Priser og vilkår for verdipapirhandel
Her finner du en oversikt alle betingelser knyttet til verdipapirhandel gjennom DNB Markets
Priser og betingelser på alle våre tjenester
Dine plikter og rettigheter som kunde
Forklaring av risiko ved ulik handel
Vilkår for handel med DNB Markets
Generelle vilkår for alle kunder som handler med DNB Markets.
Vilkår for aksjehandel online
Avtale for netthandel av finansielle instrumenter for ikke-profesjonelle kunder.
Aksjehandel - priser, vilkår og lister
For å kunne inngå avtalen om elektronisk handel av finansielle instrumenter må du være nettbankkunde i DNB.
En avtale om elektronisk handel (aksjehandel på internett) anses som inngått når du har gjennomført prosedyren for avtaleinngåelse på Internett. For bedriftskunder anses avtalen også inngått ved at tjenesteavtalen undertegnes. Avtaleinngåelsen bekreftes av DNB Markets i begge tilfeller ved at du som kunde får tilgang til tjenesten. Du bekrefter avtaleinngåelsen ved pålogging med etablert passord under dnb.no.
Når du handler med aksjer må du betale kurtasje når du kjøper eller selger. Alle våre kunder får gratis sanntidskurser fra Oslo Børs, men ønsker du sanntidskurser på utenlandske børser må du abonnere på det.
Prislister aksjehandel (kurtasje)
Priser på abonnement sanntidskurser
Kort sammendrag av vilkårene finner du under. Hele vilkårsteksten kan du lese her.
Sammendrag generelle vilkår
Som bruker av våre tjenester på nett må du være klar over at innholdet på våre nettsider ikke er å anse som en anmodning eller anbefaling om konkrete investeringer eller om å involvere seg i konkrete økonomiske transaksjoner.
Relevant, konkret og profesjonell rådgivning bør alltid skaffes til veie før en investeringsbeslutning tas. Innholdet på våre nettsider kan ikke danne grunnlag for slike beslutninger.
Som aksjehandelskunde på nett må du være klar over at investeringer og handler i finansielle instrumenter og i beslektede instrumenter er forbundet med risiko for tap. Alle handler eller beslutninger som du måtte gjennomføre, skjer etter egen avgjørelse og du vil selv helt ut være ansvarlig for beslutningene.
DNB påtar seg intet ansvar for at informasjonen på DNBs nettsider er korrekt, fullstendig eller tilgjengelig.
Informasjonen kan være mangelfull eller unøyaktig. Dessuten er det slik at DNB får levert informasjon fra ulike underleverandører. Feil eller mangler kan oppstå ved formidling av denne type informasjon, både teknisk, kvalitativt og kvantitativt. Bruker kan dermed ikke holde DNBs informasjonsleverandører eller andre kilder ansvarlige for mangler ved eller bruk av informasjonen på DNBs nettsider. Informasjonen vil ofte være med forsinkelse og ikke i sanntid.
Her finner du kostnader knyttet til handel med aksjederivater som indeksopsjoner, forwards, futures og swaps.
Click on the link below to get to the list of execution venues and brokers used by DNB Markets, a part of DNB Bank ASA
Klikk på lenken under for å få opp liste over hvilke verdipapirer vi tilbyr gjennom vår Systematiske Internaliserer (SI).
Click on the link below to get to the list of equity instruments you may buy through our Systematic Internaliser (SI)
Sales order
If you want to sell shares and do not have an online account, please fill in this form and return it together with a selling order and your settlement instructions (IBAN & BIC/SWIFT). Send it all to our registrars department by postage mail, to:
DNB Bank ASA
Verdipapirservice/KI
Postboks 1600 Sentrum
0021 OSLO
Norway
If you are a client who previously have identified yourself, please send sales order directly to either FAX: +47 24 05 02 52 or aksje-fax@dnb.no
Relevant informasjon for alle kunder
Verdipapirhandelloven stiller krav til oss som verdipapirforetak om å inngå en kundeavtale med deg som kunde før handel i finansielle instrumenter kan foretas. Vi er også pålagt krav til hvordan vi skal opptre overfor deg som kunde ut fra din profil, og må derfor hente inn opplysninger om deg. (kundeklassifisering).
Hvilken informasjon om deg trenger vi?
Vi må innhente informasjon om du er profesjonell eller ikke-profesjonell, og om du har erfaring og kunnskap med finans. Vi må også avklare din finansielle posisjon, hvilket investeringsformål du har og din risikoprofil. Innhentet informasjon skal sikre at du får tilpasset rådgivning.
Er du nettbankkunde Privat eller Bedrift?
Har du nettbank i DNB ber vi deg vennligst om å logge inn og registrere dine egne data slik at vi får en profil på deg.
Logg inn og registrer privatkunde
Logg inn og registrer bedriftskunde
Fordelen ved å legge inn svar på spørsmålene selv er at du blir raskt identifisert så handel kan komme i gang. Ved å gjøre dette online slipper du å fylle inn papirdokumenter, signere og returnere per post.
Du kan også registrere kundedata uten innlogging
Hvis du er Privatkunde eller Bedriftskunde uten nettbank må du fylle ut skjema for dette, printe ut og returere oss. Skjemaer finner du i listen under.
Skjemaer og avtaler
Her finner du dokumentasjon og avtaler som gjelder ved et kundeforhold med oss:
Informasjon om kundeklassifisering (PDF)
Skjema for kundeavtale privatkunde (PDF)
Skjema for kundeavtale bedrift (PDF)
Skjema for kundeavtale profesjonell (PDF)
Skjema for anmodning om klassifisering som profesjonell kunde (PDF)
Skjema for anmodning om klassifisering som profesjonell bedriftskunde (PDF)
Bekreftelse klassifisering som konsernselskap (PDF)
Pålagt rapportering, MiFID II, ordreutførelse
Alle verdipapirforetak er pålagt å klassifisere sine kunder. Kundekategoriene er hhv.
- ikke-profesjonell kunde (privatkunde)
- profesjonell kunde (profesjonell investor) og
- bedriftskunde eller institusjonell kunde.
Her kan du lese mer om kundeklassifisering og de ulike kategoriene.
Prislister
Alle våre prislister ligger i bunnen av denne siden.
Du skal vite hva du betaler for
MiFID II-regelverket som trådte i kraft 3. januar 2018 medførte strengere krav til banker og meglerhus for å beskytte deg som kunde. Dette innebærer blant annet økt transparens og informasjon rundt kostnader.
Hensikten med nye krav er å sikre at du som kunde forstår og får oversikt de totale kostnadene forbundet med de finansielle produktene og tjenestene som benyttes, samt hvordan kostnader påvirker avkastning på investeringen.
Du finner ytterligere informasjon om priser og kostnader knyttet til våre produkter her:
- Aksjehandel og aktuelle tilleggstjenester
- Obligasjonshandel (1)
- Rente-, valuta- og råvarederivater (1)
(1) Du kan lese om dette under overskriften Valuta, renter og råvarer lenger ned på siden.
MERK: Informasjonen du finner om priser er generiske beskrivelser og eksempler. En kundes spesifikke kostnader kan avvike fra dette. For informasjon om kostnader knyttet til spesifikke handler ta kontakt med din kontaktperson i DNB Markets. Kunder som handler aksjer via dnb.no får oversikt over total kostnad for handel i handelsløsningen.
Sammensatte investeringsprodukter (Packaged Retail and Insurance-based Investment Products) er omfattet av regelverket om nøkkelinformasjonsdokument (PRIIPs regelverket). Dette regelverket innebærer at banker og meglerhus skal tilgjengeliggjøre dokumenter med nøkkelinformasjon om produktene de tilbyr ikke-profesjonelle kunder. Nøkkelinformasjonsdokumentene skal blant annet inneholde beskrivelse av kostnadene knyttet til produktene.
DNBs nøkkelinformasjonsdokumenter finnes på denne siden du er nå.
Du vil motta en årlig oversikt
Med de nye MIFID II-kravene skal kunder som har et løpende kundeforhold til DNB motta en årlig kostnadsrapport. Denne rapporten vil bli sendt til kunder ved årsskiftet, med oversikt over alle kostnader knyttet til kundens handler i løpet av foregående år. Kunder vil motta denne rapporten første gang i starten av året, med kostnadsoversikt for foregående år.
Alle som ønsker å investere i finansielle instrumenter bør sette seg godt inn i hvordan produkter og tjenester er skrudd sammen, og hvilken risiko det innebærer å handle med dem.
Klikk her for en gjennomgang av ulike produkter og tjenester.
Som kunde må du kjenne til at:
- handel med finansielle instrumenter skjer på egen risiko
- du må selv sette deg nøye inn i DNB Markets' alminnelige forretningsvilkår før handel med finansielle instrumenter begynner og annen relevant informasjon om det aktuelle finansielle instrumentet og dets egenskaper og risiko
- du må kontrollere sluttseddel omgående og reklamere straks ved eventuelle feil
- du har selv ansvaret for å overvåke verdiendringer på de finansielle instrumenter du har posisjoner i
- Du må selv løpende vurdere dine investeringer og foreta de endringer som er nødvendig for å tilpasse disse til din investeringsstrategi og risikoprofil
Med mindre annet er skriftlig avtalt mellom DNB Markets og deg som kunde skal de spesielle forretningsvilkår som er satt ned i "Rammeavtalen" gjelde ved handel i valuta og finansielle instrumenter, samt avtale om opsjon, termin og swap (bytteavtale) på renter, valuta, finansielle instrumenter, indekser og råvarer, herunder avtale om finansielle instrumenter som til enhver tid omfattes av verdipapirhandelloven § 2-2 (1) nr 1 og 4.
DNB vil for hver kontrakt som inngås om handel oversende kunden en bekreftelse.
Rammeavtalen skal, dersom annet ikke er avtalt, gjelde for kontrakter som allerede er inngått, og kontrakter som blir inngått i fremtiden.
Her finner du den komplette rammeavtalen (spesielle forretningsvilkår)
Retningslinjene for ordreutførelse er basert på kravene i MiFID II og definerer beste utførelse, beskriver ulike typer ordre og handelsplasser, og spesifiserer hvordan DNB har organisert sin handel med finansielle instrumenter for å levere beste utførelse til våre kunder.
Her får du en fullstendig beskrivelse av ordreutførelse i DNB Markets.
Pålagt rapportering, MiFID II, ordreutførelse
DNB Markets skal alltid søke å få til best mulig ordreutførelse for ikke-profesjonelle kunder. Beste utførelse innebærer ikke at DNB Markets kan garantere beste pris på hver enkelt ordre, men at DNB alltid vil gjøre sitt beste basert på gjeldende;
Retningslinjer for ordreutførelse ikke-profesjonelle - en oppsummering og
Retningslinjer for ordreutførelse (komplett versjon).
Som et ledd i å ivareta kundenes interesser har DNB Markets kartlagt potensielle interessekonflikter og iverksatt tiltak og rutiner for å motvirke at konflikter skal oppstå. Dersom konflikter likevel skulle oppstå har vi rutiner for å håndtere disse.
Her finner du en oppsummering av de viktigste områdene du som kunde bør kjenne til.
Verdipapirloven regulerer vår virksomhet og sikrer kundenes interesser. Lovens formål er å legge til rette for en sikker, ordnet og effektiv handel med verdipapirer. På Lovdata finner du den komplette Verdipapirhandelloven.
Denne forskriften gir utfyllende bestemmelser til Lov om verdipapirhandel. Verdipapirforskriften finner du i sin helhet på Lovdata.
MiFID II er et EU-direktiv innført i 2018. Reglene i direktivet sier at alle juridiske enheter (f eks aksjeselskap, fond, pensjonskasser, stiftelser, organisasjoner mv) som handler finansielle instrumenter (eks omsettelige verdipapirer, som aksjer/obligasjoner, og derivater, både børsnoterte og OTC) skal ha en egen "LEI". LEI står for Legal Entity Identifyer.
Enheter som ikke har LEI vil ikke kunne handle finansielle instrumenter med DNB Markets.
European Markets Infrastructure Regulation (EMIR) er et EU-regelverk som skal bidra til økt stabilitet i europeiske derivatmarkeder.
EMIR påvirker selskaper som handler med derivater gjennom krav til rapportering, clearing og krav til implementering av visse risikoreduserende tiltak.
Privatpersoner, kommuner, stater og overnasjonale organisasjoner er unntatt fra regelverket.
SFTR er en forordning fra EU/ESMA som trådte i kraft januar 2016. Regelverkets formål er å redusere systemrisiko i markedet for verdipapirfinansieringstransaksjoner (SFTer) gjennom økt gjennomsiktighet og overvåkning.
SFTR-forordningen tilsvarer i stor grad EMIR-forordningen for derivatmarkedet.
Et sentralt formål med forordningen er å skaffe myndighetene informasjon om risiko knyttet til bruk av SFTer gjennom rapportering av SFTer til transaksjonsregistre.
Vi har skrevet et sammendrag av DNB Markets allokeringsprinsipper (policy) for våre engelsktalende kunder. For norsktalende kunder vises til retningslinjer for utførelse og alminnelige forretningsvilkår.
----
The standard procedures and principles included in the Allocation Policy (the Policy) are intended to ensure that the allocation processes conducted by DNB Markets comply with the applicable legal requirements, and that commercial and reputational risks are handled properly.
Intensjonen bak innføringen av PRIIPS-regelverket er å øke graden av investorbeskyttelse gjennom økt transparens og harmonisering av regelverk på tvers av ulike produkttyper og distribusjonskanaler. PRIIPS er en forkortelse for packaged retail insurance and investment products.
Reglene kommer til anvendelse for produkter som «provides investment opportunities to retail investors» der beløp som skal betales tilbake vil variere med utvikling i referansepris eller av utviklingen i underliggende aktiva som ikke er direkte eid av investor. Med retail investor menes ikke-profesjonell investor slik det følger av MiFID-definisjonen.
Det skilles ikke mellom anvendelsesområder for produktene, slik at produkter ment for både investerings- og sikringsformål er underlagt reglene. Reglene gjelder for både produsenter, distributører og selgere av PRIIPS.
Som verktøy for å nå målene for PRIIPS er det i regelverket etablert et rammeverk for nøkkelinformasjon om produktet kalt Key Information Document (KID). KID er et tresiders dokument som blant annet skal beskrive produktets egenskaper, risikofaktorer, kostnader samt potensiell gevinst og tap.
KID skal utarbeides av produsenten av produktet på de(t) offisielle språk i landene hvor produktet selges. Distributører og selgere av PRIIPS er ansvarlige for at investorer får tilgang til KID. KID skal være adskilt fra produktets markedsføringsmateriale.
KIDs for produkter som selges av DNB Markets vil være tilgjengelig via denne lenken.
PRIIPS-regelverket trådte i kraft I EU fra og med januar 2018. Relevante EU-dokumenter:
«Regulation on Key Information Documents for packaged and insurance-based investment products»,
Alle verdipapirforetak skal som hovedregel være medlem av Verdipapirforetakenes sikringsfond, jf. verdipapirhandelloven, § 9-38.
Nærmere om hvem som er pliktig til å være medlem går fram av forskrift til verdipapirhandelloven (verdipapirforskriften §§ 9-40, 9-41).
DNB Markets er medlem.
Verdipapirtjenester - avtaler
Les den fullstendige avtaleteksten mellom DNB Bank ASA og kunder ved avtale om investortjenester knyttet til finansielle instrumenter her.
Dersom du ønsker å handel utenlandske aksjer eller verdipapirer i vår aksjehandel online, må du sette deg inn i vilkårene for slik handel.
Vilkårene står oppgitt i Forvalteravtalen for handel med utenlandske verdipapirer, her.
Avtalen beskriver kort fortalt partenes rettigheter og plikter på det forvaltningsmessige området i forbindelse med levering og betaling ved kundens elektroniske salg og kjøp, Forvalter opptrer ikke som megler, investeringsrådgiver, aktiv forvalter, oppgjørssentral mv. under avtalen.
Valuta, renter og råvarer - vilkår for handel
Ved å klikke på lenken under finner du informasjon om handel i rente-, valuta- og råvareinstrumenter med DNB som motpart.
Vilkår rente, valuta og råvarehandel
Kort sammendrag:
Når du som kunde handler valuta-, rente- og råvareinstrumenter med DNB vil DNB alltid være din motpart.
DNB tar markedsrisiko og vil for hvert instrument og hver transaksjon vurdere om kundens handel skal inngå i bankens eksponering eller dekkes inn i markedet. Disse aktivitetene utfører DNB som «principal», gjennom handel for egen regning, risiko og fortjeneste. DNB opptrer ikke som kunders agent, partner eller tilsvarende ved handel i valuta-, rente- og råvareinstrumenter, med mindre dette er særskilt regulert gjennom en skriftlig avtale.
Kundens transaksjon med DNB er altså en selvstendig transaksjon som ikke er knyttet til DNBs eventuelle transaksjoner i de ulike markedene.
Les mer om ordreutførelse, prising, informasjonsinnhenting og håndtering av eventuelle interessekonflikter i de komplette avtalevilkårene for handel i rente, valuta og råvareinstrumenter, her.
Alle grensekryssende transaksjoner rapporteres til Skatteetaten
Valutaregisterloven pålegger banker og finansinstitusjoner å rapportere alle grensekryssende transaksjoner til Skatteetaten. Rapporteringskravet gjelder både bedriftskunder og personkunder.
Betalinger med beløp tilsvarende mer enn NOK 100.000 (i utenlandsk valuta eller norske kroner), krever i tillegg informasjon om hva beløpet gjelder. Denne tilleggsinformasjonen rapporteres ved at du supplerer transaksjonen med en betalingsartkode, se lenke nedenfor. I nettbanken er betalingsartkodene gjort tilgjengelig via egen rullegardin. I tillegg til betalingsartkode må du i en kort tekst oppgi hva overførselen gjelder.
Kunder som oversender filer til banken må sørge for at slike overførsler til utlandet er i samsvar med regelverket for rapporteringen til Skatteetaten.
Dette gjelder følgende transaksjoner:
- Alle overførsler til eller fra utlandet
- Kortbruk i utlandet (enkelttransaksjoner over NOK 25.000 rapporteres enkeltvis)
- Kjøp og salg av utenlandske sedler som overstiger NOK 5.000
- Utenlandske utstedte kort som benyttes i Norge vil også bli rapportert til valutaregisteret etter de samme retningslinjer.
Mer informasjon om loven og betalingskoder finner du på følgende nettsider:
Ved å klikke på lenken under får du opp hele tjenesteavtalen alle kunder av handelsplattformen DNB FX Trader må ha lest og signert før valutahandel kan skje:
Alle rente-, valuta- og råvarederivater handles ved forespørsel om priskvotering (request for quote/RFQ). Når DNB handler slike derivater med profesjonelle og ikke-profesjonelle kunder vil DNB opptre som prinsipal. Det innebærer at DNB er kundens motpart
DNB vil kvotere (stille) en pris, bestående av en markedsbasert bid og/ eller ask pris med tillegg av en margin. I vår pris, vil den inkluderte marginen dekke bankens kostnader knyttet til markedsrisiko, motpartsrisiko, finansiering, kapitalkrav, operasjonelle kostnader, skatter og avgifter, omsetning på markedsplasser, clearing, oppgjørskostnader og bankens fortjeneste
Marginen vil variere fra kunde til kunde og fra instrument til instrument avhengig av blant annet transaksjonens størrelse og løpetid, den motpartsrisiko kunden representerer, likviditet i det relevante markedet, samt historisk og forventet omsetning, inkludert handelsadferd, for hver enkelt kunde
Ta kontakt hvis du har spørsmål:
E-post: dnbcommodities@dnb.no
Obligasjoner og sertifikater handles ved forespørsel om priskvotering (request for quote/RFQ). Når DNB handler slike produkter med profesjonelle og ikke-profesjonelle kunder vil DNB opptre som prinsipal. Det innebærer at DNB er kundens motpart
DNB vil kvotere (stille) en pris, bestående av en markedsbasert bid og/ eller ask pris med tillegg av en margin.
I vår pris, vil den inkluderte marginen dekke bankens kostnader knyttet til markedsrisiko, motpartsrisiko, finansiering, kapitalkrav, operasjonelle kostnader, skatter og avgifter, omsetning på markedsplasser, clearing, oppgjørskostnader og bankens fortjeneste
Marginen vil variere fra kunde til kunde og fra instrument til instrument avhengig av blant annet transaksjonens størrelse og løpetid, den motpartsrisiko kunden representerer, likviditet i det relevante markedet, samt historisk og forventet omsetning, inkludert handelsadferd, for hver enkelt kunde
Margin på et Investment Grade obligasjonslån vil typisk tilsvare 0,005%-0,05% per år. For eksempel vil 0,01% margin per år for et obligasjonslån med 3 års løpetid gi en kostnad på ca. 0,03% av pålydende beløp
For High Yield obligasjoner vil marginen typisk ligge på 0,125%-0,25% av pålydende beløp
Marginen kan avvike fra disse marginintervallene, for eksempel ved handel i obligasjoner som omsettes sjelden, i urolige markeder og ved andre hendelser som kan ha påvirkning på prising av obligasjonslån, både markeds-, sektor og selskapsspesifikt
Annen informasjon og klageinstanser
Her finner du standard oppgjørsinstruksjoner (SSI) for betalinger til DNB Bank ASAs ulike filialer. Blant annet adresser, kontonumre, SWIFT og BIC.
På denne siden finner du våre "Best Execution" rapporter.
Vi i DNB Markets uttrykker av og til vår mening om markeder eller verdipapirer. Dette er ikke å regne som anbefalinger. I ulike media tar vi derfor i tråd med lover og regler forbehold om nettopp det.
Det er med hjemmel i verdipapirlovens $10-16 inngått avtale om at følgende foretak skal opptre som tilknyttet agent til DNB Bank ASA:
DNB Forsikring ASA
Folke Bernadottes vei 40
5147 Fyllingsdalen
Org.nr. 914 782 007
På lenken under finner du DNB Bank ASAs sist oppdaterte grunnprospekt (2019). Prospektet er i henhold til EU's Kommisjonsforordning nr 809/2004 (PDF)
Under finner du The U.S Patriot Act innført i USA , vi gjengir denne i forbindelse med vår virksomhet der:
Under gjengir vi The US Customer Identification Program Notice:
U.S CUSTOMER IDENTIFICATION PROGRAM NOTICE
IMPORTANT INFORMATION ABOUT PROCEDURES FOR OPENING A NEW ACCOUNT
To aid the United States government in the battle against the funding of terrorism and money laundering, federal law requires all financial institutions to obtain, verify and record information that identifies each individual and/or entity that engage in business with our bank, as a prerequisite to doing such business.
Forms of identification to be provided to DNB Bank, upon request, as a means of identifying, may be, but not limited to, proof of physical address (excluding PO Boxes), U.S. Taxpayer or foreign identification number, government identification documents, Certificate of Good Standing for U.S. corporations or a certified copy of its Articles of Incorporation.
Under gjengir vi The U.S Special Measures innført for finansforetak i USA i forbindelse med vår virksomhet der:
U.S. Special Measures – Financial institutions
Pursuant to U.S. regulations issued under Section 311 of the USA PATRIOT Act, DNB Bank ASA New York Branch is prohibited from establishing, maintaining, administering, managing or engaging in a correspondent banking relationship, such as an account for or on behalf of all of the following entities (each a Section 311 entity): Commercial Bank of Syria, including Syrian Lebanese Commercial Bank, FBME Bank Ltd, Bank of Dandong and any banking institution in Burma, also known as Myanmar (permitted under administrative exception), any banking institution in Democratic People’s Republic of Korea (North Korea), or any banking institution in the Islamic Republic of Iran (Iran).
The regulations also require us to notify you that you may not provide the above listed entities or their subsidiaries with access to the correspondent account you currently hold with us. In the event that we become aware that a Section 311 entity or any subsidiary is indirectly utilizing such correspondent account, we will be obliged to undertake the appropriate actions to prevent such access, including, where necessary, terminating your account.
Under gjengir vi The U.S Unlawful Internet Gambling RegGG innført i USA i forbindelse med vår virksomhet der:
U.S Unlawful Internet Gambling RegGG
Notice to All Customers Regarding the Unlawful Internet Gambling Enforcement Act (UIGEA) of 2006
The Unlawful Internet Gambling Act (UIGEA) of 2006 prohibits DNB Bank ASA, New York Branch from processing restricted transactions through your business account. Restricted transactions are transactions in which a person accepts credit, funds, instruments or other proceeds from another person in connection with unlawful Internet gambling.
The UIGEA, signed into law in 2006, prohibits any person engaged in the business of betting or wagering (as defined in the Act) from knowingly accepting payments in connection with the participation of another person in unlawful Internet gambling. The United States Department of the Treasury and the Federal Reserve Board has issued a joint final rule, Regulation GG, to implement this Act.
As defined in Regulation GG, unlawful Internet gambling means to place, receive or otherwise knowingly transmit a bet or wager by any means which involves the use, at least in part, of the Internet where such bet or wager is unlawful under any applicable Federal or State law in the State or Tribal lands in which the bet or wager is initiated, received or otherwise made.
As a customer of DNB Bank ASA, New York Branch, these restricted transactions are prohibited from being processed through your account or banking relationship with us. If you do engage in an internet gambling business and open a new account with us, we will ask that you provide evidence of your legal capacity to do so.
Ved uenigheter knyttet til DNB Markets’ produkter og tjenester bes du først henvende deg til din kontaktperson i DNB Markets.
Dersom uenigheter ikke løses i all minnelighet, enten gjennom korrigering av feil eller etter ytterligere utfyllende opplysninger, henstiller vi til at det sendes en skriftlig klage. Compliance-avdelingen er ansvarlig for å behandle skriftlige kundeklager.
Skriftlig klage kan sendes per brev til:
DNB Bank ASA v/ Compliance Markets
Postboks 1600 Sentrum
0021 Oslo
eller med e-post til compliance.aha@dnb.no
Ved mottak av kundeklager vil DNB Markets skriftlig bekrefte mottak av denne. Bekreftelsen vil samtidig indikere forventet behandlingstid for klagen.
Innkommende klager registreres i tråd med Finanstilsynets retningslinjer for klagebehandling. Alle klager skal analyseres for å avdekke potensielle systemiske problemer og eventuell juridisk eller operasjonell risiko.
Klager gjennomgås nøye for å sikre at eventuelle potensielle interessekonflikter er identifisert og håndtert.
Responstid for klager vil variere avhengig av klagens natur og kompleksitet.
Vi vil gjøre oppmerksom på at klager kan få sin klage vurdert av Finansklagenemda og/eller Etisk Råd hos Verdipapirforetakenes Forbund.
Prislister
Kurtasje aksjehandel
Priser på aksjehandel og andre tilknyttede tjenester.
Verdipapirtjenester
Priser for VPS-konto og andre verdipapirtjenester
Sanntidskurser
Abonnementspriser på sanntidskurser på nett.
Aksjederivathandel
Kostnader ved handel av ulike aksjebaserte derivater
Infront by DNB
Abonnementspriser finner du på produktsiden
Verdipapirfinansiering (gearing)
Pris på lån med sikkerhet i verdipapirer
Avgifter internasjonal handel
Gebyr som påløper ved handel på utenlandske børser
Prising av obligasjoner
Obligasjoner handles ved forespørsel om priskvotering. Se produktsiden.