Smart kortbruk på ferie

Dame p flyplass
Velg riktig kort når du reiser, da får du bedre kontroll.
Vi anbefaler deg å ta med både et Visa-kort og et Mastercard når du skal ut å reise. Kortene bør oppbevares adskilt slik at du unngår at begge kort blir frastjålet eller mistet. Sjekk i tillegg at utløpsdato på kortet ditt ikke går ut under ferien og lær PIN-koden utenat slik at du slipper at noen stjeler en kode som er skrevet ned.

Nyttige ferietips for trygg kortbruk:

  • Husk alltid å betale i lokal valuta. Du får den beste kursen hvis du betaler i lokal valuta og ikke i norske kroner.
  • Betal leiebil og hotell med kredittkortet. Alle typer depositum bør belastes kredittkortet ditt. Da slipper du å få reservert et større beløp på din brukskonto og kan fritt disponere egne midler.
  • Enten du er i Norge eller i utlandet, lønner det seg å bruke Visa-kortet når du tar ut penger i minibank.
  • Bestill BankID på mobil før ferien, så slipper du å ha med kodebrikken. Hvis du skal betale regninger eller overføre penger, så er det praktisk å logge inn i mobilbanken med BankID på mobil.
  • Sett opp SMS-varsling. Du kan få varsel på SMS hver gang kortet ditt blir brukt for beløp over en grense du selv definerer. Og hvis kortet skulle komme på avveie eller bli kopiert vil du fort se det hvis noen forsøker å misbruke det.
  • Sperr kortet ditt umiddelbart om det er på avveie. Kort kan sperres i nettbanken, mobilbanken eller ved å kontakte oss på tlf 915 04800 (+47 915 04800). Vi har åpent 24 timer i døgnet for å hjelpe deg.

Pass på svindel

Pass på at du ikke blir svindlet eller at kortene kommer på avveie. Ikke la ekspeditør eller kelner ta med kortet, bli heller med bort til betalingsterminalen dersom denne er et annet sted i lokalet. Ta vare på kvitteringer, og sjekk de opp mot nettbanken når du kommer hjem. Vi får inn noen få saker der kunder har vært uoppmerksomme, og de har opplevd å bli dobbeltfakturert for en tjeneste eller at større summer har blitt tappet. Det er denne typen svindel som er mest vanlig når uhellet er ute.
» Her kan du bestille Visa og Mastercard
Se også: Smarte tips til ferien