlig terminbeløp bli lavere fremover. Nedbetalingstiden på boliglånet er den samme som tidligere. 

Om du ønsker, kan du søke om å endre løpetid på lånet.  Logg inn her »

Har du fastrentelån, bør du kontakte oss før du betaler inn ekstra.

Kan jeg endre løpetid/nedbetalingstid på mitt lån?

I nettbanken under Dagligbank og lån - Mine lån og kredittkort finner du boliglånet ditt. Derfra velger du "Endre lån"  og "Endre nedbetalingstid".  

Logg inn her »

Hvordan endrer jeg trekkonto på lånet?

I nettbanken under Dagligbank og lån - Mine lån og kredittkort finner du boliglånet ditt. Derfra velger du "Endre lån"  og legger inn ny trekkonto.  

Logg inn her »


Det er kun brukskonto eller regningskonto som kan benyttes. Trenger du en ny konto kan du åpne den selv i nettbanken under "Dagligbank og lån" og "Åpne ny konto".

Hvor stort er pantet knyttet til min bolig?

Vi må alltid ha sikkerhet for våre boliglån og vi må derfor tinglyse pant. Pantet på din bolig må minst være like stort som boliglånet.

Kontakt oss på 915 04800 dersom du trenger mer informasjon.

Hvor finner jeg nedbetalingsplanen til mitt boliglån?

Det finner du i nettbanken din. Under Dagligbank og lån - Mine lån og kredittkort ligger boliglånet. Fra snarveien til høyre for lånet ditt velger du "Lånedetaljer". Deretter velger du "Vis betalingsplan".

Hvordan endrer jeg forfallsdato (termindato) på lånet?

I nettbanken under Dagligbank og lån - Mine lån og kredittkort finner du boliglånet ditt. Derfra velger du "Endre lån"  og "Endre termindato".   Logg inn her »

Hva er forskjellen på et annuitetslån og serielån?

Annuitetslån innebærer at du betaler lånet i et like stort beløp hver måned, inntil lånet er nedbetalt. I begynnelsen er avdrags-/ nedbetalingsdelen liten, mens rentedelen er stor. Etterhvert som tiden går, øker avdragsdelen, og rentedelen blir mindre. Fordi du betaler det samme hver måned,gjør annuitetslån det enklere å ha oversikt over økonomien. Hvis renten endrer seg så endrer også månedsbeløpet seg, men slik er det med alle lån, med mindre du binder renten.

Serielån er et lån der summen du betaler ned på lånet, altså avdragsdelen, er det samme hver måned. Men fordi lånet blir mindre, vil rentedelen per måned bli lavere. Med et serielån betaler du altså mer i begynnelsen av låneperioden og mindre etterhvert.

Hvordan kan jeg overta boliglånet alene?

Er dere to som har boliglån sammen, og du ønsker å overta hele boliglånet selv? Da må du søke lån på nytt. Du kan benytte søknaden «Ny lånekunde» i nettbanken, og kommentere på slutten av søknaden at du ønsker å overta medlåntakers gjeld.
 

Priseksempel Grønt boliglån

Nom.rente fra 1,65 %, eff.rente fra 1,74 %, kr. 2 000 000 o/25 år. Kostnad: kr. 460 000, totalt: kr. 2 460 000.