Hvordan komme i gang med aksjehandel

Hvordan får jeg tilgang til aksjehandel hos DNB?

For å få tilgang til aksjehandel hos oss bestiller du tjenesten her.

Når du har fått tilgangen kan du velge "Sparing og investering" i toppmenyen inne i nettbank, deretter "Aksjehandel".

Hvem kan bli kunde av Aksjehandel på nett?

Privatpersoner: Privatpersoner som har fylt 18 år.
» Bestill tjenesten

Firmaer: Alle selskap med organisasjonsnummer kan bli kunde hos DNB Markets.
» Bestill tjenesten

Aksjespareklubber: Det er fullt mulig for en Aksjespareklubb å bli kunde. Den personen som skal handle på vegne av klubben, må registrere seg for å bli kunde.

Kan jeg bruke min eksisterende VPS-konto ved aksjehandel på internett?

Ja, så lenge din VPS-konto er i DNB, og det ikke er registrert noen heftelser eller sperringer på den.

Koster det noe å ha tilgang til Aksjehandel på Internett?

Det koster ingenting å opprette aksjehandel på internett, men du betaler kurtasje i forbindelse med kjøp og salg av aksjer. Se vår prisliste på for en oversikt over våre gjeldende kurtasjesatser.

Hvordan finne ut hvilke aksjer som er interessante?

Inne i Aksjehandel under fanen for Nyheter og analyse publiserer vi fortløpende nyheter, markedskommentarer og WebTV-sendinger. Vi arrangerer også seminarer annenhver uke som du kan melde deg på her: www.dnb.no/kurs

Hvordan får jeg tilgang til deres analyser?

Som ny aksjehandelskunde får du full tilgang til alle våre analyser de første tre månedene. Etter denne perioden vil du beholde full analysetilgang såfremt du gjennomfører minimum 5 handler innenfor 90 dager.

Merk at full analysetilgang de 3 første månedene gjelder fra og med den dagen du blir registrert med aksjehandelstilgang, og ikke fra den dagen du logger inn på aksjehandelstjenesten første gangen.

Hvilke aksjer anbefaler dere meg å kjøpe?

Hver uke oppdaterer våre analytikere sin anbefalte portefølje av aksjer. På denne siden finner du et arkiv over anbefalingene våre det siste året.

Er aksjetjenesten tilgjengelig hele døgnet?

Du kan legge inn din ordre 24 timer i døgnet, men utførelsen vil kun skje i børsens åpningstider, som er fra kl. 09.00-16.25 mandag til fredag (gjelder Oslo Børs). Åpningstiden for de øvrige børsene vi tilbyr handel på, finner du under internasjonale aksjer.

Hva er en handlekonto?

Handlekonto er betegnelsen vi bruker på den spesielle oppgjørskontoen som er opprettet for deg til å handle aksjer i mobil- og nettbanken, eller gjennom appen Spare. Du må benytte denne kontoen som til kjøp og salg. Skal du handle aksjer må du overføre penger til denne kontoen før du legger inn din kjøpsordre. Handlekontoen heter enten "brukskonto aksje" eller "aksjesparekonto" i kontooversikten din i nettbank.

Hvordan overføre penger til handlekonto?

Du overfører på samme måte som du overfører til andre kontoer i nettbank. Når du er i nett- eller mobilbank klikker du bare på "overføre" så setter du over ønsket beløp.

Dersom kontoen ikke er synlig (ennå) i nettbanken, kan du gjøre den synlig under "egne kontoinnstillinger" oppe til høyre inne i nettbank.

Hvor kan jeg finne min aksjeportefølje?

En oversikt over aksjeporteføljen din finner du ved å logge på Aksjehandel og velge fanen for "Portefølje og ordre" oppe i menyen.

Hvordan kan jeg flytte aksjer fra en VPS-konto til en annen?

Overføringer mellom dine egne VPS-konti i DNB kan gjøres kostnadsfritt via Investortjenester i nettbanken. Klikk på øvrige tjenester og videre på kontooverførsel.

Om du skal overføre din beholdning fra VPS-konto i annen bank til VPS-konto i DNB, kan du fylle ut og signere denne overføringsfullmakten.

Når kan jeg ta ut eller overføre penger fra handlekontoen etter et aksjesalg?

Ved salg av aksjer vil pengene normalt bli stilt til rådighet umiddelbart på handlekontoen slik at du får muligheten til å reinvestere i nye aksjer.

Ønsker du derimot å ta ut pengene, eller overføre pengene til en annen bankkonto, må du vente til at oppgjøret har funnet sted. Aksjeoppgjøret vil skje 2 handledager etter at en handel er gjennomført, og det er først da at pengene for salget vil bli bokført på handlekontoen. Så fort de er på handlekonto kan du overføre til hvilken konto du vil.

Ved uttak eller overføring før pengene står som tilgjengelige risikerer du at det vil påløpe overtrekksrenter etter bankens til enhver tid gjeldende standardrente for overtrekk.

Kontakt Aksjehandel/-analyse
Aksjehandel
915 08940
Åpningstid:
Hverdager 08.00 - 22.00

DNB Markets

Vilkår og avtaler