Hva er et aksjefond

Skal du spare i mer enn fem år og tåler at fondsverdien svinger mye underveis kan aksjefond være noe for deg. 

Hva er et Aksjefond?

Et aksjefond investerer en liten andel i mange forskjellige selskaper. Ved å spare i aksjefond sprer du risikoen din sammenlignet med å eie bare en aksje. Forventet årlig gjennomsnittsavkastning i aksjefond er cirka tre til seks prosent mer enn på sparekonto i en periode på minst fem år. 
 
Passer for deg som: 
  • Har penger du vil spare langsiktig
  • Ønsker mulighet til god avkastning på sparepengene
  • Vet at verdien kan svinge og at avkastningen kan bli negativ i perioder

Få lavere pris på aktivt forvaltede aksjefond med vår nye andelsklasse

Vi har satt ned prisen på flere av våre aktivt forvaltede aksjefond. 
 

Kjøp fond i Spare

Spare logo
Spare er appen som hjelper deg å holde oversikt over spareuniverset ditt. Sparer du til ferie, bolig, buffer, pensjon, i fond eller aksjer. Vi samler alt så du enkelt kan nå dine mål og oppfylle flere drømmer!
 

Hvilket fond passer deg best?

Mann med flere sparevalg
Er du usikker på hvilket fond som passer deg best? Med spareveilederen gir vi deg ulike sparealternativer basert på hvor mye du vil spare, hvor lenge og ønsket risiko.
 

Les våre saker om aksjefond på DNB Nyheter

Mann og dame ved pc
Lurer du på hvorfor du bør spare i fond eller om du bør betale ekstra ned på lånet eller spare i aksjefond? På DNB Nyheter finner du alle artikler om fond samlet på en side.
 

Se også

Husk at:

Historisk avkastning ikke er noen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil bl.a. avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt forvaltningskostnader. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.