Pensjonskalkulatoren gir deg full oversikt

Mac som viser hvordan pensjonskalkulatoren ser ut
Logg inn og få full oversikt over pensjonen din på ett minutt. Vi henter automatisk inn pensjonstallene dine fra folketrygden, i tillegg til pensjonsavtalene fra alle stedene du har jobbet.

Pensjonskalkulatoren

Når du logger inn i pensjonskalkulatoren får du full oversikt over din pensjon. Oversikten inkluderer tall fra folketrygden og alle stedene du har jobbet i privat sektor. Alle kan sjekke pensjonens sin hos oss, både de som er kunder - men også de som ikke er kunder. Alt du trenger å gjøre er å logge inn med din BankID.
 

Har du offentlig tjenestepensjon?

Offentlig tjenestepensjon er pensjonsordninger som er opprettet for dem som er ansatt i staten, kommunene, helseforetak eller bedrifter med offentlig tilknytning. Tallene fra offentlig tjenestepensjon har vi dessverre ikke muligheten til å hente. Om og i tilfellet hvor du har offentlig tjenestepensjon kan du normalt få oversikt over hvis du logger deg inn på minpensjon.no.

Pensjon fra arbeidsgiver

Alle som er over 20 år og jobber mer enn 20 % i samme bedrift har krav på pensjonssparing gjennom arbeidsgiver. Det finnes flere ulike typer pensjon, men innskuddspensjon er den mest vanlige.
 

Innskuddspensjon

Dame sitter p gulvet med masse papirer og bker foran seg

Svært mange har innskuddspensjon fra sin arbeidsgiver. Det betyr at jobben din betaler inn en sum hvert år til din pensjon.

Det viktige her er at du selv kan påvirke sparingen og dermed hvor stor pensjon du til slutt vil få.

» Innskuddspensjon i DNB

Slik er pensjonen bygd opp

Illustrasjon av en pyramide som viser at pensjon er bygd opp av tre deler; Folketrygden, pensjon fra arbeidsgiver og egen sparing
Pensjon er de pengene du skal leve av når du en gang blir pensjonist. Staten og arbeidsgiver bidrar med en del, men du må selv vurdere om dette er tilstrekkelig for deg. 
 
Start sparingen tidlig, så får du mer å leve for senere.

» Mer om hvordan pensjon er bygd opp
 

Pensjon fra A til Å

Mann som jobber p kundesenter og snakker i telefonen

Innskuddsfritak? Forholdstall? Levealderjustering?
Vi har samlet ulike begreper du kan støte på når du leser om pensjon.

» Pensjonsordboken