• Chatbot
  • Hjelp og veiledning
  • Finn ditt DNB-kontor
  • Avtal møte

Koronavirus

Se hva reiseforsikringen dekker.

Corona

Oppdatert 18.8.2022 kl. 11:00

Usikker på hva reiseforsikringen dekker? Dette er spørsmålene kundene våre lurer mest på akkurat nå

Reiseforsikringen din er gyldig som før i de fleste land i verden, men selv om UDs globale reiseråd er opphevet er pandemien dessverre ikke over. Det har gjort mange av kundene våre usikre.

Her er svarene på det kundene lurer mest på akkurat nå (du finner enda mer informasjon om pandemien og reiseforsikringen lenger ned på siden).

Har du ikke reiseforsikring?

Husk å kjøpe reiseforsikring før du bestiller reisen, slik at du har gyldig avbestillingsforsikring.

Jeg vil ikke bruke billettene mine på grunn av smittesituasjonen. Hva dekker reiseforsikringen?

Vi dekker ikke avbestillinger som skyldes frykt for karantene, sykdom eller liknende. Du kan uansett ta kontakt med flyselskapet, hotellet eller reisearrangøren og se om du får booket om billettene eller bestillingen din. På grunn av pandemien har mange i dag mer fleksible ombookings-ordninger enn tidligere.

Jeg eller noen jeg skal reise med har blitt korona-syke før reisen. Hva gjør jeg hvis jeg må avbestille reisen?

Hvis du eller noen du skal reise med får korona, behandler vi dette som vanlig sykdom. Det betyr at du må sende oss dokumentasjon på at du er syk hvis du avbestiller reisen og søker om erstatning fra oss.

I dette tilfellet er dessverre ikke en positiv hjemmetest gyldig dokumentasjon. Du må ta en såkalt PCR-test på en kommunal teststasjon eller et privat legesenter, eller du kan få en legeerklæring på at du er syk.

Konserten/arrangementet jeg skal på har blitt avlyst. Får jeg erstattet noe på reiseforsikringen?

Her kan vi dessverre ikke hjelpe deg, du må høre med de som står bak arrangementet om å få tilbake pengene dine. Reiseforsikringen dekker heller ikke det du eventuelt har betalt for fly, hotell og liknende hvis arrangementet (konsert, teater, fotballkamper og så videre) du skulle på blir avlyst.

Landet jeg skulle reist til har stengt grensene/innført lockdown. Får jeg dekket avbestilling?

Flyselskapene kansellerer vanligvis fly til land som stenger grensene. Da må du i så fall selv kreve pengene dine tilbake fra flyselskapet, ettersom kanselleringer ikke dekkes av reiseforsikringen. Hvis du selv avbestiller reisen på grunn av lockdown eller liknende dekkes heller ikke dette av forsikringen.

Noen hjemme er satt i karantene, og jeg vil avbestille en innenlandsreise reise. Hva dekker reiseforsikringen?

Vi dekker avbestilling av fly, hotell og så videre i Norge hvis du blir satt i såkalt myndighetspålagt karantene på grunn av korona, for eksempel av kommunale/lokale helsemyndigheter. Dekningen gjelder for innenlandsreiser fra 1. mai 2021 og på ubestemt tid framover.

Hva skjer hvis jeg eller noen i husstanden blir satt i karantene eller isolasjon i utlandet?

Hvis du får korona på reise må du enten ta en PCR-test, eller testes av lege eller sykepleier der du oppholder deg. Vi trenger denne bekreftelsen på at du er, eller har vært, syk når vi skal behandle saken din. Blir du syk dekker forsikringen din ekstrautgifter til bosted, ny hjemreise og tapt ferie. Utgifter til mat dekkes ikke.

Hvis du på reise blir satt i myndighetspålagt karantene fordi du har vært nærkontakt, dekker forsikringen ekstrautgifter til bosted og ny hjemreise. Tapt ferie og utgifter til mat dekkes ikke.

Jeg/noen i husstanden måtte betale for korona-test i utlandet. Dekker dere kostnadene til testen?

Hvis du eller noen andre i husstanden må ta korona-test i utlandet og den er positiv, dekker vi utgiftene dine. Korona regnes som en hvilken som helst annen uventet sykdom du kan få på reise. Hvis testen derimot er negativ, må du selv betale for den.

Nyttige råd og tips før du reiser

Avbestilt reise? Slik får du saken din raskere behandlet hos Fremtind

Reiser til land med reiseråd

Reiser fremover – svar på de viktigste spørsmålene

Andre spørsmål

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech Blog

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.noJobb hos oss

© DNB