• Chatbot
  • Kundeservice

Anbefalte aksjer

På denne siden finner du aksjestrateg Paul Harpers ukentlige aksjetips på Oslo Børs.

Paul Harper

Hver uke går aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets gjennom sin anbefalte portefølje av aksjer fra Oslo Børs.

Ukentlige og daglige aksjetips

Ukens anbefalinger oppdateres på denne siden hver mandag ettermiddag. Er du kunde av oss får du anbefalingene innlogget tidlig mandag morgen inne i vår aksjehandel.

Daglige kjøps- og salgstips fra våre analytikere finner du også innlogget.

Daglige anbefalinger

Våre analytikere følger 300 selskaper tett og gir daglige kjøp, selg eller hold-anbefalinger inne i DNBs aksjehandel.

Bestill tilgang
Uke22-24

Så langt i 2024 er porteføljen opp med 18.1 prosent, mens OSEBX-indeksen er opp 8.3 prosent.

Anbefalte aksjer

(27.05.24) Vi gjør en liten justering

Vår portefølje var opp med 0.4 prosent fra tirsdag formiddag forrige uke til mandag formiddag denne uken. Til sammenligning var OSEBX-indeksen i samme periode ned 0.1 prosent. Så langt i 2024 er porteføljen opp med 18.1 prosent, mens OSEBX-indeksen er opp 8.3 prosent. Denne uken tar vi

Porteføljeutvikling

Porteføljen leverte en moderat positiv avkastning til tross for at det brede markedet var marginalt ned forrige uke. Protector (+4.5 %) var ukens vinner etterfulgt av BW LPG (+3.3 %) og Vår Energi (+1.6 %). Sjømat hadde en svak uke og Mowi (-3.1 %) var ikke noe unntak. SR-Bank (-2.8 %) var også noe svakere enn markedet.

Vi har tro på Elopak

Elopak er markedsleder i Europa for produksjon av miljøvennlig emballasje til ferskvarer som jus og melk. Hovedkonkurrenten er plastbaserte alternativer og vi forventer et strukturelt skifte i favør av mer miljøvennlige kartonger. Selskapet ligger på tredjeplass på vår kvantitative rangering av norske aksjer basert på en kombinasjon av inntjeningsestimater og kursmomentum. Vi synes prisingen er attraktiv med en P/E på 11x og en direkteavkastning på 4.6 prosent. Vi tar ingen aksjer ut, så porteføljen øker fra ni til ti aksjer. BW LPG rapporterer Q1-tall på torsdag denne uken.

Ukens aksjetips

Her finner du tidligere ukers anbefalinger

Rapportarkiv

Uke 22

(27.05.2024) Klikk på lenkene for å se kurs og nøkkeltall på porteføljens aksjer:

BW LPG (BWLPG)

DOF Group (DOFG)

Elopak (ELO)

Höegh Autoliners (HAUTO)

Mowi (MOWI)

Protector (PROT)

Sparebank1 SR.Bank (SRBNK)

Storebrand (STB)

Subsea 7 (SUBC)

Vår Energi (VAR)

MERK: Anbefalingene er gitt med visse forbehold. Les disclaimer under.

Ung smilende dame med krøllete hår

Aksjeskolen

Aksjeskolen tar for seg alt en nybegynner i aksjemarkedet lurer på om aksjer, fond og ASK. Bli med på kurs - helt gratis.

  • Les mer og meld deg på!
Oslo Børs

Aksjer og børs fra A til Å

Vi har samlet vanlige spørsmål om aksjer og børs på en egen side. Her får du også demovideoer for forklarer deg steg for steg hvordan du handler.

Uttrykk forklart - aksjer og analyse

Marius Brun-Haugen og Paul Harper

Marius Brun-Haugen og Paul Harper gir deg sine beste råd

Hvordan finne aksjer som kan stige i verdi?

Det finnes ingen fasit på hvordan du skal finne vinneraksjer. Aksjestrateg Paul Harper og programleder Marius Brun Haugen fra podkasten Utbytte peker imidlertid på 8 forhold som kjennetegner selskaper som typisk vil kunne stige i verdi.

*Gjennomsnittlig årlig avkastning på Paul Harpers anbefalte portefølje siden oppstart (2005– ut 2023) er 20,7 %, OSEBX ga i samme periode 10,7 % i årlig gjennomsnitt. De siste ti årene (2013-2023) ga Harpers portefølje 17,9 % i årlig gjennomsnitt.

I vår beregning av avkastning baserer vi inn- og utkursen på åpningskursene mandag morgen. Porteføljen er likevektet og ukens avkastning reflekterer dermed et samlet gjennomsnitt av kursutviklingen for alle aksjene gjennom uken. For selskaper på OBX-indeksen bruker vi gjennomsnittlig kurs frem til kl. 10.00 på mandag, mens vi for andre aksjer bruker gjennomsnittet frem til kl. 12.00. Avkastningen for OSEBX beregnes fra kurs kl. 10.00 mandag.

Å investere i aksjer innebærer høy risiko. Framtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutvikling, investors dyktighet, risiko, samt kostnader ved kjøp, vedlikehold og salg. Avkastningen kan bli negativ.

Viktig informasjon

Ukens anbefalinger er basert på en rapport utarbeidet av DNB Markets, en divisjon i DNB Bank ASA. DNB Bank ASA er en del av DNB -konsernet. Denne rapporten er basert på informasjon hentet fra offentlige kilder som DNB Markets mener er pålitelige, men som DNB Markets ikke har verifisert uavhengig av hverandre. DNB Markets gir derfor ingen garantier, representasjoner eller garantier for nøyaktigheten eller fullstendigheten. Denne rapporten inneholder ikke, og prøver ikke, å inneholde alt materiale som det er å si om selskapene som navngis.

Alle meninger uttrykt her på siden gjenspeiler DNB Markets' vurdering på det tidspunktet rapporten ble utarbeidet. Anbefalingene kan endres uten varsel.

Les hele disclaimeren her.

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech BlogSbanken.no

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteJobb hos ossSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

© DNB