Gå til hovedinnholdTil DNB.no

Vi vil redusere de økonomiske forskjellene

Vi tar til orde for en økonomisk helsesjekk, og gjør vår nye digitale rådgivningstjeneste gratis og tilgjengelig for alle – uansett om du er kunde i DNB eller ikke.

Samfunnet er endelig på vei tilbake til en mer normal hverdag. Da børsen raste i mars 2020 som følge av koronapandemien, og landet stengte ned, var det mange som fikk en oppvekker. På kort tid ble hverdagen snudd på hodet, ikke minst fordi økonomien endret seg brått. I DNB snakket vi med rekordmange kunder i svært ulike livssituasjoner og med ulike behov.

Nå går det bedre med norsk økonomi og nordmenn har begynt å bruke penger igjen. Samtidig lurer mange på hvordan man skal rigge seg for å møte den nye normalen. Vi mener at dette er en unik mulighet for å etablere nye økonomiske vaner og rutiner, uavhengig av hvem du er.

Økonomiske kunnskapsforskjeller

Undersøkelser viser at grad av økonomisk frihet har mye å si for livskvaliteten vår. Det kan handle om muligheten til å realisere egne drømmer eller leve som du ønsker som pensjonist. Når vi snakker om folkehelse, må vi derfor ikke glemme økonomisk helse. Også denne er ferskvare og må vedlikeholdes.

Det er ofte en sammenheng mellom hvor mye folk kan om økonomi og hvor stor økonomisk frihet de har. De som vet minst, har ofte minst oppsparte midler til regnværsdager. De aller fleste oppgir også foreldrene som kilde til økonomisk opplæring. At kunnskapen går i arv, kan over tid bidra til å skape store ulikheter.

I tillegg opplever halvparten av den norske befolkningen at de ikke kan nok om økonomi, noe som bekrefter behovet for lettere tilgjengelig informasjon.

Gratis rådgivning hjem i stua

Vi ønsker å hjelpe enda flere. Derfor gjør vi noe vi aldri har gjort før: Vi åpner opp og gjør vår rådgivning tilgjengelig for alle, uansett om du er kunde i DNB eller ikke. For å gjøre det enkelt for folk, har vi utviklet en digital test: «Ditt økonomiske DNA». Den gir alle muligheten til å ta en økonomisk helsesjekk – uavhengig av utgangspunkt.

Målet er å gjøre deg bedre kjent med din unike økonomi slik at du kan ta smarte valg for fremtiden.

I DNB har et stort team med ansatte vært med på å utvikle den nye testen.

– Det har vært utrolig spennende å jobbe med «Ditt økonomiske DNA». Det har vært veldig komplekst å sette sammen alle de ulike profilene med tilhørende råd, sier Anna Gran Berild, banksjef i DNB Ålesund.

– Jeg tror veldig mange blir overrasket over hva de kan endre på ved egen økonomi. Vi fikk oss jo noen overraskelser selv da vi tok testen, sier Arve Gaustad, rådgiver på DNBs kundeservice.

– Ja, jeg tror mange kommer til å få seg noen aha-opplevelser, sier Kristine Frisvold, avdelingsleder på DNBs kundesenter.

Ta testen her

Vet du ikke hva du trenger hjelp til?

La oss snakke sammen!

Kontakt rådgiver

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

Sosiale medier

FacebookYouTube

© DNB

English